Hämeenlinnan Kokoomuksen ehdokaslista täyttyy – Kokoomus kiinnosti Elomessuillakin

Uutiset, lauantaina 16.08.2008

Hämeenlinnan kokoomuslaiset urakoivat omalla teltallaan yhdessä Kokoomusnuorten kanssa koko Elomessu-viikonlopun. Siniset Toivo-ilmapallot värittivät koko messualueen ja ajoittain kokoomusteltalla oli väkeä ruuhkaksi asti. Kansanedustaja Timo Heinonen vieraili osastolla lauantaina ja pääsi päälavalla yhdessä Ari Räsäsen kanssa esittelemään osan Hämeenlinnan ehdokkaista.

– Hämeenlinnassa on tehty aivan mahtavaa työtä. Tilanne on tietysti hyvinkin erilainen kuin ennen suuren kuntaliitoksen jälkeen, mutta hienosti yhteistyö on sujunut ja ehdokaslista on silausta vaille täysi, totesi Timo Heinonen tyytyväisenä.

Tapansa mukaan Heinonen ei tapahtumalavalla halunnut paljoa politiikkaa puhua vaan antoi ehdokkaiden toimia tilaisuuden päätähtinä.

– Itse olen aina hieman vierastanut kovia poliittisia puheita markkinoilla. Olen itse halunnut antaa ihmisille mieluummin tilaa ja rauhaa nauttia aina markkinatunnelmasta ja kannustanut sitten tulemaan juttelemaan kahden kesken, kertoi Heinonen.

– Hämeenlinnalaiset mainostivat esiintymislavan tilaisuutta lööpillä jossa todettiin, että ”Heinonen puhui hevonpeetä”. Moni tulikin kyselemään lööpin perään. No sen taustalta löytyy työni hevosenlannan polton sallimiseksi Suomessakin. Luvattoman hitaasti ympäristöministeriössä asia kuitenkin etenee. Mutta askelia on otettu.

Yrittäjien Ari Räsänen esitteli uuden Hämeenlinnan ensimmäiset kokoomusehdokkaat ja ehdokaslista on lähi viikkoina jo täynnä.

– Tätäkin porukkaa kun katselee niin tässäkin on jo runsauden pulaa. Erittäin onnistunut lista erilaisia hämeenlinnalaisia. Uskon ja tiedän, että tällä porukalla tullaan lokakuun vaalit voittamaan.

Kokoomusteltalla Heinonen sai puhua mm. ensi vuoden veroratkaisuista kuin myös opiskelijoiden ja varusmiesten tilanteesta.

– Nuorten kanssa on helppo tavata, kun nyt 15 vuoden odotuksen jälkeen kokoomuksen ja keskustan johdolla opintorahakin nousi. SDP:ssäkin asiaa luvattiin ja luvattiin ja taisi osa tehdä aloitteitakin asian eteen, mutta sitten äänestivät itse ne nurin, hymyili Heinonen, mutta totesi, että kokoomuksessa jatketaan edelleen työtä opintotukikokonaisuuden kehittämiseksi.

– On tärkeää, että voimme ottaa tulevaisuudessa paremmin huomioon mm. perheellisten opiskelutilanteen kuten myös toisenasteen nuorten opiskelun silloin kun asutaan jo omillaan, totesi Heinonen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän syksy alkaa todenteolla jo maanantaina 18. elokuuta kun eduskuntaryhmä kokoontuu puimaan talousarvioesitystä ja syksyn tulevia asioita Jyväskylään kesäkokoukseensa.

Kommentit