Tiistai, 28.02.2006

Blogi, keskiviikkona 01.03.2006

Keskiviikko alkoikin sitten taas tiukan työn tahdissa. Aamulla yhteydenottoja Viestintävirastoon domain asioista, nopea käynti hierojalla ja kello 10.30 toimistolle. Ralli Sprintin SM-sarjan ohjelman käsikirjoituksen kellotukset ja tarkistukset ja sen jälkeen edit pääsi töihinsä. Tuntui ainakin näin, että hyvä tuli. Katsotaan sitten lopullinen tulos kun kaikki osat valmiina.

Lounasaika venähtikin sitten kuin siivellä puoli kahteen, mutta kyllä jo siinä vaiheessa vatsakin myöhästymisestä ilmoitti. Mureketta ja muussia – kotiruokaa parhaimmillaan ja takaisin töihin.

Eduskuntavaalit lähestyvät. Vuosi aikaa varsinaiseen vaaliin, mutta ehdokasasettelu jo käy kuumana. Yhteydenottojen määrä Riihimäen suunasta on kasvanut koko ajan. Tuntunutkin hyvältä, kun puhelimet ovat soineet – harvoin sitä ihminen saa kehuja. Karhunpainia tässä on itsensä kanssa saanut käydä, mutta nyt alkaa tsemppi nousta. Rehellisyyden nimissä en ole elänyt tätä tilannetta varten, mutta olen siihen nyt valmiina. Olen antanut suostumuksen paikalliselle yhdistyksellemme ja asia etenee. Riihimäeltä saamanituki on lämmittänyt erityisesti. Tänään eräs rouva kertoi puhelimessa olevansa ehdottomasti takanani – toivoi minua Riihimäen seudun yhteiseksi ehdokkaaksi. Sitä se osallistuminen vaatiikin. Koko Riihimäen seutukunta on saatava mukaan. Toivotaan parasta. Lupaan olla täysillä mukana jos asiat suotuisasti etenevät.

Halukkuutta ehdokkaaksi on muillakin. Lopelta tukeni näyttää olevan erittäin vahvaa. Ei kai sentää täyttä, mutta lähes sataa. Mukava toimia sellaisessa ryhmässä – jossa arvostetaan puolin jos toisinkin toisiamme. Ollaan reiluja ja avoimia. Sitä mitä arvostan. Riihimäeltä on mukaan lähdössä ennakkoäänestykseen muutama henkilö. Siksi Riihimäen alueelle täytyy nyt aktivoitua ja siksi nämä yhteydenotot Riihimäen suunasta ovat lämmittäneet erityisesti. Se on hienoa, että loppilainen kelpaa koko seutukunnan kuntien yhteiseksi ehdokkaaksi. Yhdessähän tässä on jo pitkään töitä kuntatasolla tehtykin ja varmasti yhdessä tekeminen tulee syvenemään jatkossa entisestään. Kunta- ja palvelurakenneuudistus etenee ja yhteisymmärrys kunnissamme on vahva. Meidän on menestyttävä silläkin saralla yhdessä.

Kello on nyt 17.34 ja pitäisi pikkuhiljaa siirtyä rakkaimman harrastuksen pariin. Ystäväni Minna ja Jari ja tottakai Okku ja Telmuri saivat tänään ratsastusmaneesin valmiiksi ja voimme siirtyä nauttimaan sisätiloihin. Tunti alkaa kello 19.00.

Tuosta ratsastuksesta on sitten kyllä tullut aivan ykkösharrastus. Viitisen vuotta pian on aikaa siitä kun ensimmäisen kerran hevosen selkään kiipesin ja meno on ollut kovaa. Uskomattoman mahtavaa. Mikä voisi rentouttaa ihmistä paremmin. Ei pyöri päässä työasiat, kun on pakko keskittyä hevoseen täysillä. Joskus paikallisen puhallinorkesterin soittaja totesi harrastuksestaan samaa ja se sopii kyllä tähänkin. Vaikeaa – siis pakko keskittyä.

Mikä sitten siinä kiehtoo? No hieno tunnelma – mahtavat opettajat- mukavat kaverit, mutta ennen kaikkea upea eläin ja yhteistyö hänen kanssaan. Siinä on haastetta ihmispoloselle. Nimittäin kävi tuossa muutama viikko sitten niin, että opettajan ainoa kommentti oppilas Heinoselle oli, että ”Hei Timo, Nyt siinä menee kaikki ihan väärin” No sellainen tunti silloin, mutta viimeksi Hrip hak jälleen kaunista rentoa asentoa ja sujui hyvin. Se on tämän pelin suola ja sokeri.

No sellaista se elämä…. nyt hevostelemaan.

….

Niinpä niin. Voin todeta hyvin, että Kiitos ja Anteeksi. Olipahan tunti. Tunti, josta ei paljoa lapsille jää kerrottavaa – ei edes rakkaille kummilapsille – kun omia ei ainakaan toistaiseksi ole.

Maneesi oli mahtava. Valoisa – upea kaikin puolin. Mutta tietenkin hieman pelottava – ainakin hevoselleni Hripille. Ripa jännitti ja sitten sen seurauksena Timo jännitti ja sen seurauksena ei suurta urheilujuhlaa syntynyt. Hyvältä ystävältä oli tullut sitten tekstiviesti: ”Oli maneesi hyvä?” Vastaukseni lähti heti: ”Oli. Minä en.” Niinpä.

No, maneesi on nyt otettu käyttöön ja ehkä jo ensi kerralla jälleen yhteisymmärrys löytyy. Malttia Timo.

Ahaa…. kivaa sähköpostissa! Muutama mielyttävä viesti koskien eduskuntavaaleja. Tärkeät henkilöt Hämeenlinnan seudulta ja Riihimäeltä antaa hyvää tukea ja tsemppiä. Kiitos!

Nyt nukkumaan ja huomenna uuteen aamuun…

Kommentit