Tiistai, 26.08.2008

Blogi, tiistaina 26.08.2008

Uusi aamu ja eilen ilta venyikin pitkään kun jäin sängyssä kuuntelemaan puhemies Sauli Niinistön erikoishaastattelua ja keskusteluohjelmaa Ylestä. Ohjelma oli uusinta sunnuntailta oikealta syntymäpäivältä ja upea kokonaisuus missä isossa roolissa myös ohjelmaan soittaneet suomalaiset. Täytyy todeta, että tuollaista palautetta kun poliitikko saa niin silloin on työnsä hyvin tehnyt. Vielä kiitokset hienosta ohjelmasta.

Tänään itse suuntaan kunnallisvaalitöiden pariin heti aamusta ja sitten iltapäivällä töitä eduskunnan asioiden parissa ja ilta Hämeenlinnassa.

…..

Tänään aamulla kävin virallisessa ehdokaskuvassa Lopella ja nyt kuvat vaaleja varten jälleen valmiina. Ehdokaslistamme on kerännyt kohtuullisen hyvän huomion ja palaute on ollut rohkaisevaa ja uskon, että vielä muutamalla se tässä ennen vaaleja kasvaakin. Päivällä sitten töitä ja hieman tulevaakin. Lounaalla kävimme Riihimäellä ja samalla matkalla myös syksyn vaalien mainosmateriaaleja matkaan. Pikkuhiljaa alkaa kaikki on siis valmista.

Sitten illansuussa Hämeenlinnaan ja suoraan Radio Hämeen Politiikan Puhemylly -lähetykseen. Pertti Lampisen johdolla starttasimme syksyn ”istuntokauden” myös Ylessä ja koossa olikin mukava porukka vaikka aika kovaan puristukseen jouduinkin. Muina puhumassa nimittäin oppositiosta Päivi Räsänen, Tarja Filatov ja Johannes Koskinen ja minulla sitten yksi hallituksen puolustaminen työnä. No tänään oikeastaan esillä vain ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja aiheestakin. Venäjähän tunnusti tänään ETYJ:n periaatteiden vastaisesti osat Georgiasta itsenäisiksi ja sai aikaan aikamoisen vastalauseiden ryöpyn. Tänään sitten radiossa pohdimme mitä viime viikkojen tapahtumat vaikuttavat meille, EU:hun ja koko maailmaan. Itse olen sitä mieltä, että nyt on vakavasti uudelleen tarkasteltava Venäjän tilannetta ja vaikutusta maahamme. Tapahtumat ovat varmasti avanneet myös Jyri Häkämiehen puheen kovimpienkin arvostelijoiden silmät tai ainakin silmiä. Häkämies puhui haasteesta ei uhasta ja sellaiseksi minä edelleen Venäjän näen. En meille sotilaalliseksi uhkaksi, mutta energian, ympäristö ja myös maan muiden ympäristöalueiden kautta haasteeksi. On kiistatta totta, että Venäjä on ottanut suuren askeleen takaisin kohti jopa kylmän sodan asetelmia. Ei nyt aivan sitä, mutta sinne päin. Meidän on syytä vakavasti ja rehellisesti ja avoimesti pohtia maamme ja Euroopan turvallisuustilannetta.

PoPu:ssa niinkuin Politiikan Puhemyllyä itse kutsumme keskustelu tänään hyvin rakentavaa ja tämän kolmikon kanssa aina mukava olla pöydässä. Kokeneita poliitikkoja, mutta asiallisia ja perusteellisia. Arvostan sellaista keskustelua. Eri mieltä, mutta asiallisesti.

Yleltä sitten Kaivokadulle Hämeen Kokoomuksen Piirikokoukseen. Esillä tänään syksyn valtion ajankohtaiset mm. budjettiasiat joista pidin pienen esityksen hallituksellemme ja sitten suurimpina asioina tulevat kuntavaalit. Näyttää siltä, että vahva ehdokastilanne leviää hyvin lähes joka kuntaan. Mm. nuoremme vielä aktivoituneet ja heidän tavoitteena saada kaikkiin kuntiin myös alle 30-vuotiaita ehdokkaita ja uskon, että he siinä onnistuvatkin. Samoin naiset tekevät hyvää työtä ja yleisesti kokoomusrintamalla puhaltaa myötäinen. Mielenkiintoinen syksy siis tulossa.

Nyt kello jo 22.42 ja kotona. Huomenna aamusta pari tuntia vain aikaa tehdä kirjoitustöitä ja sitten kello 11.00 Riihimäen lukion vihkiäisiin. Mukava mennä mukaan – ollaanhan sitä saman koulun tulevia Riemu Ylioppilaita vuosimallia 2044!

Kommentit