Tiistai, 26.09.2006

Blogi, tiistaina 26.09.2006

Tiistai aamu ja kello kahdeksan. Lueskelin juuri aamun lehtiä ja tänään ykkösuutinen Espoon valtuuston päätös rakentaa länsimetro. Vuosikymmenien vääntä saatiin näin päätökseen ja pääkaupunkiseutu tiivistyy.

Nyt toimistolle töihin. Ensi viikonloppuna Finsco SM-kauden päätösralli Hyvinkään seudulla ja sen taustatyötä tekemään ja myös viimeisen Enduron MM-sarjan osakilpailun erikoisohjelma työnalla.

Tiistaina tein toimistolla suunnitellut taustatyöt kuntoon ja sitten oli kaveri Tarkkalan Markon kanssa huonekalu ja kalusteostoksilla Vantaan Petikossa. Meidänkin uuteen kotiin sain hieman tuliaisia mm. muutaman mukavan puhalletun lampun ja sellaista pientä sisustamistavaraa. Markolle ostimme urheilijan oman selän mukaan sunnitellun Unikulman sängyn. Jousitus siis mitattiin Marko selän muodon ja paineiden mukaan. Takuuvarmat unet luvattiin ja tiedänkin että Unikulman sängyt toimii.

Matkalla Mikkolan Hanna soitteli Perusturvalautakunnan tämän iltaisen kokouksen asioista. Tuntuu erittäin hyvälle, että meidän ryhmässä asioista keskustellaan ja mielipiteitä kysellään laajasti. Se on sellaista toisen ammattitaitoon luottamista. Perusturvan esityslista löytyy muiden lautakuntien ja kunnanhallituksen tapaan netistä www.loppi.fi eli jos kiinnostaa niin sieltä on helppo seurata mitä päätöksentekoon missäkin on tulossa ja pian kokouksen jälkeen myös siitä mitä asioista lopulta on päätetty. Itse niitä yritän aina kiireiden keskellä seurailla ja niin kuin nytkin oman ryhmän jäsenet pitävät sitten vielä ajantasalla kivasti. Siitä kiitos.

Vielä paluumatkalla Rautiaisen Jussin kanssa keskustelin pitkään omaishoidontuesta. Jussi on valtuutettujamme ja itsekin omaishoitajana ja viimeksi kunnahallituksessa ryhmästämme Rusin Antti otti esille omaishoidon tukiasiat. Nyt asia valmistelussa ja toivotaan, että esitetyt epäkohdat saadaan oikaistua. Taitaa muuten tuo Antinkin kirjelmä kunnahallitukselle löytyä kuntamme kotisivuilta pöytäkirjaosiosta.

Lopen Lehti uutisoi seurakuntamme kirkollisvaaliehdokkaista myös näyttävästi. Lehdessä oli lueteltu ehdokkaat eri ryhmistä ja Keskustan ehdokaslista oli omassa uutisessa otsikolla ”Kirkko keskellä arkea”.

Hymyilytti tuo otsikko, kun muistan neljän vuoden takaisen meidän kokoomuksen ja sitoutumattoman seurakuntaväen kampanjan. Kampanjamme kulki silloin otsikolla ja nimellä ”Kirkko keskelle ihmisen arkea”.

Taidamme siis olla onnistuneet viime kertaisten vaalien tavoitteessamme erittäin hyvin tai täydellisesti kun vertaa näitä kahta varsin samanlaista vaaliteemaa toisiinsa ja sanamuodon muutosta keskelle muodosta keskellä muotoon. Kiitokset vaan 🙂

Nyt jo kotona ja hieman laskujen maksua ja sitten uutiset ja nukkumaan. Tässä iltapaa syödessä lueskelin samalla uutta Linnaseudun ja Ylisetin Raitti lehteä. Lehti on maaseudun hankerahoituksen tiedotuslehti. Ylisetin toiminnanjohtaja Esko Pietari nosti lehdessä esille hyvin kokemuksia erilaisista hankkeista. Kannattaa lukaista läpi jos uudella ohjelmakaudella 2007-2013 suunnitelmissa hankkeita aloittaa. Uusi hankekausihan avaa tukimahdollisuudet myös muillekin kuin maatilasidonnaiselle yrittäjille tehdä hankkeita ja myös uutena toimintaryhmän omat kansainväliset hankkeet. Uudellakin ohjelmakaudella omaehtoinen kylätoiminta on suuressa roolissa eli edelleen samankaltaisia kylien kehittämis- ja rakentamishankkeita voidaan toteuttaa. Tavoitteena näillä hankkeilla on jatkossakin kylien viihtyvyyden, elinvoimaisuuden ja elinolojen parantaminen.

Meidän kunta tai oikeastaan kuntalaiset ja yhdistykset ovat toimineet hyvin näissä asioissa. Lopella on korjattu kylätaloja ja seuraintaloja, Mannerheimin Lastensuojeluliitton Lope yhdistys rakensi Puolen hehtaarin -lasten leikkipuiston Vanhankirkon rantaan jne. Hienoja hankkeita kaikki niistä täytyy olla kiitollinen talkoolaisille ja kylä- ja yhdistysaktiiveille.

Raitti -lehdessä Esko Pietari nosti erityisesti esille Loppijärven Ystävien tuloksellisen toiminnan. Pietari kiitteli Loppijärven Ystäviä luonnon hyvinvointia ja virkistyskäyttöä parantavasta toiminnasta mikä laajeni JÄRKE-hankkeena myös muihin järviin. Lopella tehtiin hankkeiden aikana mm. laskeutusaltaita, hoitokalastusta ja niittoa. Tänäkin kesänä niittokone kiersi järvellämme ja myös useat meistä järven rannoilla kesiä viettävistä ja asuvista osallistui omalla rahalla niittotöihin. Toivotaan, että tällainen työ jatkuu sillä se on meidän kaikkien hyväksi. Tästä upeasta hankkeesta suurin kiitos Loppijärven Ystäville. Ilman heidän aktiivista toimintaa ei tällaista parannusta olisi järvellämme saatu aikaan. Pietarin kehut siis osuivat oikeaan.

Nyt uutiset vihdoin ja sitten BB ja nukkumaan…

Kommentit