Timo Heinonen avasi Räyskälän Road Racing –kilpailun – Moottoriurheilu ja asutus tarvitsevat yhteisymmärrystä

Uutiset, sunnuntaina 10.08.2008

Kansanedustaja Timo Heinonen toimi kauden 2008 5. RoadRacing –osakilpailun suojelijana. Heinonen totesi Lopen Räyskälässä, että enää ei ole paluuta aikaan kun radoilla voitiin ajaa joka ilta, mutta sen sijaan yksittäisille tapahtumille hän toivoo tilaa ja ymmärtämystä löytyvän jatkossakin. Heinonen puhuukin huipputapahtumien ja harjoitteluratojen eriyttämisen puolesta.

– Itse olen tyytyväinen, että myös Räyskälän moottoriurheiluperinnettä jatketaan. Ymmärrän hyvin, että jatkuvalle ajotoiminnalle ei enää tänään ole mahdollisuuksia, mutta itse toivon, että yksittäiset kilpailut – kesän huipputapahtumat – voivat jatkaa myös tulevaisuudessa Lopella Räyskälässä. Ne elävöittävät entisestään kesästä elävää kuntaa, totesi Timo Heinonen avajaispuheessaan.

– On myös tärkeää, että moottoriurheilu vastaa ympäristöhaasteeseen. Kantaa huolta melusta ja päästöistä ja ottaa huomioon kaikki alueilla asuvat ja toimivat muutkin ihmiset. Toivon, että perinteikäs rinnakkainelo lentotoiminnan, moottoriurheilun ja vapaa-ajan ja kantasukkaiden kanssa voi jatkua myös tulevaisuudessa alueella jossa on toiminut lentokenttä säännöllisesti vuodesta 1963 alkaen. Toiminnalla on siis alueella pitkät perinteet ja myös niitä pitää kunnioittaa ja vaalia. Antaa tilaa ja aikaa puolin ja toisin.

Heinonen totesi, että moottoriurheilussa ja urheilussa yleensä on syytä pohtia sitä missä tulevaisuudessa järjestetään huipputapahtumat ja missä viikottainen harjoittelu. Huipputapahtumat Heinonen olisi valmis keskittämään lähemmäksi ihmisiä.

– Tarvitsemme tulevaisuudessa urheilupaikkoja huippu-urheilulle. Se tarkoittaa paikkoja joissa voidaan järjestää arvokilpailuja. Mutta tarvitsemme myös laadukkaita harjoittelupaikkoja. Toiminnoissa jotka aiheuttavat häiriötä tai melua ympäristölle on syytä olla valmis keskittämään harjoittelutoimintaa hieman eteemmälle, mutta samaan aikaan meidän tulee olla valmiita antamaan tilaa yksittäisille huipputapahtumille lähempänä asutustakin. Euroopassa on monta toimimaa esimerkkiä, joista yksi on Unkarin Hungaroringin F1-viikonloppu. Radalla ei paljon muuta tapahdukaan kun se on keskellä asutusta, mutta kerran vuodessa paikka saa täydellisen energiaruiskee F1-viikonlopusta.

Räyskälän RoadRacing –viikonlopun aikana Timo Heinonen tapasi Riihimäen Kahvakoplan väkeä ja keskusteluissa esillä oli niin Räyskälän kehittäminen kuin myös seuran ensi vuoden 40-vuotisjuhlakilpailu Enduron MM-sarjan merkeissä. Varikolla Heinonen ehti tavata myös lajin tämän hetken kuumimman suomalaiskuljettajan Mika Kallion kuin myös SM-sarjan parhaimmistoa Sami Pennan ja kumppaneiden johdolla. Myös nuoret tulevaisuuden kuljettajat kiinnostivat Heinosta.

– Ajo Motorsportin junnuakatemia on hyvä esimerkki terveestä nuorten ja lasten ajokoulutuksesta. Siitä kannattaa monessa lajissa ottaa esimerkkiä ja olen vakuuttunut, että tästä joukosta nousee uusia mikakallioita aina MM-sarjoja myöten, kiitteli Timo Heinonen Aki Ajon ja Ajomotorsportin toimintaa.

AjoMotosportin MiniGP Academy on 8 – 15 vuotiaille tarkoitettu ajokoulu ja kilpasarja, jossa kaikilla kuljettajilla on samanlainen NSF100 kalusto. Kaikki sarjan pyörät ovat keskenään identtisiä ja pyörät tarkistetaan ennen jokaista tapahtumaa. Tasaväkisyys varmistetaan siten, että pyörät arvotaan tapahtumakohtaisesti kuljettajien kesken ennen jokaista tapahtumaa.

– Itseasiassa arvostan sitä todella paljon, että tässä projektissa keskitytään nuorten kokonaisvaltaiseen kasvuun. Ei pelkästään ajamiseen vaan myös kaikkeen muuhun siihen liittyvään, totesi Heinonen.

AjoMotosportin MiniGP Academy

Kommentit