Riihimäen Matkakeskus avattiin – Timo Heinonen: Matkakeskuksen merkitys koko seutukunnalle suuri

Uutiset, tiistaina 07.04.2009

Riihimäen Matakeskus avattiin viimein muutamaa kuukautta suunniteltua myöhemmin. Avajaisia myöhästytti viime kevään tulipalo ja samalla lykkääntyminen vaikutti myös maailmanlaajuisen taantuman tultua niskaan myös kiinteistön liiketilojen täyttymiseen. Linja-autoaseman ja juna-aseman sekä parkkitalon yhdistävä suuri kokonaisuus ammattokin vielä avajaispäivänä lähes tyhjyyttään.

– Itse uskon, että tämä asemanaseutu tästä täyttyy ja ajallaan myös Riihimäen keskusta. On toki totta, että nyt liikehuoneistoja on tullut valtavasti lisää kertarysäyksellä, mutta näen tässä ennen muuta suuren mahdollisuuden, totesi kansanedustaja ja Hyvinkää-Riihimäen talousaluetoimikunnassakin vaikuttava Timo Heinonen.

Heinonen on pitkään ollut vahva matkakeskusten puolestapuhuja ja siksi erityisesti oman seutukunnan matkakeskus lämmittikin mieltä. Liikerata-niminen matkakeskus pitää sisällään runsaan liiketilakokonaisuuden lisäksi linja-autoaseman, juna-aseman sekä suuren Matkahuollon.

– Parkkihalli on erittäin merkittävä juttu tässä kokonaisuudessa sillä valitettavasti maaseutukunnista ei julkisenliikenteen yhteydet ole sellaisia että niiden kanssa voisi pelata. Nyt kuitenkin parkkipaikka löytyy helposti ja omaa autoa ei ehkä tarvitsekaan käyttää kuin saattokäytössä. Toki toivon, että saamme vielä kokeiltua löytyisikö esimerkiksi yrittäjävetoiselle pienbussilinjalle saattokäytössä tilausta, pohti Timo Heinonen.

Riihimäen kaupungilla on rakentamiskumppaneidensa kanssa vielä runsaasti uusia suunnitelmia asemanseudulle. Kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen valoitti hieman tulevia hankkeita ja valoi uskoa tulevaan. Uusia rakennushankkeita on tarkoitus saada nopeallakin aikataululla vielä liikkeelle.

Kommentit