Timo Heinonen ahkeroi Ukko Metsolan kanssa Päijät-Hämeessä ”Lahden munkit loppuivat kesken”

Uutiset, lauantaina 02.05.2009

EU-vaaliehdokas Ukko Metsola on nousemassa yhdeksi kesäkuun vaalien yllättäjäksi ja mustaksi hevoseksi, jos miehen kampanjasta ja ihmisten vastaanotosta voi jotain päätellä. Toukokuun 2. päivänä Ukko Metsola kampanjoi teamiläisten kanssa Päijät-Hämeessä ja vaalipiirin oma kansanedustaja Timo Heinonen oli matkassa komppaamassa ja kampanjoimassa. Munkkikahvipäivään mahtui pitkät pysähdykset Orimattilassa Kahvila Marengissa ja Lahdessa Sinuhe Cafessa.

– Väkeä oli mukavasti liikkeellä. Orimattilan kahvila oli koko ajan täynnä ja aika mielenkiintoinen oli tilanne Lahden Sinuhessakin kun kahvilan väki tuli toppuuttelemaan kun paikan munkkivarastot ehtyivät, hymyili Timo Heinonen päivän päätteeksi.

EU:ssa ja maailmalla jo pitkän ja menestyksekkään asiantuntijauran tehnyt Ukko Metsolakin onkin nousemassa kovaa vauhtia kansan tietoisuuteen ja samalla myös yhdeksi vaalien ”mustaksi hevoseksi”. 36-vuotias Metsola on ammatiltaan EU-neuvonantaja, yrittäjä ja kahden pienen pojan isä. Viimeiset vuodet kielitaitoinen ja maailmaa nähnyt mies on työskennellyt EU-neuvonantajana ja yrittäjänä Brysselissä. Metsola on toiminut myös mm. maatalousministeri Kalevi Hemilän ja Eurooppa-ministeri Jari Vilénin erityisavustajana.

– Jotain tuttua tai sellaista deva ju -tunnetta tässä miehessä on. Uskon todella, että Ukko (Metsola) on yksi näiden vaalien yllättäjä, hymyili Heinonen ja totesi, että kokoomuksen neljästä läpimenijän paikasta tullaankin näkemään ennennäkemätön kilpailu.

– Itse olen tehnyt kampanjaa myös monelle muulle meidän ehdokkaalle ja olenkin luvannut olla kaikkien käytettävissä. Nuorin ehdokkaamme Heikki Autto on myös yksi näiden vaalien yllättäjä ja itse uskon, että Sofia Vikmankin tulee tekemään kovan tuloksen. Läpimenijöitä en tässä nyt lähde veikkaamaan, mutta totean, että valitaan tästä 20 ehdokkaan joukostamme ketkä tahansa niin parasta osaamista sinne silloin lähetämme.

Ukko Metsolan kampanja päivä jatkui Orimattilan ja Lahden jälkeen vielä iltaan asti. Heinonen sen sijaan suunnisti ratsastuskilpailuihin.

– Joo nyt kilpailut jo takana. Urani ensimmäinen kouluratsastuskilpailuvoitto tuli ja aikalailla sellainen kaikkensa antanut olo, myhäili Heinonen, mutta lupasi jo huomenna olla taas valmiina jatkamaan.

Ukko Metsolan kampanjasta kertoo jotain sekin, että sunnuntainan 3.5 ehdokas ehtii kampanjoimaan aamusta ensin kello 10-12 Helsingin Hakaniemen sunnuntaitorille ja illalla vielä kiertueelle Ouluun.

– Huikea tahti. Tiedän mitä tuo rumba on omasta eduskuntavaalikampanjasta, mutta myös viime vuoden varapuheenjohtajakiertueelta joka ulottui myös maamme joka kolkkaan. Nostan hattua näille ehdokkaillemme jotka tekevät työtä yötä päivää itseään säästämättä, kiitteli Heinonen.

Lisää Ukko Metsolasta kotisivuilta www.ukkometsola.fi ja kaikki kokoomuksen 20 EU-ehdokas löytyy kätevästi osoitteesta www.heimepuhutaanulkopolitiikkaa.fi.

Kommentit