Timo Heinonen American Car Showssa 2009: ”FHRA:lla merkittävä rooli museoautojen edunvalvonnassa”

Uutiset, lauantaina 11.04.2009

Kansanedustaja Timo Heinonen osallistui tavanmukaan pääsiäisviikonlopun American Car Showhun. Pitkäperjantaina avautuneeseen näyttelyyn odotetaan neljän päivän aikana yli 80 000 autoharrastajaa ja näyttely on jälleen aiemmista vuosista laajentunut. Heinonen ihastelikin laajaa ja monipuolista tarjontaa.

– Olen itse varmaan noin kymmenen vuoden ajan joka vuosi näyttelyssä käynyt ja täytyy sanoa, että jälleen on rakennettu ja saatu kokoon aiempaa upeampi ja ennen kaikkea monipuolisempi kokonaisuus, totesi Timo Heinonen, joka vietti näyttelyssä kolmisen tuntia kierrellen ja katsellen.

Heinonen totesi, että näyttelyn järjestäjällä FHRA:lla on tietenkin merkittävä rooli kiihdytyskisojen järjestäjänä Suomessa, mutta usein jää pienemmälle huomiolle yhdistyksen edunvalvontatyö mm. museoautojen suhteen.

– FHRA on keskeinen autoharrastajien edunvalvoja ja yhteisytökumppani minuunkin päin aina silloin kun uutta lainsäädöntöä autopuolelle ja erityisesti museoautojen puolelle on suunnitteilla ja tulossa. Onkin erityisen tärkeää, että käyttäjien ääni saadaan näin kuuluviin ja taattua se, ettei jokin sinänsä hyvä autopuolen lainsäädäntöuudistus ole kohtuuton esimerkiksi harrasteautojen tai museoautojen näkökulmasta. FHRA tuo tässä tärkeän näkökulman aina keskusteluun ja pöytiin esille, kiitteli Timo Heinonen.

Ensikosketuksen FHRA:n toimintaan Heinonen kertoo saaneensa jo pikkupoikana kun kiihdytyskisojen ensimmäisia Suomenmestaruuksia ratkottiin Lopella Räyskälässä.

– 80-luvulta muistan jo lukuisia kilpailuja Räyskälästä, mutta ihan niitä ensimmäisiä 70-luvun puolivälistä en luonnollisestikaan, hymyili Heinonen.

FHRA:n eli Finnish hot rod associationin järjestämä American Car Show esittelee laajasti useassa messukeskuksen hallinnassa vanhoja jenkkiautoja sekä paljon myös uutta kalustoa. Esillä myös moottoriurheilua. ACS on avoinna pääsiäisviikonloppuna perjantaina 12-18, lauantaina ja sunnuntaina 10-18 sekä vielä maanantaina maanantaina 10-16.

Kommentit