Hämeen Maakuntavaltuusto aloitti työnsä Lopella Voitto Saranevalle hämäläinen saunatakki eläkepäivien iloksi

Uutiset, maanantaina 04.05.2009

Hämeen maakuntavaltuusto aloitti nelivuotisen toimintakautensa Lopella toukokuun 4. päivänä. Kokouksessa Loppea edustivat Sakari Vuorinen, Marja Peltomäki ja Timo Heinonen. Kokouksen alussa kesälle eläkkeelle jäävä kunnanjohtaja Voitto Saraneva kertoi Lopen nykytilasta vahdinvaihdon aikaan ja ennen virallisen kokouksen alkua maakuntavaltuuston puheenjohtaja Jari Koskinen, hallituksen puheenjohtaja Aarne Kauranen ja varapuheenjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen sekä maakuntajohtaja Juhani Honka kiittivätkin Saranevaa vuosikymmenten työstä koko maakunnan hyväksi.

– Neljänkymmen vuoden aikana on tapahtunut paljon. Kuntakentää on uudistettu viimeksi Paras-hankkeella näinä viime vuosina. Niihin vuosiin mahtuu paljon monenlaista ja Voitto on tunnettu aina aktiivisena maakunnan miehenä joka on asiaan aina tarttunut, totesivat Jari Koskinen ja Juhani Honka kiitospuheissaan ja ojensivat Saranevalle paksun saunatakin kiitokseksi vuosista.

– Se päällä vilvotellessa järven rannassa varmaan mielessä pysyy Hämeen kauneus ja ainutlaatuisuus, totesi Honka.

Järjestäytymiskokouksessa maakuntavaltuusto valitsi uudeksi puheenjohtajakseen jatkamaan Jari Koskisen ja maakuntahallituksen johtoon Johannes Koskinen. Pitkään maakuntahallituksessa toiminut mm. sen varapuheenjohtaja ollut Hannele Yrjö-Koskinen valittiin jatkamaan hallituksessa nyt sen varajäsenenä.

Timo Heinonen kokoomusryhmän puheenjohtajaksi

Valintakokouksessa myös eri puolueiden valtuustoryhmät järjestäytyivät. Kansanedustaja Timo Heinonen valittiin Hämeen maakunnan kokoomuksen valtuustoryhmän johtoon. Lopen maakuntavaltuutetut Vuorinen, Peltomäki ja Heinonen valittiin myös Hämeen Virkistysalue yhdistyksen valtuustoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi myös Lopella viime vuoden ylijäämäisen tilinpäätöksen ja päätti käynnistää maakuntasuunnitelman ja myös tällä kaudella maakuntakaavan päivitystyöt.

Kommentit