Tiistai, 29.12.2009

Blogi, tiistaina 29.12.2009

Aamuisessa tiedotustilaisuudessa pääministeri Matti Vanhanen kertoi puheenjohtajantehtävästä luopumisensa syitä käyttäen sanamuotoa ”päätös perustui kokonaisarvioon”. Mitä siihen sisältyi sitä Vanhanen ei eritellyt, mutta myönsi ei-akuutin jalka-asian olleen vain osa ratkaisua. Kun syitä kysyttiin uudestaan Vanhanen totesi jälleen, että päätös perustuu ”kokonaisarvioon”, ”jota en kiloilla, senteillä enkä prosenteilla lähde erittelemään”. Niinpä niin.

No sokea reettakin aidot syyt näkee eli henkilökohtaisen elämän kolhut ja oikeudenkäynnit ja sotkut, vaalirahasotkut ja lautakasat eli lahjusepäilyt, keskustan kannatuksen todellinen alavireys ja mitä vielä… ehkä myös keskustan vaisuus hallituspolitiikassa. Tällaiset itse nostaisin ainakin tuohon kokonaisarvion alle. Varmaan muutakin löytyy. Mutta itse Vanhanen totesi samalla, että on luentavaa, että uusi puheenjohtaja ottaa heti hoitaakseen myös pääministerin tehtävät. Vanhanen kuitenkin minusta aivan oikein jätti takaportin auki sillekin mahdollisuudelle, että hän voisi hoitaa pääministerin pestin vaalikauden loppuun. Onhan siinä enää työtä jäljellä silloin puolisen vuotta. On ehdottoman tärkeää näin. Pääministerin pesti ei ole keskustan ilmoitusasia vaan hallitusyhteistyön kulmakivi ja se vaatii siis eduskunnalta vahvan tuen ja siunauksen jos vaihdoksiin yhdessä päätetään lähteä.

Tiedotustilaisuudessaan tänään Vanhanen myös korosti, että hänen luopimispäätöksensä ei vaikuta hallituksen toimintakykyyn ja siinä määrin vahvasti ja ajassatoimien nykyhallitus onkin tehtäväänsä hoitanut, että en itsekään näe tässä mitään ongelmaa. En ymmärrä väitteitä, että hallituksen toiminta tästä häiriintyisi. Tällaiset puheet ovat vain vasemmisto-opposition populismiä.

Pikkuleijonien MM-urakka jatkui viime yönä Venäjä-pelillä. Yksi kisojen ehdottomista ennakkosuosikeista eli Venäjä oli lopulta parempi maalein 2-0.
Avausmatsissa Sami Vatasen peliä oli todellakin ilo katsella. Aivan mahtava pelaaja ja upeita suorituksia useamalla eri osa-alueella. Siitä miehestä kuulemme vielä. 4-3 -voitto Tsekistä Vatasen johdolla antoi luvan odottaa hyvää ja uskon edelleen siihen tuon Venäjä pelin jälkeenkin. Nuorten pelejä on todella mukava katsoa ja sitä intoa millä he työnsä tekevät. Tsemppiä jatkoon.

Mutta nyt siis uusi päivä käyntiin. Tänään tarkoitus aamusta jälleen suunnata ratsutallille ja vetää aamutreenit siellä. Sitten ulkotöihin päivällä ja vasta huomenna tarkoitus sitten palata sorvin ääreen Eduskuntaankin. Katsotaan miten päivä etenee. Kalenteri kuitenkin välipäivinä sen näköinen, että pelivaraa pitäisi olla.

…..

Kyllä tuo ratsastus on vaan upea harrastus. Olen tässä nyt välipäivinä yrittänyt hieman enemmän ehtiä hevostelemaan ja eilen ja tänäänkin aloitin päivät tallilla. Lähes nollakelissä maneesissa tämä on luksusta ja vielä hyvien ystävien ja hienojen eläinten kanssa. Mutta heinous tässä jutussa onkin se, että kun eilen oli vaikeampaa niin tänään sitten taas palkittiin. Kiitos Sabrinan. Tamma oli upea tänään ja palkitsi minuakin. Hyvä mieli ja akut jälleen energiaa täynnä. Muutenkin upea tunti meillä. Kahden kaverin kanssa teimme hyvät treenit ja oli upea nähdä myös superhieno Aksu myös jälleen tositoimissa ja nyt myös meidän käytössä. Laineen Niina vei sitä upeasti.

Päivällä sitten vain ulkoilua lumitöiden kanssa Pekkalan mökillä ja valmistelua sitä kautta kohti uutta vuotta. Nyt hieman kroppa jo kertoo saaneensa tälle päivälle riittämiin liikuntaa – ensin tallilla ja sitten kolan varressa. Hyvä niin. Ilta menikin sitten mäkihyppyä jännittäen ja täytyy todeta, että on tuo Janne Ahonen sitten kova jätkä. Vuoden tauon jälkeen suoraan kakkoseksi kivenkovassa Keski-Euroopan Mäkiviikon avauskisassa Obertsdorfissa. Kakkoskierroksen mahtihyppy 137 löi luun lähes kaikkien kilpakumppaneiden kurkkuun ja Ahonen kisaa nyt todenteolla myös kokonaiskilpailun voitosta. Mahtava kilpailu.

Huomenna suuntaan sitten vielä viimeiseksi päiväksi tänä vuonna Helsinkiin töihin. Eduskunnassa hommia hoidettavana ja muutama tapaaminenkin. Sitten jo kohta vuodenvaihdetta.

Kommentit