Tiistai, 29.01.2008

Blogi, tiistaina 29.01.2008

Eilen aikamonessa keskustelussa esille nousi Eduskunnan häirintäasia. On ainoa oikea asia puuttua tähän ja siinä Eduskunnan puhemies on käyttänyt asemaansa juuri oikein. Ei ole muuta mahdollisuutta kuin mennä nollatoleranssilla tässäkin asiassa aivan kuten koulukiusaamisessakin ja samat pelisäännöt pitäisi olla käytössä tässäkin. Pitää olla tilannetaju kohdallaan – pitää ymmärtää oma asema, jokainen erilainen tilanne, jokainen erilainen ihminen jne. En hyväksy ja nollilla pitää mennä.

Mutta en myöskään voi hyväksyä sitä, että mediassa levitellään nimettömänä kansanedustajien nimiä. Mikä on tällaisen kansanedustajan oikeusturva? Miksi asia on pitänyt nostaa iltapäivälehdessä tai Helsingin Sanomissa esille? Miksi asiaa ei normaalin marssijärjestyksen mukaan nostettu esille työpaikalla? Luottamuksellisesti luonnollisesti siellä, mutta niin että asiassa on mahdollisuus keskustella ja puhua. En voi hyväksyä sellaista, että lehdissä kerrotaan suoraan nimiä ilman omia kasvoja tai omilla kasvoilla vihjaillaan, että minulle tehtiin sitä ja sitä – syyllinen ei ole nykyinen mieheni eikä omasta ryhmästä. Miksi jätetään tällainen hölläköysi kaikkien muiden viime eduskuntakauden kansanedustajien kaulaan?? Minun on vaikea siis ymmärtää tällaisen asian riepottelua lehdissä nimitasolla ilman omaa nimeä. En edes halua miettiä tällaisten vain lehdille annettujen ilmiantojen tarkoitusperiä. Yleisellä tasolla – myös lehdissä ja kaikkialla – julkisuus on ehdottoman tärkeää ja suositeltavaakin. Vain julkisuudella tähän asiaan saadaan muutos. Uskon, että oikeassa järjestyksessä asia Niinistön johdolla etenee ja siihen puututaan. Se on meidän kaikkien oikeus ja kohtuus.

….

Kello 20.38 ja kotiin Hämeenlinnasta. Päivä jälleen tehokkaasti työlle aamusta asti. Päivällä muutama tapaaminen ja lounaan jälkeen Hämeenlinnassa Ylellä Politiikan Puhemyllyn suoralähetys. Odotetusti sielläkin esillä tuo seksuaalinenhäirintä ja pääaiheena sitten ilmastonmuutos ja energiaratkaisut. Paikalla oli tänään vain Ojansuun Kirsi ja Räsäsen Päivi ja täytyy todeta, että olikin erityisen mukana poppoo koossa. Naurua ja hymyä riitti ennen vakavia aiheita ja itseasiassa näiden kokeneiden politiikkojen kanssa mukava keskustella ja asiallinen keskustella vaikka olisimmekin joskus hyvinkin eri mieltä asioista. Arvostan sellaista. Illalla vielä Hämeen kokoomuksen piirihallituksen järjestäytymiskokous ja nyt sitten vasta kotiin.

Asuntoministerimme Jan Vapaavuori tänään otti kantaa aiheeseen johon myös Politiikan Puhemylly tänään päättyi. Itse totesin, että EI tietulleille. Asia on noussut esille keskustalaisen ministerin esityksenä, mutta on hyvä, että siltä ammutaan nyt siivet pois. Vapaavuoti liittyi Sarkomaan kanssa tietullien vastustajiin todeten, että liikenne Helsingin niemellä ei ole kasvanut ainakaan 20 vuoteen ja ruuhkamaksut voisivat jopa vaarantaa kaupungin ydinkeskustan elävänä pitämistä. Olen täysin samaa mieltä. Ennen kuin joukkoliikenne toimii ja joustavaa ei tällaisille esityksille pidä antaa tuulta.

Tyytyväinen olen myös Vapaavuoren mukaantuloon ns. sormimallin kannattajien joukkoon. Tämä tietynlainen kasvukäytävä ajattelu on minusta maamme menestyksen kannalta keskeisen tärkeää ja tänään Vapaavuori totesi, että Kööpenhaminassakin menestyksellisesti toiminut ”pääkaupungista pois johtavien ratojen varsien rakentaminen” on järkevä ratkaisu. ”Tehokkaasti rakennettavien, raideliikenteen varaan sijoittuvien sormien suunnittelua kannattaisi edistää myös Helsingin seudulla”. Olen Janne samaa mieltä! Kiitos tästä avauksesta tai tuesta.

Kommentit