Keskiviikko, 28.07.2010

Blogi, keskiviikkona 28.07.2010

Olen mielenkiinnolla seurannut myllytystä mikä uuden pääministerin Mari Kiviniemen ympärillä velloo. Kiviniemen vaalikampanja oli suuruudeltaan 65 991 euroa vuonna 2007 ja hänen ilmoituksensa mukaan summa ei pidä sisällään yhtään 1700 tai sitä suurempaa tukea. Ei siis edes nippua seminaarilippuja samalle yritykselle jonka yhteenlaskettu hinta siis nousisi yli tuon ilmoitusvelvollisuuden. On helppo epäillä, että ei pidä paikkaansa, mutta itse uskon niin kauan, että näin on, kunnes joku toisin todistaa. Tietääkö joku, että näin olisi?

Eilen Kiviniemeä iltapäivälehdessä kivitti myös itse Paavo Arhinmäki. Siis sama Arhinmäki joka omaa vaalirahailmoitustaan korjasi kohun silmässä ja jopa paljasti näin, että hän oli jättänyt kertomatta jopa osan vaalikampanjansa kokonaisrahoituksesta. Lopullinen summa olikin yli 36 000 euroa, kun Arhinmäki ilmoitustaan korjasi toukokuussa 2008. Mutta edelleen samat kysymysmerkit voi heittää Arhinmäellekin kuin hän Kiviniemelle. Arhinmäenkään ilmoitus ei kerro sitä kaikilta kohdin sisältääkö tuhansien eurojen kokonaistuet 1700 ilmoitusvelvollisuuden ylittäviä tukia. Voisi siis todeta, että ensin oma ilmoitus kuntoon ja sitten etsimään rikkaa toisen silmästä.

Tässä linkki minun omaan vaalirahailmoitukseen, jota ei ole korjattu. Ei ole ollut tarvetta. Ja siitä selviää myös nuo kysymykset joita Arhinmäellekin olisi syytä esittää ja vaatia korjausta vaalirahailmoitukseen. Tässä osoite tuohon minun ilmoitukseen: http://www.vaalit.fi/uploads/dhqbb88nu5l1.pdf ja menoerittely löytyy täältä kotisivuiltani Vaalirahoituskohdasta ja siellä myös kuntavaalien rahoitus.

****

Barcelonan yleisurheilun EM-kilpailut eivät alkaneet aivan odotetuilla uutisilla. EM-kultaa puolustava Jukka Keskisalo kertoi eilen, että selkä ja jalka –yhdistelmä ei kestä juoksemista ja hän ei mestaruuttaan pääse puolustamaan. Tommi Evilä on myös suuri kysymysmerkki eikä moukarimiestenkään avaus eilen aivan toivotulla tavalla edennyt. OP kuitenkin finaaliin.

Näyttää siis siltä, että mitalitoivot ovat aika vahvasti keihäsmiesten harteilla. Tällä kertaa lähtökohta minusta aiempaa parempi. Tero Pitkämäellä ei ole niskassa totuttua pakkovoittoa vaan yllättäjän takki on nyt Pitkämäen harteilla ja siksi uskonkin nyt kultaan. Myös muut keihäsmiehet saattavat yllättää sopivalla hetkellä.

Eviläkin voi yllättää. Pituus on aina pituus. Ja aina muihinkin yllätyksiin pitää uskoa. Mitä esimerkiksi Oona Sormunen nappipäivänä voisi tehdä? Sellaista ei eilen kuitenkaan nähty. Tai Jarkko Kinnunen? Ja itse nostan kisojen yllättäjäksi myös oman kotikuntani Lopen värejä yllään kantavan Mikko Lahtion. En uskalla sentään mitalista haaveilla, mutta finaalipaikkaan uskon, että taktisesti fiksulla ja kirivalmiilla Mikolla on mahdollisuudet. Kolmeen starttiin minä siis uskon ja ainakin istun kaikki peukalot pystyssä. Pian olemme kaikesta viisaampia.

Jari Porttila kiteytti tilanteen matemaattisesti näin: ” Suomen Urheiluliitto valitsi Barcelonan EM-kisoihin 39 urheilijan joukkueen. Joukossa on vain kolme potentiaalista mitaliehdokasta ja kun onnistumisprosentti on yleensä 30:tä, tulee Barcelonasta siis yksi mitali.”

Tänään suuntaan itsekin MM-kisan pariin. Suomen MM-ralli ajatetaan jälleen ja nyt Jyväskylässä kisataan jo 60. kerran. Ei tosin MM-rallia niin kauaa ole ajettu, mutta nykyisen Neste Oil Rallyn esi-isä Jyväskylän Suurajot ajettiin ensimmäisen kerran silloin. Mukava työviikonloppu edessä ja pääsen siis jälleen mikin varteen nautiskelemaan. En siis tässä loppuviikolla varmasti kovin paljoa täällä kirjoittele, mutta aina kuitenkin jotakin. Nyt Jyskälää kohden.

….

Kello 23.09 ja juuri hetki sitten Päijänteeltä takaisin maihin. Helteinen sää ja kaunis suomalainen järvimaisema ulapalta ihastellen. Ei voisi oikeastaan parempaa kesältä toivoa. Sentään jo 22 jälkeen alkoi hieman helle helppottaa täälläkin. Mutta tänään siis päivä Jyväskylän seudulla valmistautuen huomiseen ja viikonlopun työurakkaan. Paikat ja jutut käyty läpi ja kyllähän ne jo näiden vuosien kokemuksella pitäisi käydä. Tosin aina jotain uutta ja selostajankin duunissa tärkeintä aina valmistautuminen, tieto ja sitten tulee se taito. 

Paljon jo kuskikavereitakin ehditty tavata ja huomenna sitten lisää. Itse pidän erityisen kovasti peukaloita pystyssä Jari-Matti Latvalalle jolle nyt toivon nappisuoritusta ja voittoa täältä. Ansaitsisi sen ehdottomasti. Kovan vastuksen tulee antamaan tottakai Mikko Hirvonen, mutta uskon, että voittotaisteluun itsensä änkee itseoikeutetusti myös Sebastien Loeb ja kaima Ogier sekä uskoisin myös Petteri Solberginkin yllätysmahdollisuuteen. Huikea viikonloppu siis tulossa ja uskoisin, että tuo paahtava helle ja rutikuiva tienpinta antaa hyvät lähtökohdat numeroilla +5 lähteville. Katsotaan pitääkö veikkaukseni paikkansa. Kärjen takana sitten tulee taisteluparina Kimi Räikkönen ja maailmanmestari ja juhlarallissa nautiskeleva Juha Kankkunen. Nähtävää siis riittää. Erityisellä mielenkiinnolla seuraan itse vielä myös Jari Ketomaan ja Juho Hännisen voittotaistelua supereissa ja myös Juha Salon vauhtia ja tottakai lammilaisen Matti Rantasenkin hyökkäystä.

Mutta nyt aika painaa pää tyynyyn. Huomenna uusi hellepäivä ja ehkäpä tämän päivän Lahden ennätyslukema +35 astetta rikkoutuu jälleen. Silloin jo hätyytellään Turun vuoden 1914 ennätyslukuja  35,9. Astekin tosin näissä helteissä on iso ero. Lähes kuin sekuntti kilometrillä MM-rallissa.

 

Kommentit