Koulun alkajaistapahtuma veti vaisusti väkeä – Timo Heinonen Hyvinkään Kokoomusnuorten kanssa Sun Dance Day:ssä

Uutiset, lauantaina 09.08.2008

Hyvinkään Kokoomusnuoret olivat mukana Hyvinkään kaupungin järjestämässä Sun Dance Day –ilmaiskonsertissa. Keskustasta Sveitsin maauimalaan siirretty tapahtuma ei saavuttanut aiempien vuosien väkimäärää, mutta sää kirkastuttua illaksi tunnelmakin nousi.

– Hieno tapahtuma ja on tärkeää, että kaupungit järjestävät tällaisia. Tärkein lähtökohta on päihteettömyys ja se näytti Hyvinkäällä myös onnistuvan ja pitävän. Valitettavan vähän vain väkeä oli paikalla. Ehkä päivän sateet hieman pelottivat väkeä, totesi kansanedustaja Timo Heinonen, joka oli mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa kokoomusnuorten kutsumana.

Tänä vuonna Hyvinkäällä kultiin päivän ja illan aikana kahdeksaa bändiä ja lisäksi lavalla nähtiin riihimäkeläisen DanceArtin tanssiesityksiä. Myös Hyvinkään nuorisovaltuusto esitteli toimintaansa. DanceArtin lisäksi hyvinkää lainasi myös tapahtuman juontajan naapurikaupungista, kun Janne Kataja vastasi tapahtuman juonnoista tuttuun takuuvarmaan tyyliinsä. Pääesiintyjänä lavalla kuultiin Happoradiota ja lisäksi omat keikkansa ”rantalavalla” heittivät Musta Joutsen, Heijaste, Blessed Beauty, Spiriticum, Polttomerkki, Totuuden Hetki & Big Jay sekä Lob Nor.

Sun Dance Day on muodostunut perinteikkääksi tapahtumaksi Hyvinkään kesätapahtumien joukossa ja vuoden suurimpana ilmaiskonserttina tapahtuma on viime vuosina kerännyt laajan yleisömäärän, vuonna 2007 katsojia oli arviolta n. 6000.

– Nyt ei tuollaisiin lukuihin päästy. Mutta toivotaan, että perinne jatkuu kuitenkin ja väki löytää tapahtuman ensi vuonna uudelleen vanhasta perinteisestä paikastaan. Täältähän kaikki aikanaan kuulemma alkoi.

Tapahtuma juontaa juurensa nimittäin vuoteen 1993, jolloin sen esimuoto aloitettiin Uimalarock nimisenä tapahtumana, järjestämispaikkansa, Hyvinkään Sveitsin uimalan mukaan. Ensimmäiset kolme vuotta konsertti toteutettiin tällä nimellä, mutta nykyisen Sun Dance Day nimensä tapahtuma sai vuonna 1996. Tällöin myös tapahtuman järjestämispaikka vaihtui, ensin Hyvinkään Valvillan alueelle ja sitten Hyvinkään kirjastoaukiolle. Tänä vuonna tapahtuma teki paluun juurilleen eli Sveitsin uimalaan.

– Arvostan todella sitä, että kokoomusnuoret jaksavat kiertää näitä tapahtumia ns. työnkin merkeissä. Tänäänkin saimme monta hyvää kontaktia nuoriin ja hieman vanhempiinkin. Tästä kesäkiertueesta nuoret kyllä ansaitsevat vähintäänkin reilun kummarruksen ja varmasti muutakin, kiitteli Timo Heinonen ja kertoi vastanneensa kutsuu automaattisesti myöntävästi.

– Tänä kesänä olin jo mukana kesäkiertueen kanssa Seinäjoella ja katsotaan jos vielä tässä syksyn ja kuntavaalien aikana johonkin nuortenkin tilaisuuksiin ehtisin.

Kommentit