Maanantai, 26.05.2008

Blogi, maanantaina 26.05.2008

Eilen illalla tai oikeastaan puoliltaöin kotiin Brysselistä. Juuri kun menimme kentälle oli kentällä sattunut rahtikoneen onnettomuus nousukiidossa ja pelkäsimme jo pahinta paluumatkan suhteen. Kahtia revennyt Boeing kuitenkin oli kentän nurmialueella ja pääsimme aikataulun mukaisesti Suomeen ja yhdeksi yöksi onneksi jälleen Pekkalan mökille. Se yö nyt vietetty ja tänään edessä Lopella ensin yläkoululaisten ja lukiolaisten tapaaminen ja paneelikeskustelu aamusta ja sitten iltapäivällä lento Ouluun puoluekokouskiertueelle ja siellä lupasin vielä viettää illankin Korvakahvilalla. Vauhdikas päivä siis tulossa.

Facebook tukiryhmämme Varapuheenjohtajakampanjaan ylittäneen näillä hetkillä 300 tukijan joukon. Facebook-groupia pääset katsomaan Kampanja 2008 -sivun kautta missä myös kotisivujen tukiryhmä jonne voit myös halutessasi nimesi lisätä ja olla mukana tässä urakassa. Kotisivujen ryhmään voi liittyä Liity Teamiin -sivun lomakkeella ja viestiksi Vpj-tukiryhmä. Jos muuten nyt olet Facebookin 300 tukija niin vinkkaathan hieman minua. Pieni yllätys luvassa.

Tänään pitkästä aikaa jää minula väliin vpj-kiertueen takia yksi kunnanhallitus. Olen halunnut valtuustonpuheenjohtajana oikeastaan aina olla mukana hallituksenkin kokouksissa ja tänäänkin olisin mielelläni ollut. Lista on pitkä ja mielenkiintoinen. Yhteyttä tänään kannattaa ottaa listan asioissa Grönholmin Saijaan, Variksen Minnaan tai Rusin Anttiin jos kysymyksiä herää. Heidänkin yhteystiedot löytyvät kotisivuiltamme www.lopenkokoomus.fi.

Nyt kuitenkin pakko kiirehtiä. Ollaan yhteyksissä.

….

Kello 23.32 ja juuri kotiin Oulusta. Päivä siis alkoi tänään Lopella yläkoulumme nuorten paneelikeskustelulla. Otsikko oli Loppi Nuorten Silmin ja esillä siis aiheeseen liittyen mm. nuorisovaltuustotoiminnan uudelleen käynnistäminen, nuorten kuuleminen yleisesti, nuorten harrastusmahdollisuudet ja monet muut nuorten itsensä esille nostamat asiat. Olin enemmän kuin ilahtunut siitä, että nyt näyttää nuorilla jälleen olevan intoa käynnistellä nuorisovaltuustotoimintaa Lopellakin ja jopa seutukunnallisesta valtuustosta tai vähintäänkin yhteistyöstä puhuttiin. Itse olin aikanaan laittamassa käyntiin Keskitalon Siskon kanssa Lopen ensimmäisiä nuorisovaltuustoja ja toimin pitkään toiminnassa tietynlaisena kummikunnanvaltuutettuna. Ja tänäänkin lupasin antaa panokseni toiminnalle jos se nyt saadaan uudestaan käyntiin. Kaiken kaikkiaan erittäin kiva tilaisuus ja kun oppilaat itse hoitivat juontamisen ja kysymyksetkin niin homma pysyi toivottavasti edes jossain määrin kiinnostavana nuortenkin silmissä.

