Maanantai, 21.07.2008

Blogi, maanantaina 21.07.2008

21. heinäkuuta. Se tarkoittaa, että tänään käynnistyy vuoden rapukausi. Ennakkotietojen mukaan luvassa onkin sataa vuoteen parhaat saaliit. No eittämättä on totta, että rapukannat ovat myös vesistökohtaisia ja jopa järvikohtaisia ja erot saattavat olla suuriakin alueellisesti. No toivotaan, että tänä vuonna kahta edellisvuotta parempi saalis. Se selviää lähipäivinä. Totta on myös se, että viileä alkukesä voi ainakin alkukauden saaliita hieman pienentää, mutta siitä huolimatta luvassa pitäisi olla siis ennätyssaaliit. Toissavuonna yli 7 miljoonaa rapua ja nyt siis lupa odottaa vieläkin enemmän.

Tänään myös käynnistyy Loppijärvellä vuosittaiset niitot. Olemme jo useampana vuotena niittäneet järveä niittokoneilla ja tänäkin vuonna rahaa sen verran koossa, että keskitettyjä isompiakin niittoja on mahdollista toteuttaa. Lisäksi sitten mökkikohtaisia pienempiä niittoja. Tulokset kuitenkin puhuvat puolestaa ja kun ammattilaiset niitot hoitavat niin myös linnut otetaan huomioon niin tämän kesän pesimisen kannalta, mutta myös tulevia pesäpaikkoja ajatellen.

….

Juuri palautin Opel Combo -maakaasuauton Aspin Karelle. Olen Karen kautta saanut näitä hieman erilaisempia autoja koeajoon ja täytyy kyllä tästä autosta todeta, että ostaisin. Erittäin mielenkiintoinen ja ehkä tuo ”erilainen” sana on täysin väärä jos ajatellaan autoa autona. Järkivalinta niin luonnon eli päästöjen kuin myös hinnan, kulutuksen/käyttöhinnan ja myös tilojen suhteen. Suosittelen kokeilemaan!

Mutta tänään siis oikeastaan päivä ei kaasuauton parissa vaan Loppijärvessä. Kyllä inessiivi on oikea sijamuoto. Aamupäivällä niittokoneet saapuivat jälleen järvellemme ja yhteensä kuulemma lähes 25 tuntia koneet järveä niittävät. Itse siis olin todellakin järvessä – niittämässä viikatteella ja keräämässä karkuun päässeitä kaislanpätkiä ja ulpukoita pois. Niitot ovat siis osa Loppijärven hoitotöitä ja täytyy kyllä todeta, että on matala järvi aivan kummasti parantunut, kun vesi pääsee liikkeelle. Järven pohja on putsaantunut ja vedenlaatu muutenkin petraantunut kummasti. Täytyy kyllä todellakin kiittää puuhaihmisiä jotka ovat tätä työtä koordinoinneet ja myös jokaista mökkiläistä joka on osallistunut kustannuksiin. Järvemme on yhteinen.

Tässä hieman niittotunnelmia:

Tänään järvellä myös muutamia ravustajia jo liikkeellä. Itseasiassa juuri serkkuni tuli poikiensa kanssa Pekkalaan ja täytyy kohta mennä katsastamaan ensimmäistä saalista. Toivotaa ennustusten mukaisia saaliita.

Kiitokset myös tarkkaavaisille blogini lukijoille ja seuraajille. Olen enemmän kuin pahoillani, että väitin Mikko Lahtiosta tulevan ensimmäinen loppilainen olympiaedustaja. Olisihan se pitänyt muistaa – Yrjö Mäkelä Lontoo 1948 10-ottelu! Mutta tänään Olympiakomitea nimesi Mikko Lahtion mukaan Pekingiin 800 metrille! Hienoa ja upeaa! Onnea Mikolle, valmentaja Olavi-isälle ja koko perheelle. Olemme ylpeitä! Vaikka luvattoman kehnot yleisurheilupaikat kunnassamme ovatkin. Odotan todella sitä, että saamme vanhan kentän uuden kerrostalokaavan valmiiksi ja sitä että ensimmäinen talo lähtee nousemaan. Sen myötä saamme koulukeskuksen alueelle uuden ajanmukaisen kentän. Sen Mikko olisi ansainnut ja tarvinnut jo ennen tätäkin. Katsotaan sitten josko vaikka Mikon nimen saisi vai toisen loppilaisen Elmonko kenttä siitä tullee? Mene ja tiedä ja näe.

Mutta nyt siis päivä paketissa. Palattu Passatin rattiin ja illan estetuntikin takana. Nyt ratsastuksessa kesätauko ja lepoa hevosillekin. Parin viikon päästä harjoittelu jatkuu. Kohti uusia seikkailuja. Huomiseksi sovittuna muutama kunnallisvaalien ehdokastapaaminen ja sen sellaista eli päivä töiden parissa jälleen luvassa.

Kommentit