Tiistai, 22.07.2008

Blogi, tiistaina 22.07.2008

Eilisen illan rapukauden avaussaalis oli Loppijärvellä kohtuullisen hyvä. Ei sellainen mitä lupailtiin, mutta jotain sentään. On tosin totta, että täpläravut liikkuvat paremmin vasta hieman myöhemmin joten elokuulla sitten pitäisi tulla paremmin.

Eilen saimme seurata tuota Olympiakomitean Pekingin valintakokousta mielenkiinnolla. Voimmeko tänään todeta, että maallamme on paras mahdollinen joukkue Olympialaisissa? Sitä voi minusta hyvin miettiä. Ymmärrän jotenkin että valintaperiaatteita noudatetaan, mutta olisiko syytä miettiä myös sellaista vaihtoehtoa, että valinnan jälkeen selkeä kisakunnon lasku voisi aiheuttaa toisen tarkastelun. Varsinkin jos valintakisat tai karsintakilpailut pidetään niin aikaisin? Onko tuollaisilla valintakisoilla ja valintaperusteilla mitään järkeä? Siksi itse en välttämättä näe tätä mallia oikeaksi enkä edes oikeudenmukaiseksi. Minusta Ilkka Kanerva tekikin Olympiakomitean kokouksessa oikean ratkaisun ja äänesti Sari Multalan valinnan puolesta. Multala osoitti EM-kisoissa sellaista kisakuntoa ja mitalimakua, että sen maun olisi pitänyt olla suussa kokouksessakin. Lopulta Olympiakomitea valitsi kuitenkin uudelleen Tuula Tenkasen Laser radial -purjehdusluokaan Pekingin olympialaisiin. Päätös Tenkasen puolesta syntyi äänin 9-3. Ainoastaan Kanerva kertoi avoimesti mitä mieltä hän asiasta oli ja mitä äänesti. Kanerva siis Multalan kisakunto vakuutti ja toisaalta kaksikon vertailu oli helppoa juuri päättyneissä EM-kisoissa. Mutta tuota alussa esittämää kysymystä voi hyvin miettiä.

Tänään itselläni päivä Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Tapaan muutaman kunnallisvaaliehdokkaan päivän aikana ja sen semmoista. Huomenna sitten Yrittäjien matkassa Turkuun kesäretkelle ja loppuviikko Seinäjoella.

Kello 22.08 ja vasta hetki sitten Hämeenlinnasta kotiin. Tapasin päivän aikana kaksi mahdollista uutta kokoomuslaista kunnallisvaaliehdokasta. Toinen toivottavasti ehdokkaaksi Hämeenlinnaan ja toinen Hattulaan. Erittäin hyvät ehdokkaat ja toivotaan parasta. Päivä muutenkin Hämeenlinnassa. Tapani mukaan kun aikaa hieman oli niin kiertelin antikvariaatit ja antiikkiliikkeet. Tänään tosin tyhjin käsin – ei Lottakuppeja, ei Suojeluskunta-tavaraa eikä kirjapuolella Peltosta, Tabermannia eikä Pälsiäkään. Nämä siis niitä minun juttuja.

Surullisena olemme saaneet seurata Keravan Savion nuoren tytön surmaa. Erittäin järkyttävä tapaus ja todulla lohdutonta. Voimia ja ajatuksia tytön perheelle ja läheisille. Kumpa tällaiset tapaukset voisi estää. Monesti tässä nykyisessä työssäkin tätä miettii – panostuksia ennaltaehkäisevää työhön perheissä, päivähoidossa, kouluissa jne. On varmasti kuitenkin totta, että kaikkea ei resursseillakaan voida estää, mutta kaikki mahdollinen on tehtävä. Ajatuksia.

Kommentit