Tiistai, 26.04.2011

Blogi, tiistaina 26.04.2011

Tänään on aika tarkastuttaa toinen valtakirja. Edelliskerralla painoa oli reilun 4500 äänen verran ja nyt yli 6500 äänen verran. Kiitos siitä kuuluu teille kaikille äänestäjilleni. Se on vahva valtakirja vaikeille vuosille. Sen turvin on hyvä lähteä töihin ja tehdä tekoja hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi ja kehittämiseksi. Ne olivat kaksi suurinta vaalilupaustani ja niiden eteen lupaan tehdä töitä itseäni säästämättä. Lupasin myös aina tehdä parhaani ja se myös riittäköön. Enempään ei ole mahdollisuuksia.

Upea aurinkoinen aamu herätti tänään jo kuuden jälkeen. Kevät on edelleen täällä ja jo melkein kesäkin. Tokkopa aivan näin lämpimänä tästä kesään asti mennään, mutta toivotaan, että edes lämmintä riittäisi. Eilen istutin Pekkalaan tämän vuoden ensimmäisen puu. Puulajipuistoni sai muistopuun kevään eduskuntavaaleista. Pieni ja piikikäs pesäkuusi on arboretumini uusin tulokas. Kaunis puu.

Nyt valtakirja tarkastettu ja hyväksytty eli neljäksi vuodeksi jälleen tehtävää. Myös median kuvat otettu ja palaverejä pidetty aika nippu. Hyvä tästä vielä tulee. Uskokaa vaan.

Tänään myös saimme vahvistettua kotikuntamme Lopen kunnanjohtajan valintaprosessin seuraavan vaiheen. Kaikista valtuustopuolueista koostunut haastatteluryhmä kokoontui viime viikolla ja haastatteli kaiken kaikkiaan neljä hakiaa. Lopulta valintamme ja esityksemme oli yksimielinen eli esitämme Lopen kunnanhallitukselle, että Lopen kunnanjohtajaksi valitaan Karoliina Viitanen. Ryhmä siis yksimielinen vasemmalta oikealle ja nyt asia etenee kh:n kautta sitten kesäkuun kunnanvaltuustoon.

….

Kunnanvaltuusto ja Lopen Kokoomusnuortenkin kokous jo takana. Kunnanvaltuustossa erittäin hyvä yhteishenki tänäänkin. Asiat sopuisasti eteenpäin ilman äänestyksiä eli se kertoo hyvästä valmistelusta ja asioiden käsittelystä. Isotkin asiat etenevät mutkattomasti ja yhdessä. Edelleen itse esitin toiveen, että yrittäisimme löytää ratkaisun avaimen seutukuntamme sote-asiaan yhdessä Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kanssa, mutta valmiutta pitää olla myös muunlaisiin ratkaisuihin lain täyttämiseksi. Toki tärkeintä pitää olla palvelut eikä hallintohimmelit.

Valtuustossa nostin edelleen esille valtuutettumme Karoliina Saaren tekemän aloitteen lähi- ja luomuruoan suosimisesta kuntamme keittiöissä. Asia on saanut erinomaisen vastaanoton ja itse uskon ja toivon, että se vielä eteneekin. Niin että ei ruokaa välttämättä tarvitse kumipyörilällä kuskata ympäri Suomea. Eli ehkäpä teemalla vähemmän kumipyöriä ja vähemmän kumiperunoita. Eikös vain.

Itse tein kuuden vuoden tauon jälkeen tänään ensimmäisen valtuustoaloitteen. Valtuustonpuheenjohtajana en halunnut tätä mahdollisuutta käyttää mutta nyt taas kunnanhallituksen puheenjohtajana se on tärkeä osa työtä. Esityksessäni jonka allekirjoittivat koko kokoomuslainen valtuustoryhmä esitämme Lopen koulupalveluiden valikkoon otettavaksi mukaan myös koululaisten aamuhoidon. Meiltä monet perheet käyvät mm. pääkaupunkiseudulla töissä ja aamuisin piskuisten koululaisten odotusaika yksin kotona voi helpolla olla kaksi kolmekin tuntia ja silloin tällaiselle palvelulle olisi tarvetta. Katsotaan onko niin paljon, että saamme järkevän ryhmän syntymään. Nyt olen kuitenkin asian eteenpäin laittanut ja toivotaan parasta lopputulosta.

Tänään myös Lopen Kokoomuslainen valtuustoryhmä päätti yksimielisesti tukea Karoliina Viitasen valintaa Lopen kunnanjohtajaksi. Yhdyimme näin haastatteluryhmän yksimieliseen esitykseen ja meiltä nyt kymmennen valtuutetun tuki Viitasen jatkolle. Hän on meidät vakuuttanut työllään ja tekemisellään ja vakuutti myös siis haastatteluryhmämme neljän haastateltavan joukosta. Nousi kaikkien mielestä selkeästi ykköseksi kun haussa kunnanjohtaja Lopelle. Mutta lopullisesti asian päättää Lopen valtuusto kesäkuussa.

Nyt kello jo 21.40 ja huomenna eduskunnassa jatkamme. Puhemiesten vaali ja hienoa päästä kirjoittamaan ykköspuhemiehen äänilappuun ystävän Ben Zyskowiczin nimi. Hän sen tehtävän ansaitsee ja Suomi hänet.

 

Kommentit