Sunnuntai, 24.09.2006

Blogi, sunnuntaina 24.09.2006

PORONPOLKU-PÄIVÄ – Tänään samoillaan Lopen upeissa syksyisissä erämaametsissä jo 40. kerran Poronpolku. Tapahtuma alkaa virallisesti kello yhdeksän ja matkaan voi lähteä omassa tahdissa siitä eteenpäin. Tapahtumapaikkana toimii Riihisalo. Patikointi ja ruskatapahtuma kerää vuosittain mukana noin 2000 liikkujaa ja jäleen tänään sunnuntaina tämä valtakunnallinen polkutapahtuma kutsuu kuntoilemaan Lopelle. Lähtö Riihisalosta klo 9-12. Matkat 5 km perhepolku, 13 km, 18 km, 24 km ja 30 km. Lisätietoa: http://www.loppi.info/

Kello nyt seitsemän ja aamupalaa. Sitten vaatteet niskaan ja kohti Riihisaloa. Aurinko juuri nousee järven takaa ja saa pinnan kauniisti höyryämään. Kauniita hetkiä.

Iltapäivällä Laaka aloittaa kotipelinsä Riihimäellä kello 15.00 eli vauhtia riittää tässäkin päivässä. Nähdään kohta Riihisalossa! Tervetuloa mukaan!

Kello 18.25 ja juuri tulin kotiin. Upea sää suosi historian 40. Poronpolkua ja noin 20 asteen lämpö ja täysi auringonpaisten houkuttelikin Lopelle Riihisaloon kaikkien aikojen kävijämäärän. Viidelle eri mittaiselle (5-30km) reitille lähti kaiken kaikkiaan noin 2500 luonnossa liikkumisen ystävää. Mukana oli paljon lapsiperheitä, lenkkeilijöitä, juoksijoita, työporukoita, yrittäjiä jne. ja täytyy sanoa, että tämän päivän juttu oli hymy. Hymy oli kaikkien huulilla kun oma urakka oli saatu päätökseen. Riihisalon saunat oli lämmitetty, hernerokat keitetty ja upea tuotetori – mitä muuta olisikaan enää kaivannut. Oli kiva juonnella tapahtumaa ja haastatella iloisia ja hyväntuulisia liikkujia. Suurin kiitos tapahtumasta kuitenkin kuuluu Poronpolku ry:lle Kurjen Juhanille ja Keskitalon Siskolle kymmenine talkoolaisineen niin Riihisalossa kuin matkankin varrella. Mahtava tapahtuma, mistä näin loppilaisena voi olla hyvällä syyllä enemmän kuin ylpeä.

Poronpolku -tapahtumasta kiirehdin sitten Riihimäen Urheilutalolle. RSS Laaka käynnisti kautensa kotiottelulla Nokian Palloseuraa vastaan ja hyvin vahvistuneen Laakan peli kulki hienosti. Maaleja tuli liukuhihnalla ja avausvoitto kirjattiin murkaluvuin laakalaisille.

Nyt jälleen kotona siis…. Huomenna kokousten päivä. Aamulla ensin kahdeksalta toimistolle firman töihin, kello 11.00 Riihimäelle kampanjan talousryhmän kokoukseen, 13.00 Lopelle päättämään kunnan uuden maankäyttöinsinöörin valintaprosessin jatkosta ja kello 14.00 Riihimäelle Paloheimolle neuvotteluun Martti Paloheimon kanssa. Illalla vielä Riihimäen valtuuston kokous, missä valitaan uusi vapaa-aikajohtaja. Virkaa ansiokkaasti hoitanut Jari Lehtoväre valittaneen virkaan nyt vakinaisesti, mutta valinta voi vaatia vielä äänestyksiäkin. Mielenkiinnolla menen paikalle ja pidän peukkuja Jarille. Hyvä valinta!

Kommentit