Tiistai, 27.07.2010

Blogi, tiistaina 27.07.2010

Tänään alkaa yhden maamme historian tiukimman . Espoon Moisniemessä Valtiovarainministeriö aloittaa kaksipäiväiset omat sisäiset budjettineuvottelunsa Jyrki Kataisen johdolla ja siitä työ etenee sitten budjettiesitykseksi ja budjettiriiheen elokuun puoliväkiin. Lähtökohtana on elpyvä ja kasvava talous. Juhannuksenaikaanhan VM julkisti suhdannekatsauksen, jossa talouskasvun ennustetaan nousevan noin 2,5 prosenttiin ensi vuonna tämän vuoden puolestatoista prosentista. Vaikka budjetti tehdään poikkeuksellisen tiukassa tilanteessa niin ensi vuonna tullaan toteuttamaan tärkeimmät etuusparannukset nimenomaan pienimmillä tuloilla eläville. Tällaisia ovat mm. kauan odotettu takuueläke ja myös lapsilisien indeksiin sitominen. Ne ovat kovanluokan arvovalintoja tiukassa paikassa.

Tänään itse suuntaan Päijät-Hämeeseen. Padasjoella aamulla kokoontuminen ja sieltä suunnistamme perinteiselle nuotalle. Katsotaan josko tällä kertaa olisi parempi kalaonni. Hieno päivä siis luvassa. Nyt kuitenkin aamupalaa ja sitten matkaan…

Kello 20.03 ja juuri Päijät-Hämeestä kotiin. Tänään siis päivä Padasjoella ja Asikkalassa nuotalla ja mukava päivä olikin. Kiitokset tekijöille ja kiitokset myös kutsusta, että jälleen mukaan pääsin. Padasjoelle aina kertakaikkisen mukana tulla ja tällä kertaa myös hieno sää nuotalla. Tosin kaloille vedet kai jo hieman turhankin lämpimiä ja saalis ei nyt mitään Pietarin tasoa, mutta kuitenkin.

Huomenna sitten suuntaan Jyväskylään. Ennen kansanedustajuuttani tein urheiluselostuksia ja -juontoja seitsemisen vuotta sivutoimisena ja yhden vuoden päätoimisenakin ja olen tuon pitänyt nyt sitten harrastuksena. Parisenkymmentä juttua vuodessa selostanut ja tv-ohjelmia jokunen aina siihen päälle. No nyt sitten jälleen isompi keikka, kun sain kutsun NesteOil Rallyn pääselostajaksi. Huomenna ensin infoja ja illalla sitten MM-sarjan kuskien kanssa sisävesiristeilylle ja loppuviikko sitten selostajana Laajavuoressa ja muutamilla muillakin erikoiskokeilla. Rakastan sitä duunia ja onkin kiva päästä jälleen mikin varteen. Hehkuttaakin hieman saa. 

Kommentit