Tiistai, 27.05.2008

Blogi, tiistaina 27.05.2008

Ei kukonlaulu eikä edes aurinkokaan tänään oikein ehtinyt herättää, kun jo kello soitti uuteen päivää. Töitä siis riittää tänäänkin. Aamu alkaa nyt muutamalla palaverilla ennen sivistysvaliokuntaan ja sen perään tulevaa täysistuntoa. Illan ohjelmassa tänään puoluekokouskiertueemme jatko Hämeenlinnassa. Kotipiiriini siis suuntaamme eilisen Oulun ja pitkän kiertueen puolivälissä.

Eilinen illalla saimme mielenkiintoisen tiedon, kun keskustan puoluesihterii Jarmo Korhonen kertoi, että keskusta ei käytä enää vaaleissa tv-mainontaa. Sen perään Korhonen esitti, että koko tv-mainonta kiellettäisiin. Aika hurja esitys. Miksi me nyt haluaisimme sitten laittaa lehdet ja muut mediat näin epätasa-arvoiseen asemaan. Ei ole nimittäin oikeastaan mitään eroa mainostatko tv:ssä, monilla alueilla jopa MTV3:lla tai puhumattakaan esimerkiksi Urheilukanavasta kuin suuremmista maakuntalehdissä tai puhumattakaan Helsingin Sanomista. Itse en siis tällaista yrittäjien erilaista kohtelua hyväksy ja minusta Korhosen esitys on kuolleena syntynyt. Jos keskusta ei tv:tä käytä niin ei sen tarvitse tarkoittaa sitä, että se kaikilta muilta kiellettäisiin. Eli annetaan tuon esityksen olla ja mennä. Ja annetaan ehdokkaiden itse harkita miten kampanjansa tekee. Vai jos kieltäisimmekin ladonseinämainonnan 🙂

No joo, nyt talolle ja kokouksiin.

….

Kello 22.50 ja juuri kotiin. Tänään puheenjohtajakiertueemme suuntasi Hämeenlinnaan ja Kansalliskerholla esillä puoluekokousasiat ja sitten meidän varapuheenjohtaja- ja puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokkaiden tentti. Hieman Hämeen ajankohta oli varhainen ja siksi ei aivan niin hyvin väkeä liikkeellä kuin muissa paikoissa, mutta hyvä keskustelu tänäänkin. Tänään nimittäin keskityimme hyvin pitkälle järjestötyön kehittämiseen ja kokoomukseen puolueena ns. päivän politiikan ja sen linjausten sijaan. Hyvä lähestysmistapa ja itse näenkin erittäin tärkeänä, että nyt hallitusvastuuta kantaessamme huolehdimme ja teemme kunnolla perusjärjestötyömme. Se tarkoittaa kentän kiertämistä, yhdistystoiminnan kehittämistä ja kokoomuksen jäsenten mielipiteiden esille saantia. Hämeen paneelin jälkeen jäin vielä piirihallituksemme kokoukseen ja siellä esillä myös lähinnä tuleva puoluekokous.

Päivällä ennen kotikierrosta eduskunnassa pidimme muutaman palaverin. Esillä toisessa varapuheenjohtajakampanjamme ja kiitokset jälleen kerran siihen liittyneistä viesteistä ja myös tuesta jota olette osoittaneet. Se antaa voimia ja intoa painaa eteenpäin. Huomenna urakka jatkuu Mikkelissä ja kohteita riittää aina itse loppuhuipennukseen asti. Lisäksi olen sopinut koko ajan lisää omia visiittejä varsinaisen kiertueen lisäksi ja niihin liittyviä kutsuja otan edelleen mielelläni vastaan ja pyritään löytämään sopivia aikoja jo kohtuullisen ahtaasta kalenterista. Ei muuta kuin sähköpostia liikkeelle.

