Keskiviikko, 01.04.2009

Blogi, keskiviikkona 01.04.2009

Uuteen aamuun. Eilen kello melkein yksitoista kun kotona ja nyt jo ennen kahdeksaa jälleen täällä. Kevät näyttää superkiireiseltä. Tänäänkin aamulla jo ennen valiokuntarumbaa tapaaminen eduskuntaryhmämme kanssa SETA ry:n kanssa liittyen heitä koskeviin ajankohtaisaiheisiin eli mm. tuohon laissa nyt käsittelyssä olevaan rekisteröityjen parisuhteiden sisäisen adoption sallimiseen. Siitä päivä alkuun.

Kiitokset myös eilistä viesteistä Janakkalan kokoomuksen kevätkokouksen jälkeen. Oli mukava käydä ja pidetään tässä tiivistyvää yhteyttä keväänkin aikana mm. EU-vaaleihin liittyen. Lopelta voisi vielä kertoa sen, että hyviä uutisia on tulossa lisääkin. Taantumasta huolimatta hommat etenee kivasti ja olemme hyvinkin valmiina kun tästä kasvu alkaa. Palataan näihin lähiaikoina.

Näin päivä edennyt vauhdilla. Nyt kello 14.02 ja sitten se on myös julkista. Eli Ilkka Kanerva ei lähde mukaan EU-vaaleihin. Samalla täytimme listamme viimeisen paikan eli loistolistamme täydentää kasaan tekniikan akateemisten liiton toiminnanjohtaja ekonomi, MBA Heikki Kauppi. Pakka siis nyt kasassa ja katse tiukasti kesäkuun vaaleihin. Huomenna starttaamme kello 11 Kolmen Sepän patsaalta kiertueelle.

Nyt istunto edennyt jo muutaman tunnin. Pitkä keskustelu takana vaalirahoituksesta, jossa itse olisin kannattamassa mallia jossa menot ja tulot tulisi julkistaa kirjanpitotasoisena selvityksenä. Sen sijaan en itse ole kannattamassa kampanjakattoja joita on mahdoton valvoa ja jotka toista kautta tekevät meidät jälleen hyvinkin eriarvoiseen asemaan. Jo ajatellen sitä, että istuva kansanedustaja lähtee mukaan kisaan ja hänen kanssaan kisaa uusi vielä tuntemattomampi ehdokas. Tai julkinen näkyvyys tv:ssä, lehdissä tai valtaisa talkootyö tai ilmaiset ladonseinät moottoritien varressa verrattuna ostettuihin mainostauluihin saman tien varressa jne. Mahdotonta. Siksi en tuota kannata. Mutta 110 prosenttista avoimuutta ja ilmoitusvelvollisuutta olen valmis kannattamaan ja tukemaan ja sellainen malli Suomeen olisi jossain vaiheessa tarpeellista saada.

Mutta nyt kahvitauko pidetty ja istunto jatkuu. Tänään pitkä ilta talolla. Huomenna sitten aamulla Radio Voicen Heräämö eduskunnassa vieraanani kello 08.00 alkaen ja päivään kuuluu normiohjelman lisäksi myös EU-vaalikiertueemme startti Kolmen Sepän patsaalta. Mielenkiintoinen päivä luvassa siis huomennakin.

Aprillipäivästä voisi nostaa esille vaikkapa tämän vuonna 1957 brittiläisen BBC:n uutisshow Panoraman julkaiseman ”Sveitsiläinen spagetin sadonkorjuu” -nimisen pilan. Aika hyvä. Hymyä kaikille.

….

Nyt jo kotona. Päivällä Padasjoen kokoomuksen väki kävi vieraanani eduskunnassa ja tuliaisiksi sitä maanparasta Padasjoen ruisleipää. Nyt ei sentään tummapuku jauhossa ja murusissa niin kuin aikanaan vaalikiertueella, mutta syöty on. Kiitos paljon leivästä ja mukavasta hetkestä.

Uutissivulla avustajani Tiina Seppälän uutinen liittyen maanantain Joutsen Finlansin vierailuun.

Kommentit