Keskiviikko, 30.03.2011

Blogi, keskiviikkona 30.03.2011

Vaalikuume nousee ja monella puolueella samaan aikaan myös hallituskuume. Timo Soini on kovaa vauhtia hamuamassa itselleen hallituspaikkaa ja näyttää, että monessa paikassa ilman mitään reunaehtoja. Tai siis kyllä reunaehtoja on, mutta niistä näytetään joustavan tarpeen mukaan. Ensin Soini ilmoitti, että he eivät lähde hallitukseen joka on mukana vakauttamassa Euroopan taloutta. Sitten hetkeä myöhemmin kun päätös näytti rajaamaan puolueen yksin, ilmoitus muuttuikin, että lähdemme me hallitukseen kunhan saamme olla tässä eri mieltä. No eihän sellainen vastuulliseen politiikantekoon kuulu ja pian takki kääntyi jälleen ja nyt tavoitteeksi otettiin enemmistö hallitus joka ei Euroopasta välitä. En sitten tiedä ketä tuollaiseen hallitukseen Soini on kuvitellut.

Ja sitten tänään uutisissa kerrottiin, että Soini ei tavoittelekaan hallitusta SDP:n kanssa mikä oli joskus vielä tavoite vaan tavoite onkin nyt hallitusvastuu keskustan kanssa. En nyt oikein ymmärrä miten sekään onnistuu tuon eilisen ilmoituksen kanssa, että EU-asioissa ei hallitus saisi olla aktiivinen. Ja tänäpäivänähän pääministeri Mari Kiviniemen johdolla keskusta on johtanut maamme EU-politiikkaa niin Kreikan kuin Irlanninkin suhteen ja ei hän ole ainakaan mitään merkkiä näyttänyt, että kelkka olisi kääntymässä.

Näyttää siis siltä, että soinilaiset ovat pelaamassa itselleen ehkäpä tahallaankin käteensä mustaa pekkaa. Siis helppoa tietä väistää vastuu vaalituloksesta huolimatta. Ehkä omissakin riveissä on herätty siihen, että vastuullisen puolueen viitan kantajaksi ei heistä ole.

Eilen OAJ:n vaalipaneelissa Hämeessä perussuomalaisten linja sai ainakin minun karvat pystyyn. Perussuomalaisten edustaja kertoi heidän kannattavan suomalaisiin kouluihin peruskoulun jälkeen lukukausimaksuja. Olisi dramaattinen käänne maamme korkealle osaamiselle ja tasa-arvoiselle koulutusjärjestelmälle jos lukioihin, ammattikouluihin, ammattikorkeisiin ja yliopistoihin tulisi yleiset lukukausimaksut. Maamme korkean osaamisen kulmakivi on ollut aina maksuton ja yhtäläinen koulutusmahdollisuus ja sen pitää olla kiveenhakattu peruslähtökohta tulevaisuudessakin. Itse en siis missään tapauksessa voi ymmärtää ja hyväksyä tällaista perussuomalaisten linjausta. Puolueissa on siis todellakin eroja.

Mutta katsotaan mitä viimeiset viikot tuovat. Huomenna neljän suuren vaalitentti tv:ssä ja se varmasti raottaa lisää maamme tulevaisuuden ovea. Suosittelen katsomaan. Vertailkaa.

….

Eilen illalla saimme juhlia Hämeessä myös Suomenmestaruutta. HPK-Naiset nappasivat makeat SM-kullat Rinkelinmäellä. Kolme voittoa finaaleissa Ilveksestä ja kaikki maalein 2-1 ja näin puhdas 3-0-voitto finaalisarjasta. Ja makeaa oli myös se kun oman vaalien ”sporttitiimin” tähti Anne Tuomainen teki Kerhon avausmaalin ja oli näin käsikirjoittamassa vahvasti tuota mestaruutta.

Tuota sporttijoukkuettamme on kyselty paljon. Voinen hieman sitä raottaa. Eli näissä vaaleissa tukiryhmäni sporttijoukossa vaikuttaa mm. HPK:sta Jyrki Louhi ja Jukka Laamanen, Jokerien Janne Lahti, Mikkelin Jukureista HPK:ssä juniorina pelannut Sami Lähteenmäki, Kerhon A-junnujen Miika Heikkilä, HPK:n junioripäällikkö Timo Lehkonen, Naisten jalkapallon SM-sarjan Hongan ja 19-vuotiaiden maajoukkueen Tanja Nousiainen, esteratsastaja Anna-Julia Kontio, 800 metrin juoksija moninkertainen Suomenmestari Mikko Lahtio, Rallin MM-hopeamies Jari-Matti Latvala, Rallin kuusinkertainen Suomenmestari Juha Salo, Italian Serie A:n jalkapalloammattilainen Perparim Hetemaj, Italian Serie B:ssä pelaava Mehmet Hetemaj. Ja paljon muita. Sporttiväki siis vahvasti mukana tukiryhmässämme ja joukkue kasvaa koko ajan. 

Koko tukiryhmä löytyy täältä: Linjan Tukijat 2011.

Mukaan tukiryhmään voit liittyä helposti täältä: Mukaan tukiryhmään! 

Mukana nyt jo yli 550 tukijaa julkisessa tukiryhmässä. Se taitaa muuten olla Suomen suurin tukiryhmä!

