Riihimäen Kokoomuksen Toivotalkoot: ”Muista aina liikenteessä monta vaaraa ompi eessä”

Uutiset, maanantaina 11.08.2008

Riihimäen Kokoomus järjesti yhden syksyn Toivotalkoo -tempauksestaan maanantaina 11. elokuuta, kun kaupungin lapset suuntasivat koulutielle. Parisenkymmentä kokoomuslaista puki päälleen keltaisen huomioliivit ja suuntasi koulujen risteysalueille vähintäänkin herättämään huomiota. Poliisi kiittelikin tempausta.

– Tarkoituskaan ei ollut tietenkään liikennettä ohjata. Siihen ei edes valtuutemme olisi riittäneet, mutta keltaiset huomioliivit kyllä tekivät tehtävänsä ja moni pysähtyi myös juttelemaan, kertoi mukaan Toivotalkoisiin osallistunut kansanedustaja Timo Heinonen.

Riihimäen Toivotalkoot käynnistyivät aamu kahdeksalta Graniitin aukiolta ja tapahtuman järjestäneen ja organisoineen kokoomuksen Timo Simanaisen tehtävänjaon jälkeen poliisipartio opasti ja ohjeisti vielä kokoomuslaisia tehtävään. Vaarallisimmat risteysalueen miehitettiinkin useamman henkilön toimesta.

– Vanhemmiltakin tuli hyvää palautetta. Erityisesti kuitenkin tuo pyöräilykypärän käyttämättömyys näkyi täänäänkin. Eräs äidi ehdottikin, että kypärän laiminlyömisestä tulisikin lakiin kirjata rangaistus. Ilman sitä pakko jääkin kovin hennoksi, kertoi Heinonen aamu-urakan jälkeen.

Riihimäen kokoomuslaiset jatkavat talkoitaan vielä iltapäivällä kun koululaiset päättävät ensimmäisen koulupäivänsä.

– Kyllä sellainen tämän päivän muistisääntö voisi olla vanha lastenlaulu ”Muista aina liikenteessä, monta vaaraa ompi eessä” ja myös se, että suojatien pitää olla suojatie. Se on hyvä muistisääntö meille autoilijoille, muistutti vuosia luokanopettaja toiminut Timo Heinonen ja kertoi, että opettajavuosina usein viestejä tuli läheltäpiti-tilanteista. Onneksi suru-uutisia ei Heinosen opettaja uraan mahtunut.

Kommentit