Keskiviikko, 26.11.2008

Blogi, keskiviikkona 26.11.2008

Uusi päivä alkuun jälleen. Eilen illalla saimme uutisia Thaimaasta Bangkokista, että maan kansainvälinen lentokenttä on mielenosoittajien valtaama ja alueella on myös ammuskeltu. Kansa vaatii kovin keinoin muutoksia maan hallintoon. Mielenkiinnolla olemme tilannetta seuranneet ja tietenkin tapahtumasarjalla iso merkitys maalle siksikin, että tärkein lomakausi siellä paraikaa alkamassa. Monet suomalaisetkin matkaamassa näistä päivistä alkaen Thaimaahan ja saa nähdä jääkö lomat unelmiksi. Saman jännityksen kanssa saa painia nyt myös kummityttöni perheensä kanssa. Ja toisaalta täytyy toivoa, että rauhallisuus säilyisi maassa. Ei juttu ole kuitenkaan vain lentojen sujumisesta kiinni.

Tänään aamulla jo ennen kaikkea muuta Valtion liikuntaneuvoston kokous. Sen jälkeen lakivaliokunta ja sivistysvaliokunta ja täysistunto. Illalla olen lupautunut jo kuukausia sitten Riihimäelle. Näin ollen siis valtuustoryhmämme puheenjohtaja Antti Rusi edustaa ryhmäämme ja kokoomusta Vojakkalassa kouluinfossa. Sovimme Antin kanssa eilen, että hän tuo heti tilaisuuden alkuun esille jo muutenkin julkisen kokoomuslaisen kantamme siitä, että kouluja ei ensi syksynä suljeta. Sen sijaan olemme sitoutuneet tekemään perusteellisen selvityksen päivähoidosta, peruskouluista ja toisen asteen koulutuksesta. Se ottaisi huomioon nykyhetken ja tilatarpeet myös tulevaisuudessa ja ennen muuta tärkeimpänä hoidon ja opetuksen laadun.

Mutta nyt uusi päivä jo painaa päälle. Liikkeelle loskaan.

Päivä jo kohta täysistuntovaiheessa. Thaimaan tilannetta on seurailtu koko päivän ja näyttää kyllä kummitytön matkan osalta pahalta. Riskit aikalailla isoja. Tänään valiokunnissa montaa asiaa eteenpäin ja mm. alkoholilainsäädännön uudistaminen etenemässä. Tosin vielä hieman työtä jäljellä ja muutamia kysymyksiä pohdittavana. Aamuisessa Valtionliikuntaneuvostossa kävimme läpi mm. yhdistyslain uudistamista sekä uhrieluopistojen rakentamishankkeita. Itse tein esityksen, että selvitettäisiin vielä olisiko liikuntapuolen rakentamisessa muutenkin mahdollista siirtää tai aikaistaan rakentamishankkeita jo ensi vuodelle. Se oli taloustilanteen kannalta ja rakennuskustannusten kannalta äärimmäisen tärkeää ja järkevää. Esimerkiksi korjausrakentamiselle uimahalleissa ja liikuntasaleissa on tarpeita ja esimerkiksi tätä kakkua voisi nyt purkaa etupainotteisesti. Katsotaan jos saisimme asiaan eteenpäin. Esillä myös liikuntapaikkarakentamisen suuntaviivat laajemminkin ja monta muuta mielenkiintoista asiaa. On tärkeää, että nyt tarkastelemme tätä taloustilannetta kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Tämä yksi tärkeä osa sitä.

Mutta nyt takana jo lounas ja kohta täysistuntoon. Tänään salissa mm. Valtioneuvoston selonteko hankintalakiuudistuksesta sekä esitys laiksi rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain 9 §:n muuttamisesta. Kyseessä siis näiden parien perheen sisäisen adoption salliminen.

….

Eduskunnan keskustelu adoptio-oikeuden laajentamisesta parisuhteensa vakinaistaneisiin oli juuri odotetunlainen. Itse en näe tätä esitystä edes ns. omantunnon kysymyksenä vaan aivan normaalina hallituksen yhteisenä päätöksenä. Jos tämä asia koetaan omantunnon asiaksi ns. voisi yhtä hyvin perustella samalla argumentillä myös kauppojen sunnuntaiaukiolon vastustamista. No katsotaan mihin asia menee kun se nyt tulee meille lakiovaliokuntaa käsittelyyn. Edessä mielenkiintoiset kuulemiset.

Illalla ehdin vielä Riihimäelle. Riihimäen kokoomus oli kutsunut minut luottamushenkilökoulutukseen puhumaan yhdessä kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokasen kanssa. Keskiruokanen puhui tulevasta valtuustokaudesta ja luottamushenkilöiden roolista siinä. Äärimmäisen mielenkiintoinen alustus ja puheenvuoro jonka tiimoilta olisi hyvin voinut keskustella vaikka kuinka pitkään. Oma puheenvuoroni käsitteli puolueorganisaatiota ja puoluetta osana demokraattista järjestelmää. Hieman myös kävin läpi syksyn ajankohtaisia valtion asioita ja hieman myös kuntapolitiikan kiemuroita. Riihimäelläkin hyvä kokoomus noste päällä ja kun ensi vuoden toimintasuunnitelmaa ja muuta sain myös syyskokouksessa kuunnella niin hyvällä mielellä voimme tulevaan katsoa.

Kommentit