Tiistai, 28.10.2008

Blogi, tiistaina 28.10.2008

Kiitokset jälleen uusista tulleista onnitteluista. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä eteenpäin. Kiitokset myös yhteydenotoista yli puoluerajojen niin Lopelta kuin koko talousalueelta. Vain yhdessä tulemme pärjäämään.

Olen iloinen kokoomuksen vahvasta etenemisestä maanlaajuisesti, mutta tietenkin erityisesti myös Hyvinkää-Riihimäen talousalueella. Se on merkittävä asia alueemme kilpailukyvyn ja kehittymisen kannalta.

Tänään keskityn hetkeksi yritykseni toimintaan. Valmistelemme kahta viimeistä Enduron MM-sarjan tv-ohjelmaa tältä kaudelta MTV3:lle ja tälle istuntotaukoviikolle sainkin mahtumaan kuvasti kuvauspäiviä. Mutta sitä ennen kuitenkin vielä hieman kirjoitustöitä kotona. Odottamassa mm. yhden seminaarin alustuksen valmistelu ja sen semmoista. Tästä taas uusi päivä käyntiin.

…..

Tänään urakoitu oikein kunnolla. Pekkalan mökillä yksin lehtien parissa ja vasta pimeän tulo keskeytti työt. Tekikin tuo raitisilma ja yksinolo ihan hyvää. Pihat aika kivaan kuntoon ja jos tuo vesisade piankin lumeksi muuttuu niin ei ihan niin paljoa kevääksi jää. Ehkä vielä hieman saisi syksyllä aikaiseksi saada.

Meillä Lopella edelleen valtuuston päätös luopua Molok-jätteiden keskitetystä keräysjärjestelmästä luopumisesta puhuttaa. Puhelin on soinut tässä jälleen jonkun verran ja ymmärrän hyvin, että järjestelmää oikein ja vastuullisesti käyttäviä luopuminen harmittaa. Suoran sopimisen -malli tullee olemaan meille monelle aika raskas. Mutta on kiistaton tosiasia, että tämä malli ei näin toimi ja jäätteen määrän kasvulle ja väärinkäytöksille ei löytynyt mitään ratkaisua. Itsekin siis olen kesäasuntomme osalta saman ongelman edessä. Toivottavasti saamme naapurien ja alueen vakituisen asutuksen kanssa aikaan kimppajärjestelmän. Tänään myös sain tietoa, että nykyjärjestelmän molokien ostaminenkin on mahdollista. Itseasiassa asiaa jo hieman kyselin syksylläkin ja tänään kuulin, että pytyille on nyt myös hinta. Vain muutamia satoja euroja – olikohan noin 500-600 euroa jos oikein muistan. Se voisi olla esimerkiksi yksityistien varren väelle tai kylätoimikunnalle yksi mahdollisuus. Tosin ongelmana se, että kun molok tällöin lukollinen niin ulkopuolelle jätetty laiton jäte lankeaa lain mukaan maanomistajan kontolle. Kuka ottaa sen vastuulleen. No toivotaan, että tällaista ei tapahtuisi.

Molokeista puheen ollen niin tänään sitten kuulin, että Ojajärven molokista oli löydetty 7.10. hirvi. Kyllä. Hirvi. Joku oli todennäköisesti sala-ampunut hirven ja tunkenut päät, jalat yms. lihojen jälkeen molokiin. Lasku kunnalle ja meille molok-järjestelmän maksajille noin 1100 euroa tästä rikkeestä. Toivotaan, että tekijät saadaan kiinni ja vastuuseen maksusta. On kohtuutonta, että tällainen toiminta lankeaa meidän kaikkien maksettavaksi. Tässä yksi räikeimmistä tämän mallin väärinkäytöksistä ja oma lukunsa sitten se miten hirvi on päiviltään päässyt.

Tänään puhuin myös teknisenjohtajamme kanssa jätejärjestelmän uudistamisen tiedottamisesta. Näinä päivinä on kiinteistön omistajille lähdössä kirje asiasta ja myös kaikki molokit on nyt varustettu tiedotteella. Esitin, että kirjeeseen olisi hyvä saada myös esimerkkejä erilaisista mahdollisuuksista hoitaa jätteiden keräys esimerkiksi yhteisen molokin, yhteisen isomman pytyn tai muun mallin kautta. Näin luvattiin toimia.

Nyt jo illan tv-kuvauksetkin takana. Teimme MTV3:lle viimeisten enduron MM-ohjelmien stududiokuvaukset. Siinähän se ilta meni kivasti. Huomenna Helsinki päivä ja hieman töitä vaikka istuntovapaaviikko onkin.

Kommentit