Ilkka Salminen esittäytyi Lopen Yrittäjille

Uutiset, torstaina 07.05.2009

Lopen kunnan uusi kunnanjohtaja Ilkka Salminen oli toukokuun Yrittäjien aamukahvitilaisuuden päävieras. Salmisen lisäksi tilaisuudessa puhui myös pian eläkkeelle jäävä pitkäaikainen Lopen kunnanjohtaja Voitto Saraneva sekä uusi EKES-yrityspalveluinen toimitusjohtaja Kimmo Martikainen. Kunnantalon kahvi lähes täyttyikin yrittäjistä ja tunnelma oli välitön.

– Tulin Lopelle kunnanjohtajaksi 1991 juuri orastavan laman aikaan. Kun tarkastelee Loppea tämän lähes 20 vuoden ajalta niin paljon on saatu aikaan, totesi kunnanjohtaja Voitto Saraneva ja kiittikin tuloksekkaista vuosista toimivaa luottamushenkilöjoukkoa sekä aktiivista yhteistyötä yrittäjien kanssa.

Saraneva syntyperäisenä loppilaisena kertoi myös ajasta ennen kantatie 54:ää ja Lopen kirkonkylän rakentumista ja saikin seuraajansa kehumaan matkaoppaan taitoja.

– Olemme tällä viikolla kiertäneet Voiton (Saraneva) kanssa ympäri Loppea ja häntä parempaa matkaopasta on varmasti vaikea löytää. Talojen, teiden ja paikkojen historiat tulivat selviksi, kiitteli Ilkka Salminen ja totesi, että kasvot jäävät hänelle paremmin mieleen ja pikku hiljaa myös nimet.

Ilkka Salminen toivoikin aktiivista yhteydenpitoa yrittäjien kanssa ja mutkattomia välejä. Pienissäkin asioissa saa suoraan olla yhteydessä.

Kimmo Martikainen ilmailumiehiä

Pian kuntayhtymästä osakeyhtiöksi muuttuvan EKES-yrityspalveluiden uusi toimitusjohtaja Kimmo Martikainen myös esittäytyi loppilaisille. Martikainen on tehnyt pitkään työtä kehitystehtävissä ja johtotehtävissä ilmailu- ja lentoalalla ja tutuksi ovat tulleet niin Patrian lentokoulu Malmilla, Fly Lappeenrannan käynnistystyö sekä Humppilan lentokenttä –projektin suunnittelutyö. Hyvinkää-Riihimäen talousalueella Martikaisen harteilla on yrityskenttä laajasti laidasta laitaan. Martikainen taustaansa viitaten totesikin olevansa erityisen kiinnostunut Räyskälästä ja nosti lisäksi yhdeksi työnsä painopistealueeksi juuri alueen maalaiskuntien Lopen ja Hausjärven painoarvon nostamisen EKES:ssä.

– Tunnen Kimmon aiemmista töistä ja uskon, että hänellä on paljon annettavaa koko talousalueellemme, totesi tilaisuudessa mukana ollut Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen.

– Itse uskon, että talousalueellamme on vielä paljon hyödyttävää toisistamme ja siksi olen itse ollut aktiivisesti uudistamassa myös EKES:iä tähän päivään. Tämänkin aamun tilaisuus osoitti myös sen, että yrittäjillämme on aktiivista halua kehittää ja toimia yhteistyössä kuntamme kanssa. Olen siihen aina myös itse ollut valmis ja aktiivinenkin ja odotukseni ovat jatkonkin osalta korkealla, kertoi Timo Heinonen ja kiitteli myös mukana tilaisuudessa olleita uusia loppilaisyrittäjiä.

– Etelä-Lopen voisiko Lopen portin teollisuusalue on osoittautunut menestykseksi. Tänäänkin tilaisuudessa oli paikalla NB-seinän toimistusjohtaja ja oli mukava kuulla miten uudet yritykset ovat lähteen käyntiin Lakan Betonin kanssa samalla alueella. Työllistävä vaikutus on jo nyt hyvä ja jatkossa se vain kasvaa. Toinen vastaava nytkin mukana ollut toimija on Rakenne Ahlfors ja sen toimitusjohtaja Sakari Ahlfors, jonka toiminta on nykyisin myös erittäin vireää vanhoissa Marcellon tiloissa. Tällaisia tekijöitä kun saamme jatkossakin Lopelle niin menemme oikeaan suuntaan.

Lopen Yrittäjien ja Lopen kunnan aamukahvitilaisuuteen osallistui Lopen luottamushenkilöistä myös Sirpa Hopearuoho (kok) ja Jarmo Laukkanen (kok). Laukkanen toimii myös Lopen Yrittäjien puheenjohtajana.

Kommentit