Tiistai, 25.11.2008

Blogi, tiistaina 25.11.2008

Tänään Iltalehti listaa nuoria puoluejohtajia. Tässä tulee kolmikymppiset! on jutun otsikko ja ensimmäiseksi uuden sukupolven puoluejohtajaksi nostetaan luonnollisesti meidän Jyrki Katainen. On mielenkiintoista, että jutussa saa kuvan että ikä olisi kaiken ratkaisevaa. Ei minusta tässäkään tapauksessa eikä suuntaan eikä toisenkaan ratkaisevaa ole henkilöikä. Itse en sellaista valintaperustetta hyväksy vaan olen itse sitä mieltä, että tehtäviin tullee valita aina paras mahdollinen henkilö. Tästä Jyrki Katainen on hyvä esimerkiksi nuoresta päästä, mutta näyttää nuorista löytyvän myös toisenlaisia valintoja. Itse nostaisin vahvojen tulevien johtajien joukkoon jo nyt ministeriksi noussee 36-vuotiaan Paula Lehtomäen. Hän on lunastanut paikkansa todenteolla nuorena. Ja ehkä toinen tai kolmas Kataisen ja Lehtomäen rinnalle on Anni Sinnemäki joka on noussut oman hallituspuolueensa eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Mutta politiikkassa ei minusta ikä kuitenkaan ole ykkösasia. Viime viikolla nostin täällä esille pitkäaikaisen ministerimme ja vaikuttajan Pertti Salolaisen joka nyt antaa osaamisensa loistavasti ulkoasianvaliokunnan ykköspaikalla maamme käyttöön. Loistava esimerkki siitä, että paras valinta. Eli itse en usko, että tulevaisuudessa puolueiden puheenjohtajat aina ovat nuoria. Että nuoruus olisi puoluejohtajan valinnassa itseisarvo. Ei. Itse arvostan ennen muuta osaamista. Ja uskon, että esimerkkejä toisenlaisista valinnoista tullee.

Tänään päivä ensin lumisessa Helsingissä. Edessä valiokunnat ensin lakivaliokunta ja sitten sivistysvaliokunta ja niiden jälkeen täysistunto. Ilta tänään Lopella Lopen kokokoomus syyskokouksen parissa. Edessä meillä 90. juhlavuosi ja se varmasti jo tänäänkin näkyy kokouksessamme. Kunnantalolla kahvit kello 18.30 ja itse kokousasiat kello 19.00. Tervetuloa kokoomuslaiset mukaan. Mutta nyt kohti eduskuntaa.

….

Hyvä ystäväni Heidi Ekholm-Talas on noussut rakentinomaisesti Kauppalehden Viivalla yrittäjäblogin ykköseksi. Heidi kirjoittaa nuorena yrittäjänä vanhemmuuden kustannuksista ja kirjoitus on saanut aikaan aikamoisen vastausmääränkin. Heidi Ekholm-Talas: Hemmetin Äitiysvaivat

…….

Päivä edennyt tässä aikalailla vauhdilla. Aamulla sain jo aamuvarhaisella viestiä Aamupostin varsin värittyneestä toimittajakirjoituksesta. Jutussa käsiteltiin varsin erikoisella tavalla hallituksemme toimia lapsiperheiden eteen. Teinkin tänään lehdelle oman vastineeni kirjoitukseen missä toin jälleen kerran esille niitä toimia joita nyt olemme lapsiperheiden hyväksi tehneet. Tuo kynäilyni löytyy tuolta Kynästä-osiosta jo nytkin. Olen kuitenkin samaa mieltä, että tietenkin olisi mukava antaa kaikille koko ajan lisää ja parantaa kaikkia etuuksia vähintäänkin 200 eurolla, mutta talouden realiteetit pitäisi myös aina muistaa. Siksi esimerkiksi näitä eduskunnan talousarvioaloitteita joita paras SDP:n kansanedustaja teki pitkälti toistasataa niin kannattaa hieman lueskella siinäkin valossa.

Mutta nyt jo takana lakivaliokunta ja sivistysvaliokuntakin ja kohta istuntoon. Jos hieman ruokaa kuitenkin ennen.

….

Eduskuntapäivä takana ja takana jo myös Lopen kokoomuksen syyskokouskin Lopella. Tänään olimme jo hieman juhlavissakin tunnelmissa. Tai ainakin käynnistelyvaiheessa. Ensin kokoomuksen hallituksessa suunnittelimme tulevaa 90. juhlavuottamme ja saman teeman ympärillä myös itse syyskokouksessa. Tottakai myös vielä hieno kunnallisvaalikampanjamme ja se yhteistyön henki ja tekemisen meininki oli mielessä. Ja näyttää se edelleen jatkuvankin. Juhlavuoden tapahtumia suunniteltiin innolla ja en edes muista koska kokoomuksen hallitukseen olisi ollut tällaista tunkua ja syyskokouksessa tällaista väkimäärää vaikka ei asialistalla ollut kuin normaalit kokousasiat. Siitä olen iloinen ja kiitollinen. Jopa hieman meistä ylpeä. Jotain kertoo sekin, että jälleen tänään yhdistykseemme liittyi kaksi uutta jäsentä ja tämä jäsenrekisterin lihotus on tullut kokouksissa jo tavaksi. Sekin hienoa.

Kokous valitsi minut jo 9. kaudelle Lopen kokoomuksen puheenjohtajaksi. Mielelläni kunnian otin vastaan. Olen nauttinut näistä vuosista ja olen saanut valtavasti tältä porukalta ja tästä työstä. Innolla olen valmis jatkamaan. Kiitollinen olin myös siitä tuesta mitä muutenkin kokoukselta sain. Se auttaa eteenpäin. Saimme myös erinomaisen hallituksen Lopen kokoomukselle. Kokeneita osaajia mukana ja myös uutta intoa. Ja mikä tärkeintä hyvälle tekemisen meiningillä.

Tänään eduskunnasta voisi vielä nostaa esille myös sivistysryhmämme kokouksen. Isoja asioita sivistyspuolella nyt pöydällä ja tänään kävimme niitä ja tulevia läpi ministerimme kanssa. Nämä taustakeskustelut ovat niitä missä työtä tehdään. Voisi vielä tuohon aloiterumbaan sen verran palata, että yhdessä tällaisessa tapaamisessa saadaan enemmän aikaan kuin näillä sadoilla talousarvioaloitteilla. Niin se vain. Olen Jaskarin Harrin kanssa täysin samaa mieltä. Harrihan kommentoi aloiterumbaa juuri näin ja totesi, että enemmän saamme aikaan vaikuttamalla asioihin jo niiden valmisteluvaiheessa. Se on iso osa tätä työtä ja siihen mahdollisuus vain hallituksessa.

Kommentit