Lopelta sitten suuntasin Helsinkiin. Tänään olin saanut myös kutsun Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajan viralliselle kevätlounaalle, mutta puoluekokouskiertueemme takia jouduin kiittämään upeasta kunniasta. Aikanaan oli monet kerran valokuvaamassa yläkoulu ja lukioikäisenä kevätlounaita joita silloin vielä isännöi itse Adolf Ehrnroth ja Kreivitär Karin Ehrnroth ja vieraina mm. silloinen puolustusministeri Elisabeth Rehn ja presidentti Martti Ahtisaari. Tänä vuonna sain ensimmäisen kerran itse virallisen lounaskutsun ja toivottavasti kutsu joskus vielä uusitaan. Mutta olin aiemmin siis lupautunut Ouluun ja sinne suuntamisen Satosen Arton kanssa iltapäivällä ja siellä ohjelmassa alueen puoluekokousseminaari ja puheenjohtajatentti. Mukana tänään lisäkseni Henna Virkkunen, Ulla Karvo, Arto Satonen ja Janne Sankelo ja salille väkeä tälläkin kertaa. Itse tentin jälkeen jatkoimme vielä keskustelua avoimella Kokoomus Kuuntelee tilaisuudella paikallisessa Cafe Saarassa.

Tänään itseltäni jäi väliin myös pitkästä aikaa siis kunnanhallituskin. Niin kuin totesin valtuustonpuheenjohtajana olen halunnut osallistua kokouksiin oikeastaan säännöllisesti vaikka varsinaisesti kokouksessa ei roolia olekaan. Tänäänkin olisin mielelläni mukana ollut kun lista oli pitkä ja mielenkiintoinen, mutta tuo Oulun keikka laittoin tämän osalta aikatauluni uusiksi. Kävimme läpi illan listaa hallitusryhmämme kanssa puhelimitse viikon aikana ja tänään vielä ryhmä kokoontui tavan mukaan tuntia ennen varsinaista kokousta omaan ryhmäkokoukseen. Erityisen tyytyväinen olin tänään siihen, että vihdoinkin saatiin – alunperinkin aivan kuolleena syntyneelle idealle – siirtää Launosten päiväkodin rakentamista piste. Me emme ymmärtäneet ajatusta alkuunkaan ja jo sen esille nostaminen aiheutti sellaisen myrskyn, että paremmasta väliä. Mutta pääasia, että nyt tällaisilta puheilta saatiin siivet poikki ja päiväkodin rakentaminen saadaan käyntiin ajallaan palvelemaan kovasti kasvavaa Launosten taajamaa, jonne muuten pian valmistuu myyntikuntoon jälleen lähes 70 uutta upeaa tonttia Marjarinteeseen.

Tänään myös hallitus linjasi jätehuoltoa ja esitys kunnavaltuustolle on nyt valtuuston tahdon mukainen eli tulemme luopumaan mahdottomasti muodostuneesta sinänsä aivan fiksusta molok-järjestelmästä. Olen täällä aihetta useasti käsitellyt ja perustelujamme läpi käynnyt ja nyt vain tyydyn toteamaan, että suorien sopimusten myötä meistä jokainen maksaa tulevaisuudessa itse tuottamansa jätteet ja sen miten fiksusti omaa roskapyttyään osaa käyttää. Fiksusta käyttämisestä ei molokkien suhteen ole enää voinut oikeastaan puhua. Olen tyytyväinen päätökseen. Tyytyväinen olin myös siihen, että ryhmästämme Antti Rusi nosti esille myös sen, että jatkossa pitää sallia vapaa-ajanasunnoille vakinaisten asuntojen tapaan myös jätteenkuljetuksen keskeyttäminen. Eli eikö ole aivan luonnollista, että jos ei mökkiä käytetä ei jätelaskuakaan makseta kun jätettä ei synny. Nykyisin nimittäin molok-lasku tulee kuin Manulle illallinen.

Nyt kuitenkin kello jo niin paljon, että aika kääntää katse huomiseen. Huomenna aamusta muutama palaveri ja sitten sivistysvaliokunta ja täysistunto ja illalla puoluekokouskiertue jatkuu kotikentälle eli Hämeenlinnaan.

Kommentit