Tiistai, 29.03.2011

Blogi, tiistaina 29.03.2011

Eri lehdet ovat viime päivinä tehneet pohdintojaan Hämeen eduskuntavaalitilanteesta. Varsinaisia gallupeja ei ehdokasnimillä Hämeessä ole tehty, mutta yksi gallup puolueista sentään. Etelä-Suomen Sanomien tutkimus kertoi, että olemme hyvää vauhtia kirissä näissä vaaleissa Hämeen suurimmaksi puolueeksi myös eduskuntavaaleissa. Se toki vaatii vielä kovaa työtä ja kampanjaa meiltä kaikilta. Mutta suunta siis oikea.

ESS:n gallup kertoi kokoomuksen voiton lisäksi menestystä myös soinilaisille. Ja se tarkoittaisi tappiota niin SDP:lle kuin keskustallekin. Etlarin pääkirjoituksessa enteiltiin jopa näin: ”Nouseeko perussuomalaiset keskustan ohi Hämeen vaalipiirin kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi huhtikuun eduskuntavaaleissa? Näiden puolueiden ero on ESS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan vain parin prosenttiyksikön luokkaa.” ”Putoamisuhan alla ovat viime vaalien tulosten perusteella sellaiset nimet kuin Risto Autio (kesk), Juha Rehula (kesk), Tarja Filatov (sd) ja Jouko Skinnari (sd). Myös Päivi Räsäsen (kd) palli huojuu, sillä kristillisdemokraatit ovat kyselyn mukaan lähellä menettää ainoan paikkansa.”

Näin siis kertoi Etelä-Suomen Sanomien gallup.

Nyt eri lehdet ja mediat ovat tehneet pohdintojaan vaaleista. Nykypäivä kävi läpi Hämeen tilannetta ja enteily oli samansuuntaista kuin ESS:n gallupissa. Ehdokasnimiäkin lehti pohti ja nosti meistä kokoomuslaisista Hämeessä kärkeen lahtelaisen Ilkka Viljasen ja minut. Se loi lisää intoa kampanjaan.

Eilen samanlaista viestiä kertoi Yle. Ylen uutisissa kerrottiin Hämeen vaalitilanteesta ja nostettiin meidän kärkeen. Yle uutisoi, että ”Kokoomuksen neljä kansanedustajaa Timo Heinonen Lopelta, Jari Koskisen tilalle noussut Kalle Jokinen Orimattilasta sekä lahtelaiset Tuija Nurmi ja Ilkka Viljanen saavat kovia haastajia. Hämeenlinnalainen Sari Rautio on ollut kovassa nousussa, vaikka ehkä kilpasisko Lulu Riikonen samasta kaupungista vie naisääniä.” 

”Lahtelainen Sari Niinistö saattaa yllättää. Arto Viljasella Hattulasta on tukijoita molemmista maakunnista. Sanni Grahn-Laasonen kerää ainoana lounaishämäläisenä ääniä alueeltaan, mutta hänen mahdollisuutensa kansanedustajaksi lienevät kauempana tulevaisuudessa. Myös lahtelaiset Juha Rostedt ja ehkä jopa Wilson Kirwa sekoittavat pakkaa, vaikka tuskin nousevat eduskuntaan.”

Eli mielenkiintoiset vaalit on tulossa. Me teemme nyt täysillä työtä sen eteen, että jatkokausi minulle irtoaa ja nostamme samalla kokoomuksen Hämeen suurimmaksi puolueeksi. Mutta niin kuin totesin se vaatii paljon työtä ja työtä. Gallupit mittaavat vain menneisyyttä ja kannatus on ansaittava joka päivä uudestaan.

….

Tänään tiistaina kampanjamme jatkuukin vauhdilla. Suuntaan aamusta Rengon kautta Hämeenlinnaan ja siellä Hämeenlinnan Lyseon suuri vaalitentti. Sitten iltapäivällä Riihimäelle ja sitten Lopen kunnan tilinpäätösinfoon median tavattavaksi ja illalla sielä Riihimäen seudun OAJ:n vaalipaneeli Riihimäen Hyrian ammattioppilaitoksella. 

