Maanantai, 25.09.2006

Blogi, maanantaina 25.09.2006

Maanantai 25.9. ja jälleen uusi viikko. Niin kuin eilen kirjoitin niin tänään tiukka kokouspäivä. Onneksi aamulla ehdin muutamaksi tunniksi mys paperitöihin toimistolle, mutta jo kello 11 pitää olla Riihimäellä kampanjamme talouspäälliköllä Riihimaan Ramulla palaverissa. Ramun ja hausjärveläisen Heinosen Veikon kanssa käymme läpi talouspuolen tilannetta päiväpalaverissa. Riihimäeltä ajan sitten Lopelle kunnan puheenjohtajiston kokoukseen. Tänään kello 13 valitsemme maankäyttöinsinöörihakijoista jatkoon pääsevät ja palaverin jälkeen on tapaaminen Paloheimo konsernin pääkonttorilla Riihimäellä. Hieman turhan tiukka aikataulu, mutta onneksi kaikkiin ehtii ja kaikki ehtii hyvin hoitamaan, kun on lyhyet esityslistat ja asiat huolellisesti mietitty. Tänään vielä aamusta ennen puheenjohtajistoa käymme oman ryhmän kanssa hieman neuvonpitoa asiasta puhelimitse. Illalla sitten vielä Riihimäen kaupunginvaltuuston kokous kello 18.00. Siinähän sitä työtä yhdeksi päiväksi.

Nyt siis hommiin kello 7.50.

Eilen uutiset kertoivat, että kansalaiset suhtautuivat Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräykseen todella myönteisesti. Viikonloppuna päättyneeseen keräykseen osallistui noin 20 000 henkilöä eri puolilla maata. Arvoiden mukaan tämän vuoden keräystuotto tulee olemaan vuoden 2004 tasoa milloin tulos oli 2,4 miljoonaa euroa. Tulos selviää muutaman viikon kuluttua, kun kaikki SPR:n osastot, koulut ja yritykset ehtivät tilittää tuloksensa Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Minä palautan tänään Lopen kokoomuksen keräyslippaan laskettavaksi. Lopella paikallisen SPR:n toimijat haastoivat valtuustoryhmät ja hallituksen talkoisiin. Nyt teema oli erityisen koskettava: ”Lahjoita lapselle syntymäpäivä”. Sillä haluttiin muistuttaa, että ilmastonmuutoksen aiheuttamat katastrofit iskevät pahiten maailman heikoimpiin ja köyhimpiin ihmisiin.

Kiitokset kaikille kerääjille ja kaikille lahjoittajille!

Aamulla toimistolla ajoin päivän ensimmäisen kerran Riihimäelle. Pidimme Riihimaan Ramulla talousryhmän käynnistämispalaverin Heinosen Veikon kanssa. Puolitoista tuntia olin mukana ja sitten kokeneet kehäketut jatkoivat töitä kahdestaan. Tuntuu todella hyvältä, kun tällaiset monessa jutussa kouliintuneet ammattilaiset ovat mukana hommissamme ja uskon, että saamme aikaan hyvää jälkeä.

Talouspalverista ajoin Lopelle kunnan puheenjohtajiston kokoukseen. Valitsimme kuusi haastatelttavaa maankäyttöinsinöörin valintaprosessin jatkoon. Hyviä hakijoita ja saamme virkaan varmasti hyvän jatkajan loistavalle Jokelan Tapiolle. Palataan asiaan kun homma etenee. Tämän jälkeen jatkoimme puheenjohtajiston kokousta muutamilla muilla ajankohtaisilla asioilla. Valmistelussa ja käsittelyissämme jo aiemmin esillä olleet asiat olivat edenneet hyvin. Hyvältä näyttää. Näistä asioista tänään vielä taustoistusta omalle kunnanhallitusryhmälle ja niin ne sitten etenevät.

Puheenjohtajistosta ajelin takaisin Riihimäelle päivän toiseen palaveriin. Olin sopinut Paloheimon Martin kanssa palaverin eduskuntavaaliasioista Paloheimon pääkonttorille ja samalla sivusimme hieman kuntammekin asioita nuorisosta ja lapsityöstä aina maapolitiikkaan asti. Nämä keskustelut hyviä ja tarpeellisia.

