Tiistai, 30.03.2010

Blogi, tiistaina 30.03.2010

Aikainen herätys tänään uuteen päivään. Tänään aamusta Hämeenlinnaan liikenne- ja tieasioiden palaveriin. Tarkoitus hieman katsoa muutamia hankkeita ja niiden toteuttamismahdollisuuksia. Samaa jumppaa vielä myös Lounais-Hämeen tiejuttujen kanssa edessä. Katsotaan ja toivotaan, että ratkaisut löytyvät. Sitten päivä menneekin Lopella käsityöpuodissa ja käsityöpajassa Savi-Heinäpuodissa puuhastellen. Lupailin, että tänään illalla aiheesta video tännekin tuonne timoheinonen.tv -sivulle ja pidetään se lupaus ja paljastetaan päivän tekoset sen kautta tällä kertaa. Nyt liikenteeseen.

….

Tänään pari keikkaa Hämeenlinnaa ja mielenkiintoinen päivä Lopella. Siis aamupalaveri ensin Hämeenlinnassa liittyen muutamiin tuleviin rakentamis- ja liikennehankkeisiin. Niistä ei tässä vaiheessa sen enempää. Sen sijaan yhden mielenkiintoisen asian voin nyt täälläkin kertoa kun asia eilinen julkiseksi. Keskon kanssa olemme etsineet pitkään Lopelta uutta paikkaa K-Supermarketille ja nyt eilen asia otti ainakin yhden askeleen eteenpäin, kun yrityksen johto tapasi Lopen linja-autoaseman kiinteistön omistajia ja yrittäjiä. Kesko tutkii nyt mahdollisuuksia voisiko kyseisen vanhan matalan rakennuksen laajentaa tai jopa korvata kokonaan uudella ehkäpä ainakin kaksikerroksisella liikekiinteistöllä. Katsotaan miten asia etenee ja toivotaan, että Keskokin löytää ratkaisun laajentaa ja parantaa kuntakeskuksemme kauppapalveluita laajemmalla valikoimalla ja suuremmalla kaupalla. Eilen siis Kesko antoi luvan tuoda asian myös julkisuuteen ja tätä kautta keskusteluun ja huomenna asia varmasti jo mm. paikallislehdessä Lopen Lehdessä. Eli tämä yksi niistä isoista yritysjutuista joihin olen täälläkin viitannut ja maininnut, mutta tähän asti vain yleisellä tasolla. Muitakin mielenkiintoisia juttuja tälläkin hetkellä viritteillä. Hyvä niin.

Mutta siis tuon Hämeenlinna tie- ja yrityshankekeskustelun jälkeen vietin päivän Lopella Lähteen Susannan Saviheinä-puodissa. Toteutimme suunnitelmani sadasta kahvimukista jotka siis kaikki itse viimeistelin. Tästä aiheesta kohta siis video täällä ja myös kuvia. Ne kertovat enemmän kuin nämä sanat. Mutta kertkaikkisen mukava päivä Suskan, Hapin, Tintin ja Jonin kanssa savipajalla ja mielenkiintoinen tullee olemaan valmis juttummekin. Pian niitä saa.

Saven ja muovaamisen keskeltä välissä lyhyt piipahdus takaisin Hämeenlinnassa ja tällä kertaa Radio Hämeen toimituksessa. Teimme suoran lähetyksen Politiikan Puhemyllyä Pertti Lampisen johdolla yhdessä Tarja Filatovin, Kirsi Ojansuu ja Johannes Koskisen kanssa. Keskustelussa esillä mm. kuntatalous, kuntapalvelut ja myös Hämeenlinnan OKL:n kohtalo. Aiheesta kannanottoni tuolla Uutiset-sivulla ja työtä asian parissa jatkamme jo huomenna. Olisi tyrmistyttävää jos Tampereen Yliopiston hallitus päättäisi lopettaa Hämeenlinnan OKL:n ja siirtää opetuksen Tampereelle. Siis lopettaisi maamme laadukkaimman ja tuloksikkaamman opettajankoulutuslaitoksen joka on periaatteessa opiskelijajoukoltaan maamme ainoa tietyllä tavalla ”valtakunnallinen” OKL:n ja opiskeluajoiltaan siis valmistumisajoiltaan esimerkillisin kouluttajana. ”Valtakunnallinen” siis siinä mielessä, että Hämeenlinnaan hakeudutaan varsin tasaisesti ympäri koko Suomenmaan. Paikka ei siis ole vain Hämeen tai Eteläisen-Suomen OKL vaan maamme laadukkain ja monena vuonna halutuin opettajankoulutuslaitos. Se on kova meriitti. Siirtoratkaisu olisi kaikenlisäksi siis vasten kaikkia maamme koulutuspoliittisia peruslinjauksia ja siksi se ei ole millään tavalla perusteltavissa eikä myöskään hyväksyttävissä.

Mutta nyt sitten jo illan ratsastustuntikin takana. Hieno tunti Homeroksen kanssa ja nyt ilta kotona. Hienoa sekin.

Kommentit