Tiistai, 31.03.2009

Blogi, tiistaina 31.03.2009

Ei kevät vieläkään oikein isoin askelin tule, mutta tulee kuitenkin. Uusi aamu Lopella ja kohta auton nokka jälleen kohti Helsinkiä.

Eilen julkistettiin eduskuntaryhmämme Eero Lehden johdolla tekemä ”Yrittäjyyden positiivinen kierre” -raportti, joka listaa lähes 70 toimenpide-ehdotusta, jotka kannustaisivat kasvuun ja palkitsisivat menestymisestä. Itse olin enemmän kuin tyytyväinen, että raportti otti tällä ja ensi hallituskaudella toteutettavien esitysten joukkoon myös carry back -järjestelmän, jota olen itse pitänyt esillä ja toivonut mukaan myös meidän toimenpiteisiin. Kyse siis mallista, jossa yritys voisi käyttää aiempien vuosien voittoa tappioiden tasaamiseen – nythän malli on niin, että tulevat vuodet vain huomioidaan. Tällainen carry back on käytössä jo mm. Englannissa, Irlannissa, Englannissa ja Ranskassa. Mutta Lehden raportissa mukana siis 69 muutakin toimenpide-esitystä. Siihen kannattaa todellakin tutustua.

Mutta kello juoksee ja kohta jo lähdettävä. Itse en aivan tätä kesäaikaansiirtymistä ymmärrä tai kannata, mutta toisaalta nyt ainakin valoisampaa. Mukavampi ajella. Eduskunnassa kohta jo lakivaliokunta ja sitten sivistysvaliokunta ja täysistunto. Ilta tänään Janakkalassa paikallisten kokoomuksen toimijoiden kanssa.

….

Eduskunnasa tänään saimme askeleen eteenpäin rekisteröityjen parisuhteiden sisäisen adoption sallivaa lainsäädäntöä. Urakka on ollut iso ja toivottavasti lähiviikkoina saamme sen valmiiksi ja lopulliseen käsittelyyn suureen saliin. Salissa tänään sitten pitkäkeskustelu talouden raameista seuraaville vuosille eli vaalikauden lopuksi. Hyvin tuttua keskustelua sillä tämäkin hyvin pitkälle luonnollisesti talouden yleistilanteen ja mm. talouden elvytyksen ympärillä.

Illalla vielä ehdin tiukasti Janakkalaan paikallisten kokoomusyhdistysten syyskokouksiin puhujaksi. Oli mielenkiintoista seurata jo kolmas kevätkokous tänä keväänä. Hyvin samanlaisissa tunnelmissa kaikki ja katse jo tiukasti kevään EU-vaaleissa ja näyttää siltä, että kokoomusyhdistyksistä ei virta lopu. Siitä täytyy olla iloinen. Kokoushuone tänään viimeistä paikkaa myöten täynnä ja esillä niin valtakunnan asiat kuin Hämeen Kokoomuksenkin asiat. Ja hieman myös oman alueemme asiat sillä kotikuntani Loppi ja Janakkalahan ovat naapureita ja hyvinkin samanlaisia kuntia.

Huomenna kuitenkin aikainen herätys, kun Seta ry tulee eduskuntaryhmämme vieraaksi jo ennen virallisen päivän alkua. Huomenna siis jatkamme.

Kommentit