Timo Heinonen esittää kotitalousvähennykseen parannuksia

Uutiset, sunnuntaina 21.07.2013

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen toivoo, että syksyllä päätettäisiin parannuksista kotitalousvähennykseen. Heinosen mukaan kotitalousvähennyksen taso- ja korvausprosentin korotus sekä laajentaminen myös asunto-osakkeisiin toisi panostuksen takaisin työllisyyden kasvun myötä.

– Kotitalousvähennyksen parantaminen olisi sellainen täsmätoimenpide mitä nyt tarvittaisiin ja joita voitaisiin hyvin tehdä, jos vain on tahtoa. Se nimittäin maksaisi itse itsensä takaisin uusien työpaikkojen ja yrittäjuuden kasvun myötä, laskeskeli Timo Heinonen.

Myös Kiinteistöliitto on esittänyt ensi syksyn budjettineuvotteluihin kotitalousvähennyksen käytön laajentamista niin, että myös taloyhtiöiden osakkaat saisivat kotitalousvähennystä taloyhtiön teettämistä remonteista.

– Tällä tavalla saisimme liikkeelle esimerkiksi kerrostalojen ikkunaremontteja ja vastaavia. Niillä olisi myös vaikutusta asuntojen energiankulutukseen remonttivaiheen työllisyysvaikutuksen lisäksi.

Timo Heinonen toivoo, että lisäelvytyksestä puhuttaessa ja päätettäessä painopiste olisi koko ajan vain työllisyydessä ja sen parantamisessa. Heinosen mukaan pelkkään velkaelvytykseen ei ole varaa.

– Elvytyksen pitää tapahtua niin, että sen myötä syntyy nopeasti lisää työtä ja työpaikkoja. Ratkaisujen pitää olla myös sellaisia, että ne maksavat esittämälläni tavalla itse itsensä takaisin. Toinen vastaava voisi olla pienimpien pörssiosinkojen verovapaus. Se vahvistaisi suomalaista omistamista ja loisi sekä turvaisi suomalaisia työpaikkoja.

Kommentit