Maanantai, 28.03.2011

Blogi, maanantaina 28.03.2011

Linjan Tukijat – eduskuntavaalien 2011 -tukiryhmämme kasvaa kovaa vauhtia. Mukana kohta jo 600 julkista tukijaa. Se taitaa muuten olla näiden eduskuntavaalien suurin julkinen tukiryhmä. Tai ainakin suurimmasta päästä. Ja tänään mukaan liittyi Tarja Halonen!

Liity sinäkin mukaan tukiryhmääni osoitteessa: www.timoheinonen.fi.

558. Tarja Halonen, Loppi
559. Veli-Pekka Halonen, Loppi 
560. Tuomo Siivonen, sairaankuljetusesimies, Kuusamo
561. Antti Torttila, Janakkala
562. Jyri Laine, maanrakennuskoneenkuljettaja, varusmies, Hausjärvi

Tällä viikolla olen mm. Hämeenlinnan Lyseon lukiolaisten vieraana. Lukiokoulutus onkin yksi tulevan hallituskauden pääteemoista sivistyspolitiikassa peruskoulun POP2-hankkeen kanssa mitä olemme aloittamassa jos hallituspöydässä istumme.

Olen itse esittänytkin nyt ensi hallituskaudelle Lukio-opetus paremmaksi -hanketta. Tulevina vuosina lukioikäisten ikäryhmät tulevat pienenemään useamman vuoden ajan ja vapautuvat rahat tulisi ohjata takaisin lukiokoulutuksen laadun parantamiseen.

Tällä hallituskaudella olemme ohjanneet vastaavan rahan POP-hankkeena takaisin perusopetuksen laadun parantamiseen. Tulokset ovat olleet erinomaisia. Tätä työtä pitää peruskouluissa jatkaa. Pienempien ikäryhmien siirtyessä toiselle asteelle meillä on mahdollisuus käynnistää LOP-hanke ja kehittää myös lukio-opetuksen laatua.

Peruskoulussa rahalla saatiin aikaan mm. opetusryhmien pienentymistä ja lisäpanostuksia tuki- ja erityisopetukseen.

Itse ohjaisin nyt lukio-opetuksessa tätä rahaa ennen muuta opinto-ohjauksen kehittämiseen ja parantamiseen. Tavoitteena pitää olla yksi opinto-ohjaaja 200 lukiolaista kohden. Samalla myös opetusryhmien kokoon tulee kiinnittää huomiota, sekä syventävien kurssien tarjontaan ja lähilukioiden turvaamiseen.

Haluan myös yleisemminkin lukio-opetuksen nostettavan ensi hallituskaudella koulutuspolitiikan kehittämisen yhdeksi kärjeksi. Lukiokoulutus tarvitsee ison uudistuksen oppisisältöjen ja opetuksen näkökulmasta, mutta myös selkeän vahvistuksen lukiokoulutuksen rahoitukseenkin. Tämä esittämäni LOP-hanke olisi siis erillinen laadun parantamishanke. Sen lisäksi tarvitaan rahoituspohjaan muutenkin selkeää vahvistusta.

Lisää sivistyspolitiikankin Linjanvetojani on tuolla vaaliohjelmassani. Tämä lukioasia nyt lukiolaisten ja yo-kirjoitusten takia tässä keihään kärkenä esille.

Tänään kampanjakaravaanit etenevät Janakkalan Tervakoskelle jo kolmatta kertaa parin viikon aikana ja sitten Riihimäen Vaalikahvilalle päivällä 12-14. Tervetuloa mukaan!

Yksi parhaista kampanjapäivistä takana. Ensin Janakkalan Tervakoskella ja upeasti väkeä liikkeellä ja sitten erinomainen iltapäivä Riihimäellä. Ensin kaupungilla ja sitten vielä kolmisen tuntia vaalikahvilallamme. Timo´s Coffeessa tänään useampi täysi pöytäseurue piipahti kahvilla ja aivan erinomaisia keskusteluja. Oli tuttuja, mutta tänään paljon aivan uusia ja useampi keskustelu päättyi siihen, että totesivat äänien olevan nyt varmat. Sellaiset pöytäseurueet lämmittivät mieltä. Muutama piipahtaja myös kävi varmistamassa vain yhden tai kahden asian mielipiteeni ja matka jatkui jne. Kiitos tästä upeasta päivästä.

Sitten kun oli läpi käyty eläkeasiat, terveyskeskus ja sote-kuviot ja muut jutun aiheet niin suuntasin Cafe Feeniksin lounassalaatin kautta Lopelle. Ensin kunnanhallitusryhmämme kokous. Saija Grönholmin ja Eeva Pyhälammin kanssa nopea tsekkaus illan kokouksen asioihin ja sitten vielä palaveri kouluasioista koulutoimistossa. Itse olen nyt vahvasti puolustamassa koulurauhaa myös kyläkouluillemme ja tänään katsoimme läpi ensi syksyn opettajatilannetta. Saanemme pitkän väännön jälkeen myös Kormun koululle nyt kolmannen opettajan ja olen varma, että se tulee toteutuessaan kehittämään koulua ja koko kylää kummasti. Vahva kyläkoulu on alueelle elintärkeä juttu. Palaan näihin myöhemmin. Ensi syksynä meillä pitkään aikaan jopa ennätys suuri määrä uusia ekaluokkalaisia koulutielle eli se tietää hyvää tulevaisuutta koko kunnallemme.

Kunnanhallituksessa sitten sain allekirjoittaa tuon tilinpäätöksemme. En muista vuosikausiin tällaista tilinpäätöstä ja kyllä kunnanhallitusjoukkueemme oli enemmän kuin tyytyväisiä ja kiitoksia välitettiin ennen muuta kuntamme erinomaiselle henkilöstölle. Huomenna aiheesta vielä infoa.

Ja sitten listalla myös Vanhakosken asuntoalueen kaava ja se etenee nyt tiukalla aikataululla jo toivottavasti ennen kesää ja niin että ensi vuonna tontit myynnissä ja rakentamiskunnossa. Ja esillä myös tottakai Riihimäen kaupunkin tekemä päätös erota terveyskeskuskuntayhtymästä. Päätimme aiheesta järjestää nyt ylimääräisen valtuustoseminaarin ja katsotaan rauhassa miten asia kehittyy. Itse uskon, että tässä vielä järki voittaa ja seutukunttamme siinä samalla. Katsotaan.

Ja aivan lopuksi sitten kunnanhallitus vahvisti vielä kunnanjohtajahakuprosessimme haastateltavat. Eli yksimielisesti päätimme kutsua haastatteluun viisi hakijaa. Laitan nuo nimet huomenna tänne kun pöytäkirja on tarkastettu ja asia sitä myöten etenemässä.

Huomenna sitten Hämeenlinnaan tapaamaan lukiolaisia ja iltapäivällä tilinpäätösinfo ja illalla vielä OAJ:n Riihimäen seutukunnan paneeli. 

 

 


Kommentit