Timo Heinonen esitti Hämeenlinnan Urheilutalolle valtionosuutta – Puuttuva maanvuokrapaperi esti tuen

Uutiset, torstaina 12.04.2012

Valtion Liikuntaneuvostossa vaikuttava kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen esitti Opetus- ja Kulttuuriministeriölle lisättäväksi vuoden 2012 tuettaviin liikuntarakentamisen hankkeisiin Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n uuden Urheilutalon. Heinosen esitys olisi nostanut hankkeen valtionavustettavaksi jo tälle vuodelle ja jatkorahoitus olisi varattu ensi vuodelle. Heinosen esityksellä oli tuki myös keskustasta, mutta äänestykseen asia ei edennyt.

-Olimme valmistelleet kokoomuksessa esityksemme niin, että valtiontuki olisi tullut hallille jo tälle vuodelle ja loppuosa sitten ensi vuodelle. Tuki esitykselle olisi tullut keskustalta ja RKP:ltä. Näin rakennustyöt olisi saatu alkuun suunnitellusti kaupungin tarpeiden mukaan. Nyt homma kaatui siihen, että hallin rakentavalta yhtiöltä ei ollut maasta vuokrasopimusta tai sitä ei oltu ainakaan toimitettu ministeriöön. Nyt ainoa mahdollisuus on se, että joku muu 60 hankkeesta ei Suomessa toteutuisikaan syystä tai toisesta. Silloin voisimme saada tämän eteenpäin jo tänä vuonna, kertoi Timo Heinonen, mutta pitää todennäköisempänä sitä, että nyt hankkeen valtion tuki siirtyy vuodella.

-Hallille on todella suuri tarve Hämeenlinnassa ja se palvelisi laajasti suuremmankin alueen harrastus-, mutta myös huippu-urheilua mm. salibandyssä kuin lentopallossakin. Halliyhtiön puheenjohtaja Timo Saviniemi ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka kyllä tekivät kovasti töitä asian eteen vielä tänäänkin, mutta emme saaneet riittävää tukea asialle liikuntaneuvostossa puuttuvien papereiden takia.

Valtion Liikuntaneuvoston esitys menee vielä ministeriöön vahvistettavaksi ja sen jälkeen 34 suurempaa liikunnan rakentamishanketta pääsee liikkeelle. Lisäksi samalla ELY:jen kautta jakoon tulee rahaa 200:lle pienemmälle hankkeelle. Kaiken kaikkiaan rahaa liikuntapaikkarakentamiseen käytetään tänä vuonna valtiolta lähes 29 miljoonaa euroa, jolla saadaan liikkeelle lähes 160 miljoonan euron liikuntapaikkarakentamisen hankkeet.

Kommentit