No niin, nyt kunnanhallituksen lista allekirjoitettu ja asia siis julkinen. Eli kunnanhallitus päätti yksimielisesti kutsua Lopen kunnanjohtajan virkaa hakeneista haastatteluun viisi hakijaa. Haastatteluun kutsuttiin nykyinen määräaikainen, Lopen kunnanjohtaja Karoliina Viitanen ja Pielaveden kunnanjohtaja Sami Miettinen, Kinnulan kunnan projektipäällikkö Matti Muukkonen, Maskun kunnan yhteysjohtaja Pekka Määttänen ja Toivakan kunnan perusturvajohtaja Anne Ylönen. Eli viisi hakijaa tässä vaihessa haastateltavaksi ja tavoitteenamme, että asia olisi päätösvalmis kesäkuun valtuustossa. Näin uskon olevan. 

Kello 22 ja aika laittaa päivä pakettiin. Kampanjaa ja paneeleja oli tämän päivän anti. Aamusta ensin kiertuetta ja sitten Hämeenlinnan Lyseolle lukiolaisten vaalitenttiin. Erittäin hyvä tentti olikin ja tiukkaakin keskustelua. Aikalailla ärhäkkäästi lukiolaiset hyökkäsivät erityisesti kristillisten ehdokkaan kimppuun ja laittoivat todella tiukoille. Keskustelussa esillä tänään niin energia, Nato kuin ennen muuta opiskelijoiden asiat. Kertakaikkisen onnistunut paneeli ja sen jälkeen vielä hyvää keskustelua muutaman nuoren kanssa ja nuorten tiimimme kasvoi jälleen. Esittäin matkaan ja hyvä niin.

Hämeenlinnasta sitten pariksi tunniksi Riihimäen vaalikahvilalle. Puntilan Anni on pyörittänyt Timo´s Cafeta nyt joka päivä ja pyörittää aina vaaleihin asti ja näyttää kahvilamme suosio vain kasvavan. Tänäänkin jälleen ennätysmäärä väkeä ja hyvää keskustelua. Jälleen useampi sellainenkin joka tuli toistamiseen ja nyt ratkaisu oli syntynyt. Tuntuipa kivalle. Myös ylipuoluerajojen väkeä käy kahvilassamme. Näyttää siltä, että tukijoita on myös muista puolueista ja sitten myös paikalle muiden puolueiden valtuutettuja ja heillä nyt isoimpana huolena ja keskustelun aiheena se miten saisimme Riihimäen seutukunnan yhteisen laivamme jälleen myötä tuuleen. Tänäänkin kahden eri puolueen valtuutetun kanssa taustakeskustelua.

Timo´s Coffeelta sitten Hyrialle ja siellä Hämeen OAJ:n vaalipaneeliin. Kaikki puolueet edustettuina ja parituntinen keskustelu sivistyspuolen ajankohtaisista asioista aina varhaiskasvatuksesta yliopistoihin asti. Itse toistin esitykseni opettajan ammattinimikkeen suojaamisesta ja opettajarekisterin luomisesta. Aikanaan sellaista esitin – olisiko muutama vuosi sitten – ja nyt näyttää että esitykseni on saamassa tuulta purjeisiin ja myös OAJ siihen tarttumassa. Yritetään sekin saada nyt maaliin kuten myös päivähoitolain kokonaisuudistus varhaiskasvatuslaiksi. OAJ:n paneeleissa ja illoissa aina hyvä tunnelma ja niin tänäänkin. Omien seurassa viihdyn aina.

Niin ja mahtuihan päivään vielä tuo Lopen kunnan talousarvioinfokin. Se oli siinä Hämeenlinnan ja Riihimäen välissä. Meinasi ihan unohtua. Eli tänään sain esitellä kunnanjohtajamme Karoliina Viitasen ja talousjohtaja Pekka Leppäsen kanssa ensimmäisen tilinpäätöksemme kunnanhallituksen puheenjohtajana ja niin kuin olen jo aiemmin todennut niin mukava oli esitellä. Loppi seilaa hyvässä myötäisessä.

Nyt kuitenkin nukkumaan. Huomenna kampanjapäivää Hämeenlinnassa ja Janakkalassa. Ja sitten Riihimäen Vaalikahvilan kautta Lopelle. 

Ja tukiryhmä kasvaa jälleen:

563. Tiina Heinonen, pankkitoimihenkilö, Hämeenlinna
564. Esa Vento, yrittäjä, Riihimäki
565. Pia Jokelainen, sekatyöläinen, Loppi


 

Kommentit