Sunnuntai, 23.11.2008

Blogi, sunnuntaina 23.11.2008

Lunta tupaan. Tänään pitäisi iskeä ensimmäinen kunnon lumimyräkkä myös etelään. Ainakin vielä näyttää aamuvarhaisella rauhalliselta, mutta nopeastihan tuo sää muuttuu. Ehkä tämä sunnuntai sitten paras päivä kuitenkin tuolle vaikkakin jonkin verran paluuliikennettä viikonlopunkin jäljiltä luvassa. Arkena kuitenkin työmatkaliikennettä ja sen semmoista. No seuraillaan ja ollaan liikenteessä varuillaan.

Koulu-uhkauksista ja pelosta ja epävarmuudesta kouluissa olen täälläkin kirjoittanut useammankin kerran. Edellisellä kerralla esitin nipun toimenpiteitä mitä pitäisi ehdottomasti tehdä. Nyt toimenpidenippu saa poliisiylijohtaja Mikko Paaterolta esityksen jota minä en ainakaan vielä halua kannattaa. Paatero esittää kouluihimme luotavaksi koulupoliisijärjestelmää. En ainakaan poliiseja toisi suoranaisesti kouluille kuten en myöskään ehdotonta turvamies- ja henkilötarkastusjärjestelmiäkään. Jollain tavalla haluan edelleen uskoa, että suomalaiset koulut eivät tarvitsisi metallinpaljastimia. Kamerathan jo tosin ovat arkipäivää lähes jokaisessa koulussa.

Paateron esittämälle yhteistyölle olen kyllä valmis sanomaan kyllä. Paatero on oikeassa, että koulujen ja poliisin välinen yhteistyö on liian vähäistä ja Keskisuomalaisessa poliisiylijohtaja toteaakin, että rikoksia voitaisiin estää, jos poliisit ja koulujen väki tuntisivat toisensa. Ehkä tässä mallissa koulupoliisin voisi hyväksyä. Yhteistyön tekijänä.

Muuten Paatero nostaa esille samoja asioita joita itsekin täällä peräänkuulutin. Paateron mukaan poliisin pitäisi saada toimimaan internetissä nimettömänä ja samalla hän vahvistaisi myös todistajan suojaa ja sallisi joissain tapauksissa nimettömän todistamisen. On aivan totta, että joissain tapauksissa todistajat ovat todellisessa vaarassa ja myös nuorten keskuudessa pelko ja leimaantuminen voi minun kokemuksieni mukaan olla todellakin kohtalokasta. Nuoret osaavat olla todella julmia vaikka suoranaista väkivallanpelkoa ei olisikaan. Ehkä tätäkin kannattaisi miettiä.

Mutta tänään vielä vapaapäivä. Kun katselin alkavaa viikkoa niin oikeastaan ei parempaan rakoon tämä tauko olisi voinutkaan tulla. Ladataan hieman akkuja ja katsellaan lumisadetta jos se tullee.

Hurja keli. Kantatie 54 oli jälleen aivan tukossa ja aurauskalustoa liikkeellä vain vähän. Tuli jälleen ikävä tuttuja tienhoitajia. Silenit Jarmo ja Pekka hoitivat tien pitkään ja tätyy kyllä todeta, että kilpailutuksen kautta mentiin pahasti väärään suuntaan. YIT ei ole pystynyt hoitamaan tietä lähellekään sillä tasolla mihin pitäisi pystyä. Mutta tänään tosin sellainen sää, että ei nyt aivan kannata nykyistäkään suuryritystä teilata. Tässä säässä ei mikään kalustomäärä ole sopiva. Mutta toivotaan, että nyt talvi muuten hoituisi isolta tekijältä viime vuotta paremmin.

Päivä tänään mennyt aika rennoissa tunnelmissa. Olen valmistellut tässä ensi tiistain Lopen kokoomuksen syyskokousta ja samalla myös tulevia yhdistyksemme 90 vuotisjuhlia. Yhdistyksemme on yksi maamme vanhimmista perustettu 26.1.1919 ja Lopella juhlistamme tapahtumaa Ystävänpäivänä 14.2.2008 ensin kunniakäynnillä perustajajäsiemme haudoilla, sitten juhlakokouksella ja vastaanotolla ja illla suuremmalla juhlalla Timjamissa. Kannattaa siis merkitä päivä jo nyt kalenteriin. Luvassa muistorikas ja ikimuistoinen juhlapäivä missä kannattaa ehdottomasti olla mukana.

Tänään myös kuntamme luottamushenkilöpaikkajako puhuttanut enemmän ja vähemmän. Puhelimet ovat soineet ja yhteistyönhaluja on paljon. Se on tärkeää sillä edessämme on varmasti yhdet kuntamme historian vaikeimmat vuodet. Huomenna tarkoitus aiheen ympärillä jatkaa ja palataan siihen myöhemmin. Huomenna myös kuntapäivänä Lopen kunnan asiat esillä. Aamulla ensin yksi tapaaminen tulevista asioista ja sitten yksi kokous kunnassa ensi vuoteen liittyen. Muuten näyttää maanantaina jäävän hieman aikaa myös viikon valmisteluille.

Kommentit