Illalla vielä olin kuuntelemassa Riihimäen valtuuston kokousta. Tekisi hyvää useamminkin ja ehkä useammallekin osallistua myös naapurikuntien kokouksiin.

Nytkin esityslistalla oli seutukuntaakin vahvasti koskettavia asioita mm. Matkakeskusta ja yritysasioita ja niistä ei koskaan tiedä seutukunnan muidenkaan kuntien päättäjät liikaa. Voin suositella.

Kokouksen lopuksi parin tunnin jälkeen käsittelyyn otettiin vapaa-aikajohtajan valinta. Uskomaton käsittely! Aikamoista tykitystä ja syytöksiä ennen muuta SDP:n suuntaan Vihreiltä. Kovalla äänellä syytettiin SDP:tä virkojen politisoinnista nyt kun virkaan esitettiin kokoomuslaista virkaa hoitanutta Jari Lehtovärettä. Syytöksissä viitattiin siihen, että pian kaupungissa aukitulevat muut virat sitten täytetään demareilla. No lokaa lensi muutenkin ja kyllä käytöksessä olisi ollut useammallakin valtuutetulla toivomisen varaa. Nyt ei keskitytty kehumaan ja puolustamaan omaa ehdokasta vaan haukkumaan ja mustamaalaan kaupunginhallituksen esittämää Lehtovärettä. Todella ikävää ja likaista peliä. Rehdisti pitäisi asioita käsitellä ja sitten pulinat pois, mutta nyt niin ei toimittu muutaman vihreän ja muutaman demarin toimesta. Vasemmistoliitto hoiti asiansa mallikkaasti. Toi esille oman kantansa hyvällä valmistellulla ryhmäpuheenvuorotyyppisellä puheenvuorolla ja keskittyi asiaan asiallisesti. Olivat kh:n kanssa eri mieltä ja osasivat sen tyylikkäästi esille tuoda ja loppuun viedä. Siitä plussat vassareille!

No lopuksi asiasta sitten äänestettiin ja Jari Lehtoväre tuli valituksi selvin numeroin virkaan. En sitten tiedä mitä tuolla showlla saavutettiin? Ei yhtään mitään hyvää ainakaan.

Kaupunginjohtaja hoiti hommansa hyvin kuten myös takuuvarma puheenjohtaja Kai Heimonen. Eivät provosoituneet vaikka yritettiin provosoida ja niin asiat pitääkin hoitaa. Asialliset vastaukset asiattomiin kysymyksiin on parasta 🙂

No minulle asia ei sen enempää kuulu. Mielenkiintoista oli kuitenkin seurata. Hattua täytyy nostaa myös demarien, hallituksen puheenjohtajana toimivalle, Jorma Höökille hyvistä puheenvuoroista, meidän Olli Puputille ja muutamalle muulle kokoomuslaiselle ja keskustalaiselle. Nämä puheenvuorot olivat aitoja kannatuspuheenvuoroja ei lokapuheenvuoroja.

Höökin Jorman kanssa muutaman sanan ehdin muutenkin vaihtamaan kokouksen tauolla. Onnittelin Jormaa SDP:n jäsenäänestyksessä menestymisestä ja keskustelimme hieman kuntiemme välisestä yhteistyöstä. Mukava hoitaa asioita miehen kanssa joka puhuu asioista asioina ilman turhaa politisointia, mistä jälleen omassakin kunnassa sain tänään jälleen kivan muistutuksen.

Kotiin ajellessani kävin vielä moikkaamassa rakasta kummipoikaani Eliasta. Elias oli isänsä kanssa korjaamassa mönkijää ja Elli harmitteli kun ei kummisetä ollut ollut tekemässä heidän Kari Tiaisen MP-koulun päättäjäisistä tv-juttua. No niinpä. Kun oli Poronpolkua ja salibandyä sunnuntaina. Mutta lupasin korjata asian ensi keväänä.

Nyt jälleen kotona. Huomenna töitä ja illalla laitamme keittiötä uudella kodilla kuntoon. Kaapit seinään ja sen semmoista. Siitä se pikku hiljaa eteen.

Kommentit