Timo Heinonen avaa Renko-viikon sytyttämällä Kaloisten Tervahaudan

Uutiset, perjantaina 16.07.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen avaa tänään perjantaina 16.7.2010 Renko-viikon. Avaus tapahtuu perinteen mukaan Kaloisten kylässä missä suuri tervahauta sytytetään tervaperjantaina.

Viikkoa aiemmin lauantaina 10.7. pidetyissä talkoissa tervahauta ladottiin valmiiksi ja nyt viikon tervakset ovat odottaneet sytyttäjäänsä. Vielä tänään ennen sytyttämistä pinnalle asetellaan kerros suon pinnasta nostettua turvetta, ja haudan päälliosa peitetään hiekkakerroksella. Hauta sytytetään Tervaperjantaina 16.7.kello 18, ja sytytys avaa perinteisen Renkoviikon.

– Tottakai tämä on iso kunnia naapuripitäjän pojalle, totesi Timo Heinonen ja kertoi ihailleensa kauan Rengon aktiivisuutta kesäkuntana.

– Perinteet ovat minulle olleet aina iso juttu ja tässä kohtaavat hienolla tavalla tämäpäivä ja isoäitien ja isoisien taidot.

Heinosen lisäksi tervahautaa on sytyttämässä myös kyläläisiä ja mm. maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila, Panssariprikaantin komentaja Keijo Suominen ja kyläläiset Valto Suokas ja Veijo Vanhatalo sekä tervamestari Alpo Mäkinen.

– Suuri hauta vaatii oman työnsä ennen kuin se syttyy ja palaa oikein. Juuri tänään aamulla tervasinkin saunaamme, kertoi Timo Heinonen ja toivotti kaikki tervetulleeksi Kaloisiin.

Sytytyksen kanssa samaan aikaan alkaa myös iltatori Kylätalo Tukikohdassa klo noin 18 – 20. Mukana torilla nähdään torisoittajat, Rengon MaLL:n pomppulinna ja ongintapaikka sekä paljon tori ja kirpputorimyyjiä. Vapaa pääsy kaikkiin klo 12-20 tilaisuuksiin

Kello 20-24 alkavat sitten TERVAHUMPAT, missä laitetaan jalalla koreasti Tukikohdan Tanssiladossa. Tanssittajana Janne Laine & Venetsia www.jannelaine.fi, ja valvotaan tervahaudan palamista. Liput tanssilatoon 6 euroa, tervahaudalle ja kahvilaan vapaa pääsy.

Kommentit