Päivällä sivistysvaliokunnassa jatkoimme tuttujen aiheiden parissa ja ennen Hämeenlinnaa ehdimme vielä täysistuntoonkin missä tänään aloitettiin lisätalousarvion käsittely. Salissa esille tänään nousi mm. dieselin hinnannousu ja itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että meidän tulee nyt pohtia vakavasti keinoja erityisesti kuljetusalan ja julkisenliikenteen kilpailukyvyn turvaamiseksi, mutta itse haluan nostaa esille myös perheet ja työmatkalaiset joille pitkien etäisyyksien maassa henkilöauto on usein ainoa toimiva ja usein jopa ainoa mahdollinen kulkuväline. Tämän eteen meidän tulee edelleen tehdä töitä, sillä varmasti väistämätön tosiasia on, että perinteisten bensan ja dieselin hinta tullee nousemaan jatkossakin. Samaan aikaan itse olisin valmis poistamaan myös ns. dieselveron ja siirtymään tässä mielessä kokonaan kulutukseen ja käyttöön perustuvaan verotukseen. Jatkamme työtä.

Tänään keskustelu vaalirahoituksen ympärillä on jatkunut. Puhelimessa tänään kyseltiin taiteen myymisestä kampanjan rahoituskeinona. Itse ilmoitin tuki-ilmoituksessani kaikki yli 1700 euroa tukeneet yritykset ja tänään sitten lehdet olivat soitelleet läpi näitä yrityksiä ja tentanneet miksi minua ovat tukeneet, miksi taidetta ostaneet, mitä odottavat nyt vastapalveluksi minulta. Hieman tunsivat olonsa ahdistuneiksi ja kummastuneiksi, kun kyse todellakin kohdallani vain 2000 euron tuista ja yritykset todella isoja toimijoita. Myös vaalipäällikköni oli tänään tentattu ja itse vielä illalla olin ko. lehteen yhteydessä. Halusivat tietää tiesikö taiteen tekijä siitä, että myimme hänen taidettaa, miksi olin valinnut juuri kyseisen taiteilijan jne. Kerroin avoimesti, että halusin valita nuoren lahjakkaan taiteilijan omalta seutukunnalta ja kun tiesin ja pidin hänen taiteestaan niin valinta oli helppo. Taitelija Mirva Valvanto myös tiesi mihin tarkoitukseen taidetta hankimme ja olen muuten myös vaalien jälkeen ostanut häneltä taidetta niin kotiimme kuin myös lahjoiksi. Alkaa hieman saada jo koomisia piirteitä tämä juttu.

No summa summarum – me ilmoitimme avoimesti heti vaalien jälkeen kampanjan rahoituksen ja kaikki yli 1700 tukeneet ja myös netissä täällä blogissani kampanjan menopuolenkin. Ei ole ollut selittämisen varaa ja esitettyihin kysymyksiin on ollut helppo vastata. Tänään saimme myös tietoa, että puolueet pääsivät sopuun ensimmäisestä askeleesta vaalirahoituksen uudistamisessa. Tukikatoksi tulee nyt jo syksyn kuntavaaleissa 3000 euroa ja eduskuntavaaleihin tulevaisuudessa 6000 euroa. Mielenkiintoista nähdä miten tämän ottavat vastaan mm. ne kansanedustajat jotka saivat tukea omilta työväenyhdistyksiltään kymmeniä tuhansia euroja. Minusta kuitenkin hyvä, että pelisääntöjä selkeytetään ja suljetaan myös tällaiset tuet. Itse kannatan avointa ja läpinäkyvää vaalirahoitusta ja siihen kuuluu aiempaa tarkempi tulojen erittely, mutta myös pakollinen menojen erittely. Tässä minun lääkkeet pelisääntöjen selventämiseksi.

Mutta huomenna uusi päivä ja silloin täysistunnon jälkeen matkaamme Korholan Eija-Riitan, Mäkelän Jukan ja Satosen Arton kanssa Mikkeliin. Kiertue siis jatkuu.

Kommentit