Mommilanjärven Soutelut 24. kerran – Myös Loppijärvellä tehty työ sai huomiota

Uutiset, sunnuntaina 21.07.2013

Mommilanjärvellä soudeltiin lauantaina jo 24. kerran perinteiset kirkkovenesoutelut. Mommilanjärven soutelulla kerätään rahaa nimikkojärven hoito ja kunnostustöihin. Järvellä onkin saatu paljon aikaan kuluneiden 24 vuoden aikana. Mommilanjärven Soutelu ry:n puheenjohtaja Markku Juhola kiittelikin tapahtumaan osallistuneita ja antoi myös tunnusta muilla järvillä tehdylle työlle.

– Tapahtuman isäntä Markku Juhola mainitsi erityisesti meidän Loppijärven ja sen eteen tekemämme I love Loppijärvi -projektin. Totta kai se lämmitti mieltä kun meidän työ sai tällaista huomiota ja kiitostakin, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen, joka on yhtenä aktiivina tehty vastaavaa järven auttamistyötä kotikunnassaan Loppijärven hyväksi.

Mommilanjärvellä souteli tänä vuonna yli 1000 soutelijaa pääasiassa kirkkoveneillä. Vaikka osallistujia oli hieman aiempia vuosia vähemmän niin tunnelma tuulisella järvellä oli hieno. Souteluun osallistui tänäkin vuonna myös mm. ex-pääministeri Matti Vanhanen. Vanhanen oli mukana 8. kertaa ja tuttuu tapaan henkiin herätetyn Vuoksenrannan Säteen veneessä.

– Kertoivat, että Mommilanjärven Soutelu on saanut aikaan hienon perinnetyön myös näiden vanhojen karjalaisten seurojen henkiin herättämisen kautta. Sekin on sellainen kulttuuriteko jolle pitää antaa tunnustusta, kertoi Heinonen ajaessaan Mommilanjärven Souteluista Hämeenlinnan Vanajanlinnaan.

Mommilanjärven Soutelu ry tekee souteluiden kautta suojelutöitä järvellä. Tänäkin kesänä järvellä on suoritettu niittoja Vanajavesikeskuksen johdolla. Markku Juhola kertoi, että järveä on niitetty vuosittain ja työhön on palkattu kylien nuoria. Pitkäaikainen ja määrätietoinen työ onkin tuottanut tulosta Mommilanjärvellä.

– Pitää muistaa, että tällainen järvien hoitotyö ei ole vain paikallista auttamista ja työtä vaan osa isompaakin kokonaisuutta. Laajojen laskualueiden kautta työ auttaa myös lopulta Itämertakin, jatkoi Timo Heinonen ja kertoi kotijärvellään Loppijärvellä tänä vuonna tulleen myyntiin omat Loppijärven Lumme ja Korento -korut ja myös jokavuotinen keräilypinssi.

– Loppijärvelläkin on tehty työtä pitkään ja määrätietoisesti. Olen varma, että kun työtä vain nyt jatketaan ja tehdään ammattilaisten opein oikein niin meidänkin järven tila kohenee, totesi Heinonen.

Kommentit