Maanantai, 24.11.2008

Blogi, maanantaina 24.11.2008

Viime talven jälkeen ei oikein muistanutkaan mikä talvi on. Mutta nyt ainakin hetken saamme nauttia upeasta lumipeitteestä. Eilinen iltapäivä ja ilta tosin olivat liikenteelle ja osalle kodeistakin sähkökatkojen kautta kaoottisia, mutta uskon, että tänään monessa lapsiperheessä on ilo ylimmillään. Toivotaan, että kestäisi tämä lumi nyt maassa.

Eilen illalla saimme myös loistavan uutisen Nilsiästä. RSS Laaka oli eilisiltaisen tappiollisen pelin jälkeen matkannut satojen kilometrien päähän Suomen Cupin otteluun ja napannut sieltä jopa vajaalla miehistöllä tärkeän voiton ja paikan ainoana divisioonajoukkueena SM-liiga miehistöjen sekaan cupin puolivälieriin. Makea voitto ja toivotaan, että tuo tappioputki sarjassakin nyt katkeaa. Koossa kuitenkin erittäin hyvä joukkue, kunhan palaset loksattavat kohdalleen ja ehkä hieman kapea materiaali saada kokonaisuudessaan boksiin.

Eduskuntavaalikampanjat ja nyt myös jo tulevat Eurovaalikampanjat puhuttavat. Moni pelkää, että rahoitusta kampanjaan ei saa enää kokoon. Itse en usko siihen. Olen vakuuttunut, että hyville ehdoille löytyy kampanjarahoitus, mutta se vaatii osaamista ja aitoja mahdollisuuksia päästä parlamenttiin ja myös aitoja mahdollisuuksia vaikuttaa siellä. On varmasti tosiasia, että kaikille ehdokkaille ei löydy 100 000 euron tai edes kymmenientuhansien eurojen rahoitusta. Mutta kampanjaa voi toki tehdä monilla eri tavoilla ja jos nyt miettii miten Suomessa on esimerkiksi halpaa nettiä käytetty niin sieltä löytyy mahdollisuuksia vaikka kuinka. Vain yhtenä esimerkkinä.

Kampanjoista on puhuttu myös muutenkin. Keskustan Korhonen esitti, että tv-mainonta pitäisi kieltää kokonaan. Onneksi ajatus ei ole saanut tuulta purjeisiinsa edes oikeastaan omissa joukoissa ja eilen sen alas ampuivat vasemmistoliittolaiset joiden nyt ehkä olisi voinut uskoa asiaa kannattavankin. Tuntuisi minusta varsin erikoiselta, niin kuin aiemminkin olen todennut täälläkin, sulkea mainonnan ulkopuolelle joku yksi mainontakanava. On totta, että toisilla ei ole mahdollisuuksia tv-kampanjaan, mutta toisaalta taas toisilla ei ole soppatykkejä valmiiksi ladattuina tai ladonseiniä mainosplakaateja odottamassa. Ehkä tässä nyt kannattaisi antaa kuitenkin jokaisen itse päättää omat mainontakanavansa. Minusta riittävää on se, että vaalirhaoituksesta tehdään täysin avointa ja kehitetään ilmoitusvelvollisuutta entisestään. Itse en siis kannatta yksittäisen tukien kattoja ja enkä missään tapauksessa kampanjakattoja. Ne olisivat täysin mahdottomia valvoa ja arvostaa sitten ladonseiniä tai soppatykkejä puhtaaseen saatuu rahaan. Tuhoontuomittu idea.

Tänään jatkamme kunnassa ensi vuoden asioiden suunnittelua. Olen aamuksi sopinut ensin yhden tapaamisen ja sitten pidämme ensi vuotta koskevan palaverin kunnassa ja siitä se päivä alkuun pääseekin.

….

Kello 21.13 ja päivä jälleen takana. Tänään saimmekin montaa asiaa eteenpäin ja on hyvä, että hyvissä ajoin olemme liikkeellä ensi vuodenkin Lopen asioita silmällä pitäen. Edessä on iso ja haastava vuosi ja siksi työtä tulleekin riittämään. Päivällä pidimme palaveriä myös ensi kesän enduron MM-osakilpailusta. Kilpailun järjestää riihimäkeläinen Kahvakopla ja he ovat nyt lähestyneet myös Lopen kuntaa jos Lopelta löytyisi kilpailulle paikat yhdelle erikoiskokeelle. Mielenkiintoinen tarjous ja asiaa valmistellaan. Joka tapauksessa saamme sitten tai emme Lopelle erikoiskoetta niin viikonloppu tullee olemaan seutukunnallemme erittäin merkittävä ensi kesänä. Viikko ennen juhannusta kannattaa siis merkitä kalentereihin niin yrityksissä kuin katselijanakin.

Muihin palavereihin ja niiden aiheisiin palataan myöhemmin. Varmasti. Mutta päivän tehokkaasti käyttää niin rakoon sain mahtumaan myös hetken hevostallilla. Viime ja tällä viikolla ratsastustunnit jäävät väliin ja päätinkin nyt väkisten etsiä raon yksityistunnille. Vaahteramäen Ratsastuskoululla Minnan kanssa olikin mukava hetki rentoutua. Pitkästä aikaa Kimberin selässä ja hyviä vinkkejä jälleen. Ehkä ensi kesänä jälleen olemme askeleen parempia. Edes yhden. Tosin sitäkään ei tässä hommassa voi luvata. Vaikeaa ja aina tuo edistyminen ei halutun nopeaa. Joskus tuntuu, että tullaan takapakkiakin. Se ehkä juuri tämän lajin hienous onkin.

Hämeen Kokoomuksen ensi vuonna aloittavana puheenjohtajana olen seuraillut mielenkiinnolla myös luottamuspaikkajakoja ympäri vaalipiirin. Väki on ottanut yhteyttä ja pitäneet kiitettävästi ajantasalla ja ehkä osaa olen voinut jo hieman auttaakin. Ensi vuonna moni kunta saa monelle merkittävälle paikalle uusia vaikuttajia ja aina uuden valtuustokauden alku on haastava. Moni yhdistyksemme onkin jo aloittanut tehokkaan koulutuksen tehtäviin ja itsekin niitä kierrän. Nyt keskiviikkona olen lupautunut Riihimäelle puhumaan kuntavaikuttamisesta ja kokoomustyöstä. Päivä hieman hankala sillä samaksi päiväksi Lopella tuli yllättäen kouluinfo. Tilaisuudessa puhutaan kyläkoulujemme tulevaisuudesta. Meitä kokoomuslaisia tilaisuudessa edustaa nyt valtuustoryhmämme puheenjohtaja Antti Rusi. Olemme tehneet uuden ja nykyisen valtuustoryhmämme ja hallituksemme kanssa tosin päätöksen jonka jo kerroimme valtuustonkin kokouksessa. Emme tule kannattamaan koulujen lakkautuksia tai yhdistämisiä ensi syksynä. Olemme sen sijaan valmiita tekemään kunnan omana työnä kouluverkkosuunnitelman jossa tullee ottaa huomioon koko ketju varhaiskasvatuksesta aina toisen asteen koulutukseen asti. Se on varmasti syytä tehdä ja siihen olemme sitoutuneet. Tämä työ tulee tehdä huolella yhdessä koulujen, päivähoidon ja oppilaitosten kanssa ja ennen muuta laaja-alaisesti niin perheitä kuin ammattilaisiakin kuullen.

Mutta huomenna sitten jälleen eduskuntaviikkokin käyntiin. Tämä viikko tiukka ja mennee aina lauantaille asti. Mutta antaa mennä.

Kommentit