Tiistai, 31.05.2011

Blogi, tiistaina 31.05.2011

Eilisen Loppi- ja seutukuntapäivän jälkeen tänään jälleen paluu Helsinkiin ja eduskuntaan. Eduskunnassa täysipäivä valiokuntineen ja muineen. Mukava päästä jälleen sielläkin pikkuhiljaa normirytmiin kiinni. Myös Säätytalolla jatkuvat neuvottelut hallituksen ohjelmasta ja toivotaan, että sielläkin saadaan isompiakin askelia eteenpäin. Tältä näyttää. Palaan päivällä…

Tänään eduskunnassa nykyinen avustajani Tytti Hirvonen sai kaverikseen tulevan avustajani Riitta Joutsi-Hännisen. Riitta aloittaa ensi viikolla uuden työnsä eduskunnassa ja tänään hieman kävimme läpi asioita niin minun näkökulmasta kuin avustajienkin näkökulmasta. Tiedän, että saan Riitasta erinomaisen työnjatkajan Tiina Seppälän nelivuotiselle uurastukselle ja Tytin välituuraamiselle. Minulla on ollut kertakaikkisen hyvää avustajaonnea läpi kansanedustajaurani. Tiinaa olen täälläkin ylistänyt monta kertaa ja sen tulen aina tekemään mitä hän elämässään koskaan keksiikään tavoitella. Ja olen varma, että Riitasta tulee vahva työnjatkaja. Olen tuntenut ”Iitun” alakouluiästä asti ja olemme, uskallan sanoa, kumpikin nuorisosihteerimme Sisko Keskitalon kasvatteja. Samanlainen historia kunnan nuorisotoimen töistä ja tapahtumista ja paljon samaa kokemusta erilaisisista tapahtumista ja tilaisuuksista ja aina Sisko apuna ja neuvojana. Voisi sanoa, että olemme Siskon Tallista. Todellakin.

Minulla tänään kuitenkin aamun perehdytyksen jälkeen tiukka työpäivä ensin puolustusvaliokunnassa ja sitten sivistysvaliokunnassa ja niiden perään ryhmäkokous ja sitten vielä hallitusohjelman neuvotteluja ympäristöhallinnon osuudelta. Niin ja mahtuihan päivään myös Ylen Radio Hämeen Politiikan Puhemyllynkin ajankohtaisohjelma ja tänään olin Pertti Lampisen vieraana yksin siis erikoishaastattelussa. Mielenkiintoinen puolituntinen ja monenlaisia aiheita erillä.

Hieman sivusimme myös seutukuntamme ja alueemmekin asioita ja totesin saman kuin eilenkin, että edelleen toivon vahvasti, että Riihimäen seutukunnalla ja vaikkapa mielellään koko Hyvinkää-Riihimäen talosualueella löytyisi yhteinen tahtotili tuottaa ja tarjota laadukkaat perusterveydenhoidon ja sosiaalitoimen palvelut omalla työssäkäynnin ja asumisen varsin yhtenäisellä alueella. Ja on se muuten fakta sekin, että ei mitkään kummajaiset Paras-lain kirjausten vain täyttämiseksi ainakaan niitä taloudellisesti ja palveluiden näkökulmasta parhaita ratkaisuja ole. Odotan ehkä hieman taustatukeakin lähipäivinä tai viikkoinan. Jostain päin.

Mutta muutaman muu asia mitä hieman ajattelin tänään paljastaa ei vielä valmistunut. Katsotaan huomenna tai ensi viikosta. Hieman takkuaa nekin.

Kommentit