Timo Heinonen esittää TVT:tä kirjattavaksi hallitusohjelmaan

Uutiset, torstaina 07.04.2011

Kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen esitti Hämeenlinnan ITK-tapahtumassa tieto- ja viestintäteknologiaa kirjattavaksi osaksi uutta hallitusohjelmaa. Aulangolla tulevaisuuden koulua käsitelleeseen paneeliin osallistunut Heinonen ei usko tasa-arvon muuten toteutuvan suomalaisissa kouluissa.

– Tarvitsemme kansallisen tuen koulujen TVT-opetukseen ja oman hallitusohjelmaan kirjatun hankkeen TVT:n hyödyntämisestä opetuksessa. Se vaatii seuraavalla hallituskaudella myös riittävää varausta resursseihin, totesi Timo Heinonen.

Heinonen toivoo asian etenevän ja tähtäävän osaltaan siihen, että tulevaisuudessa tietokoneet ovat myös osa lukion ylioppilastutkintoa.

– Meidän tarvitsee huolehtia, että kaikilla lapsillamme ja nuorillamme on yhtäläiset mahdollisuudet oppia ja hyödyntää tieto- ja viestintäteknologiaa koulussa ja arjessa. Asiaa pitää saada kouluissa nyt ajanmukaiselle tasolle. Olemme jääneet monesta maahasta pahasti jälkeen, totesi Heinonen.

– Me tarvitsemme suomalaisiin kouluihin enemmän kannustusta ja mahdollisuuksia käyttää TVT:tä. Tänä päivänä liian usein esimerkiksi sosiaalisen median suhteen kouluissa päädytään ensisijaisesti rajoittamaan käyttöä kuin kannustamaan siihen osana oppimista. Tai vastaava on matkapuhelimenkäyttö. Nyt ne kouluissa usein on kielletty kun enemminkin pitäisi miettiä miten niitä voitaisiin käyttää hyödyksi. Mobiilioppiminen on varmasti yksi tulevaisuuden juttu sormitietokoneiden ja pilvipalveluiden rinnalla.

Toisena avauksena Aulangolla Heinonen esitti Suomeenkin ns. Kesäkouluja helpottamaan opiskelijoiden kesäopintoja.

– Muualla maailmassa on jo kesäkoulut arkea. Verkko-opetus antaisi nuorille mahdollisuuden opiskella kesälläkin ja näin halutessaan olisi mahdollisuus nopeuttaa myös valmistumista, ehdotti Timo Heinonen.

Timo Heinonen osallistui Aulangolla ITK-päivien paneelikeskusteluun yhdessä mm. kansanedustaja Jyrki Kasvin ja puoluesihteeri Timo Laanisen kanssa.

Kommentit