Lauantai, 23.09.2006

Blogi, lauantaina 23.09.2006

Tänään aamulla puheenjohtajamme Jyrki Katainen oli vieraana Lauantaiseurassa. Esille nousi mm. jälleen kerran Sauli Niinistö. Katainen painotti selkeästi, että hän on puolueemme pääministeriehdokas nyt ja myös vaalien jälkeenkin. Katainen halusi tällä leikata siivet huhuilta, että Niinistö nousisi kuitenkin pääministeriksi puolueemme vaalivoiton jälkeen. Katainen totesi Lauantaiseurassa, myös sen jälleen kerran, että hän on pyytänyt Niinistöä kansanedustajaehdokkaaksi, mutta Niinistö kieltäytyi. Jos Niinistö vielä päättää mukaan lähteä – niin kuin minä vielä uskon ja toivon – niin Katainen totesi ehdokaspaikan varmasti löytyvän.

Puheenjohtajamme paljasti eduskuntavaalikampanjamme kulmakiviäkin hieman. Hän kertoi puoluemme vaalikampanjan haastavan ennen muuta demarien työllisyyspolitiikan. Katainen totesi SDP:n tempputyöllistämiseksikin nimitetyn työllisyyspolitiikan liian tehottomaksi. Viime viikollahan uutiset kertoivatkin, että hallitus ei onnistunut täyttämään lupauksiaan työllisyyspolitiikassa tällä vaalikaudella.

Katainen totesi, että yhteydet eri puolueisiin ovat hyvät, mutta henkilöihin kohdistuvaa SDP:n kampanjointia hän ei pitänyt hyväksyttävänä.

Mutta toivotaan, että tuoreimmat gallupit pitävät paikkansa. Eilen Helsingin Sanomissa julkistettiin tuorein kannatustieto ja sen mukaan kolme suurta puoluetta on tasoissa. Kaikkien puolueiden kannatusluvut olivat virhemarginaalin sisällä eli suurin puolue tällä hetkellä voi olla mikä tahan kolmesta suuresta.

Hesarin mukaan puolueiden kannatukset eivät ole olleet näin tiiviissä kimpussa yhdessäkään kyselyssä lokakuun 2000 jälkeen. Ylivoimaisesti eniten kannatustaan on lisännyt meidän puolueemme. Viime vuoden syyskuusta Kokoomuksen kannatus on noussut vuodessa lähes prosenttiyksikön! Hieno tulos. Sen sijaan SDP:n kannatus on laskenut peräti 1,6 prosenttiyksikköä ja keskustan kannatus on pysynyt kutakuinkin samassa.

Näyttää siis vahvasti siltä, että puolueemme kisaa tasavahvasti hallituksen vetovastuusta.

….

Nyt vielä kotona. Tänään pitäisi kirjoittaa vaaliohjelmaa tai oikeastaan enää muokata. Olen työstänyt sitä nyt muutaman viikon ja vielä edessä pientä hiomista lähinnä kieliasussa ja järjestyksissä. Tulemme julkistamaan kampanjan päälinjat Aleksis Kiven päivänä 10.10. Riihimäen Aseman tilausravintolassa kaikille avoimessa tilaisuudessa ja koko ohjelman hieman myöhemmin. Nyt siis töihin…

Päivä mennyt leppoisasti. Ohjelmatyötä tuossa eteenpäin vein ja sitten vain syyspäivästä nauttinut. Mökillä hieman pihatöitäkin. Annoin puille ja pensaille mm. syyslannoitteen. Tänä vuonna omenapuut antoivat jo satoa ja päärynäpuukin ensimmäisen hedelmänsä. Kirsikoita ei vielä, mutta luumuja yksi puu pullollaan. Toivotaan, että ensi syksynä sato vieläkin parempi, kun puut vuoden vanhempia. Ajattelin vielä tänä syksynä hieman täydennellä hedelmäpuita ja myös istuttaa muutaman uuden puulajinkin Pekkalaan. Puut aina ollut sellainen minun juttu ja nyt olen kerännyt Pekkalaan eri puulajeja tavoitteena se, että lähimetsästä ja pihapiiristä löytyisi kaikki Suomen puulajit. Aikanaanhan ensimmäisinä valtuustoaloitteina esitin Lopelle koulukeskuksen läheisyyteen puulajipuistoa ja aloite johtikin toteutukseen ja Iso- ja Pikkukorkeen alueelle istutettiin satoja taimia niin, että alueelta löytyy omat metsäalueet kaikista Suomen puulajeista. Upea alue kunhan vielä saavat muutamia vuosia kasvaa ja mahtava 50 vuoden päästä.

Tukiryhmässäni voidaan jälleen juhlia! Tukijoistanit Samuli Aro varmisti tänään Enduron maailmanmestaruuden Ranskassa kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa. ONNNEA Samuli! Kova porukka. Huomenna viimeisessä kilpailussa toisen tukijani loppilaisen Marko Tarkkalan pitäisi varmistaa myös MM-mitalli eli huomiseksi Makelle vielä tsemppiä ja onnea.

Itse olen huomenna juontamassa Poronpolun 40. juhlatapahtumaa Lopen Riihisalossa. Jos sää on tällainen kuin tänään niin mukana nähdään jälleen varmasti noin 2000 ulkoilijaa samoamassa Lopen Poronpolun reitillä. Tervetuloa mukaan kello 9-12 alkaen. Vaihtoehtoja lenkeistä ja lisätietoa löytyy täältä sivujeni kalenteri-osiosta. Kurkatkaahan ja tulkaa mukaan!

Nyt piipahdan hyvän ystäväni Frimanin Marjon tupaantuliaisissa ja aamulla sitten kahdeksanmaissa Riihisaloon nauttimaan syyspäivästä Poronpolulle!

Kommentit