Tiistai, 28.09.2010

Blogi, tiistaina 28.09.2010

Se on sitten jo tiistai ja kello nyt jo 13.23 ja juuri vasta kokouksien jälkeen ehdin koneelle. Harvinainen aamu siis. Tänään kuitenkin niin varhainen startti, että en aamulla kynäilemään ehtinyt. Mutta nyt kahvin mittainen tauko ja lyhyesti. Tänään siis päivä mennyt eduskunnassa ensi vuoden valtion talousarvioesityksen parissa. Asiantuntijakuulemisia liiankin tuhdit kokoukset niin ympäristövaliokunnassa kuin myös sivistysvaliokunnassakin ja lukuja pää siis totaalisen täynnä. Nuo kuulemiset edelleen siis osa tätä työtä ja palaan niihin kun saamme työmme valmiiksi ja sitä kautta lausuntomme julkiseksi.

Aikaimoinen kohu taas vaalirahoituksesta. SDP:n vaalirahakohu näyttää vasta nousevan. Uutiset kertoi nyt, että demaritaustainen Urheiluopistosäätiö on jakanut vaalitukea SDP:lle 34 000 euroa vastoin säätiön säätöjä. Uuitsen mukaan myös KRP eli keskusrikospoliisi on kiinnostunut Urheiluopistosäätiön toiminnasta. Ei voi kuin sanoa, että eikö tämä koskaan lopu? Samaan aikaan lisää myös paljastuksia keskustankin vaalirahoituksesta. Voisi kysyä, että mitä sitten seuraavaksi?

….

Nyt täysistuntoon ja sitten illaksi Orimattilaan. Asetamme siis tänään lisää eduskuntavaaliehdokkaita vuoden 2011 vaaleihin.

….

Kello 21.58 ja juuri Orimattilasta kotiin. Hämeen Kokoomuksen ylimääräinen piirikokous asetti tänään lisää ehdokkaita siis ensi kevään vaaleihin. Nyt listalla 13 ehdokasta eli enää yksi paikka siis tyhjänä. Tänään piirikokous valitsi listalle hämeenlinnalaisen Lulu Riikosen ja lahtelaisen Juha Rostedtin. He olivat myös Timo Seppälän johtaman entisten kansanedustajien vaalityöryhmän pohjaesitys. Ehdokkaista kuitenkin äänestettiinkin, kun kokousväestä listalle ehdotettiin myös Merja Vahteria, Risto Kalermoa ja Antti Ahosta. Äänestyksessä Riikonen sai 57 ääntä, Rostedt 46 ja Kalermo 25, Vahter 18 ja Ahonen 14. Näin siis kaksi ehdokaspaikkaa selvin luvuin täyteen. Nyt listallamme on siis 13 ehdokasta ja tuo yksi paikka täytetään vasta joskus myöhemmin piirihallituksen toimesta. Eli ajallaan.

Mutta kokous nyt siis takana ja ryhmämme lähteen eteenpäin. Tsemppiä ja intoa ainakin näytti löytyvän. Hyvä niin. Mutta palaillaan huomenna. Nyt ajattelin painaa pään tyynyyn.

Kommentit