Mukaan tukiryhmään tänään:

566. Henna Mäyränen, opiskelija, Loppi
567. Kaj Palmroth, suunnittelija, Hämeenlinna
568. Anni Levänen, opiskelija, Lahti, nyt Dakar Senegal
569. Sampo Puukko, palveluneuvoja, Helsinki
570. Jaana Oksa, sisustussuunnittelija, Lahti

Mutta uusi kampanjapäivä näin alkuun. Tänään Janakkalan Turenkiin ja Tervakoskelle ja sitten myös Hämeenlinnaan ja iltapäivästä Riihimäelle.

Kello 21.08 ja juuri MTV3:sen Uudenmaan vaalitentti Maikkarilta loppui. Hyvä keskustelu ja varmasti tulee tiukka kisa ja tuossa vaalipiirissä on paljon pelissä, kun kisataan suurimman puolueen tittelistä. Uskon vakaasti, että teemme Uudellamaalla kovan tuloksen Jyrki Kataisen vetämänä ja toivon todella, että myös Hyvinkää saa nyt oman kansanedustajan. Sieltä ehdokkaana erinomainen osaaja ja kokenut tekijä Annika Kokko. Suosittelen, että uusmaalaiset tutustutte. Hyviä ehdokkaita on toki paljon muitakin eli ei muuta kuin listaa tutkimaan. Ja kollegoistani on helppo suositella ihan kenelle vaan esimerkiksi Tapani Mäkistä Vantaalta tai Marjo Matikainen-Kallströmiä tai Nurmijärveltä erittäin hyvää edustajaamme Outi Mäkelää. Ja aivan erityisen upea uusi ehdokas on Elina Lepomäki. Hei tutustukaa ihmeessä Elinaa. Ja rokkia on Norreksen Lassekin. Ja tässä vain muutama.

 

Mutta päivä tänään minulla vauhdikas. Aamukahvit Lopella, sitten Janakkalan Tervakoskelle ja sieltä Turenkiin ja väkeä hienosti liikkeellä ja tämän jälkeen Hämeenlinnaan pitkä kampanjapäivä ja illansuussa vielä paluu Riihimäelle ensin Prismalle ja sitten vaalikahvilallemme. Tällaisia kampanjapäivien pitää olla. Paljon tapaamisia ja hyvää keskustelua ja tiukkojakin haasteita.

Ilta sitten Lopella eli kotipesässä vaalipaneelin parissa. Lopella oli jälleen täysi sali väkeä kuuntelemassa keskustelua ja tekemässä myös hyviä kysymyksiä. Valtakunnan politiikkaa pääasiassa, mutta myös seutukuntaamme. Itse uskon edelleen, että löydämme yhteistyön Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kanssa myös sosiaali- ja terveystoimessa. Se on kuitenkin niin, että yhdessä tämä seutukunta ja talousalue voi vain menestyä ja yksin tulemme satavarmasti kaikki häviämään. Itse siis uskon vielä neuvottelun voimaan ja hyvään ratkaisuun. Pitää kuitenkin muistaa, että alueemme asukkaiden asioista tässä päätetään ja heidän ja meidän kaikkien palveluista ja eihän se voi tällaiseen kiistaan kaatua. Sillä yksin suurin häviäjä on jokaisen kuntamme asukas. Jatkamme siis työtä ja sillanrakentamista. Lupaan olla siinä aktiivinen ja teen parhaani. En tiedä mihin se tässä hommassa nyt riittää. Mutta uskon, että järki voittaa ja löydämme ratkaisun.

Illan paneelin veti riihimäkeläinen vahva kuntavaikuttaja Jorma Höök. Jorman kanssa olen saanut vuosia tehdä työtä ja olisin todella toivonut, että hän olisi onnistunut viime kerralla raivaamaan tiensä myös Arkadianmäelle. Todella osaava ja vahvalla aatteellakin varustettu päättäjä ja ennen muuta rehti, reilu ja hyvä neuvottelija ja ongelmien ratkaisija. Olimme usein erimieltä, mutta löysimme yhteisiä teitä ja kompromissejä ja pääsimme monessa asiassa hyvään tulokseen. Sellaista muuten kaipaisin nytkin seutuyhteistyöhömme. Keskustelun ja päätöksenteon taitoa yhdessä. Tänäänkin Jormalta aivan erinomainen veto paneelimme puheenjohtajana ja jotenkin edelleen olisin nähnyt Jorman luonnollisempama istumassa meidän ehdokkaiden joukossa. Mutta erinomainen oli hän myös paneelin puheenjohtajana ja voin sanoa, että urani paras ja mielekkäin paneeli ja siitä iso kiitos kuuluu Jormalle. 

 

 

Tukiryhmä kasvoi jälleen päivälläkin:

571. Mika Jokela
572. Vesa Hirvonen, yrittäjä, Suhmura
573. Kai Witting, insinööri, eläkeläinen, Janakkala, Tervakoski
574. Kalle Widing, johtaja, liiketoiminnankehitys, Riihimäki
575. Lauri Günther, sijoitusneuvoja, Hämeenlinna, Kalvolan Iittala
576. Tiina Yrjö-Koskinen, hammaslääkäri, Riihimäki
577. Mika Jokela, Vanajanlinnan keittiötoimenjohtaja, Hämeenlinna
578. Riikka Nieminen, Vanajanlinnan asiakaspalvelupäällikkö, Hämeenlinna 

 

Kommentit