Listalle odotetaan vielä lisää ehdokkaita Lopen Kokoomus julkisti ensimmäiset kunnallisvaaliehdokkaansa

Uutiset, tiistaina 12.08.2008

Lopen kokoomus julkisti ensimmäiset kunnallisvaaliehdokkaansa kaksi kuukautta ennen vaaleja kesäkokouksensa jälkeen. Kokoomuksen ehdokaslista on ennätys suuri, mutta vielä ennen listanjättöä mukaan odotetaan muutamaa ehdokasta. Kokoomus lähtee tavoittelemaan hyvää vaalitulosta nyt 43 ehdokkaan voimin, mutta määrällisestä valtuutettutavoitteesta puolue ei halua puhua.

– Neljä vuotta sitten saavutimme 28 prosentin kannatuksen ja nousimme valtuustonpuheenjohtajapuolueeksi Lopella. Tavoite täytyy olla tuossa samassa nytkin. Tärkeintä on minusta, että saamme mukaan hyviä ja asiaan sitoutuneita loppilaisia, pohti Lopen kokoomuksen puheenjohtaja Timo Heinonen.

Kokoomuksella oli edellisissä kunnallisvaaleissa 40 ehdokasta ja nyt kaksi kuukautta ennen vaaleja mukana on jo 43 ehdokasta. Heinonen uskoo listan kasvavan vielä muutamalla ehdokkaalla.

– Käymme edelleen neuvotteluja muutaman erittäin mielenkiintoisen loppilaisen kanssa. Länsi-Lopelta uskon, että mukaan saamme ainakin yhden ehdokkaan ja muutama muu nimi on esillä vielä, kertoi Timo Heinonen ja kannusti edelleen kiinnostuneita olemaan myös itse aktiivisia.

– Tällä kertaa mukaan on ilmoittautunut itse useampikin ehdokas. Se on hyvä merkki. Nyt kannustankin vielä kaikki vähänkin mielenkiintoa tuntevia ottamaan yhteyttä rohkeasti. Erilaista osaamista ja näkemyksiä kotikuntamme tarvitsee jatkossakin.

Vuoden 2004 kunnallisvaaleissa kokoomus sai Lopella 1026, kun neljä vuotta aiemmin äänimäärä oli 801. Muutos kunnallisvaaleista 2000 oli +5,7 prosenttia.

Ehdokaslista edelliskertaa monipuolisempi

Lopen Kokoomuksessa ollaan tyytyväisiä tämän kertaiseen ehdokaslistaan jo nyt. 43 ehdokkaan listalla on 16 naista ja 27 miestä. Ikäjakauma on alle 20-vuotiaasta aina ikäihmisiin. Eri ikäryhmät ja myös laaja kunta on varsin hyvin edustettuna.

– Länsi-Loppi on vielä hieman haasteellinen. Ja tottakai toivon myös, että saamme mukaan vielä lisää muutaman naisenkin. Muuten tähän ryhmään täytyy olla enemmän kuin tyytyväinen, totesi Timo Heinonen.

– Myös ammattijakauma on minusta aikalailla kohdallaan ja erityisen tyytyväinen olen siihen, että mukaan on lähtenyt useampikin kohtuullisen tuore loppilainen. Myös heidän näkemyksensä valtuustoon olisi enemmän kuin tervetulleita.

Heinonen toivoo vielä, että kokoomuksen listalle löytyy myös vapaa-ajanasukkaita edustavaksi esimerkiksi Lopelle muuttanut entinen kesämökkiläinen.

– Toivon, että meidän ”erilaisten” loppilaisten ääni kuuluisi jatkossa paremmin kunnan päätöksenteossa. Tässä yksi tärkeä ryhmä on myös vapaa-ajanasukkaat. Tämä voisi olla yksi hyvä askel samaan aikaan kun kunnan ja vapaa-ajanasukkaiden ja myös kylien yhteydenpitoa olisi syytä kehittää. Tulemmekin Lopen kokoomuksen toimesta esittämään myös Kunta-Kylät –tavoitekeskustelujen käynnistämistä ja kunnan tiedotustoiminnan uudistamista. Niihin palaamme tavoiteohjelmassamme.

Lopen Kokoomuksen ehdokkaina syksyn kunnallisvaaleissa 2008 ovat ainakin Anniina Nummelin, Antti Niemi, Antti Rusi, Eeva Pyhälammi, Erkki Holttinen, Heikki Lehtonen, Ilkka Rantala, Jani Kortström, Jari Suomalainen, Jarmo Laukkanen, Jarno Jokelainen, Jenni Talja, Johanna Nikkola, Juha Puolitaival, Juhana Männistö, Juhani Rautiainen, Jukka Salokannel, Kari Koukku, Kari Maunula, Karoliina Saari, Kati Muhonen, Kristiina Vuorimies, Miikka Wikholm, Mikko Anttila, Outi Luoma, Outi Ranta, Risto Hämäläinen, Saija Grönholm, Sami Toivonen, Samppa Jaro, Sanna Kallela, Santeri Muhonen, Seppo Rintaluoma, Sirpa Hopearuoho, Tatu Pulkkinen, Teuvo Zetterman, Tiina Seppälä, Timo Heinonen, Tove Shipley, Tuula Kauppi, Vesa Pesonen, Vilho Miettinen ja Virpi Vuolahti.

Kommentit