Keskiviikko, 23.07.2008

Blogi, keskiviikkona 23.07.2008

Ensi vuoden budjettiesityksen vääntö alkaa näin heinäkuun lopuksi. Espoon Moisniemessä valtiovarainministeriö työnsä aloittaa ja varmasti esillä vahvasti verokysymykset ja ajoitukset aina ruuan alvista tuloverotukseen. Esityksen pitäisi valmistua elokuun alkuun ja se varsinainen budjettiriihi sitten ajoittuu kuunloppuun ja paikkahan tavan mukaan Säätytalo Helsingissä. Syyskuun puolivälissä sitten alkaa eduskuntakäsittely ja niin se siitä etenee. Mielenkiintoinen rupeama.

On myös hyvä, että jo sovitusta vuoteen 2009 ajoittuvasta alv-alennuksesta puhutaan. Katainen totesi, että hallitus perustaa hintaseurantaryhmän, jonka tehtävä on nimenomaan valvoa ruoan arvonlisäveroalennuksen hintavaikutuksia. Näin voidaan taata tai turvata sitä, että ale menee ruuan kuluttajahintoihin eikä huku väliportaisiin. Pidin myös Kataisen ajatuksista siitä, että näin voitaisiin seurata myös kaupanalan kilpailua laajemminkin ja pohtia myös muita kilpailua tehostavia keinoja. Katainen puolsi samalla esimerkiksi hyvinkin vahvasti kaupan aukiolosääntelyn vapauttamista. On totta, että tämä edistäisi kaupan kilpailua ja minustakin asiaa pitää lähestyä niin, että onko olemassa mitään syytä miksi yhteiskunnan tulee määritellä se koska kauppa voi olla auki vai voiko tämän valinnan tehdä kauppiaat ja me kuluttajat?

Tänään suuntaamme Yrittäjien matkassa Turkuun kesämatkaan. Ohjelmassa Samppalinnan kesäteatteri ja muutama pieni työjuttukin. Palaillaan illalla myöhemmin.

….

Samppalinnan kesäteatteri oli kyllä hienoinen pettymys. Pakko myöntää. Odotin hieman enemmän Heinolan musiikkiteatterin jälkeen tältäkin, mutta kyllä Heinola tällä kertaa veti pidemmän korren. Kummassakin ammattinäyttelijät ja laulajat, mutta pisteet tällä kertaa Heinolaan. Samppalinnahan on paikka toki upea ja Nina Tapion laulua hieno kuunnella, mutta jotenkin etäinen ja ulkopuolinen tunnelma tai tunnelma jäi puuttumaan kokonaan. Kesälle vielä tulossa Hollola ja Orimattila eli kesäteatterit sarjamme jatkuu.

Samppalinnasta sitten Aurajoen jokivarren kautta höyrylaiva Ukko-Pekalle ja Salakarille. Menomatkalla nautimme meriherkkujen alkupalalautaset ja itse nykyisin pikkuisella autiolla kalliosaarella muita herkkuja. Ilta todella upea. Niin ja löysinhän minä antiikkiliikkeistäkin jotain. Neljä liikettä ehdin iltapäivällä kiertämään ja Marskin Majalle löytyi yksi uusi Mannerheim taulu ja itselleni yksi vanha mielenkiintoinen lehti. Huomenna kotiin ja sitten Seinäjoelle illalla.

Kommentit