Tiistai, 22.02.2011

Blogi, tiistaina 22.02.2011

Uusi eduskuntaviikko käyntiin. Joku tuossa kyseli muutamille markkinoille nytkin arkipäivinä. Kuunvaihteessa olisi jälleen myös Hämeenlinnan ja Lahden kuukausimarkkinatkin. Mutta itse nyt totesin, että hoidetaan nyt ensin tämä eduskuntakausi kunnialla loppuun eli tehdään työtä siellä minne tässä on neljäksi vuodeksi valittu. Nimittäin vaalikiireet ovat jo monella niin kovasti päällä, että muutama iso asia saattaa jo senkin takia kaatua, että kokouksiin ei saada päätösvaltaa aikaiseksi. Toivotaan, että niin ei käy. Mutta olen pahoillani, että itse en markkinoille vielä nyt maaliskuun alussa ehdi, mutta kuun puolivälin jälkeen sitten aloitetaan täysillä kampanja kun eduskunta jää tauolle. Minusta fairplay niin kaikkia kohtaan.

Viron kehitysvammaisten lasten kodin tulipalo on järkyttänyt meitä kaikkia. Juuri palotarkastettu ja ruotsalaisin normein ainakin lehtitietojen mukaan rakennettu uudehko hoitokoti tuhoutui pahasti palosta ja liikuntakyvyttömiä lapsi ja nuoria ja hoitohenkilökuntaa kuoli palossa ainakin kymmenen. Palo laittaa jälleen kerran miettimään näitä palomääräyksiä. Hirveän helpolla itsekin sortuu aina päivittelemään kovia vaatimuksia ja lisäovien ja tikkaiden rakentamisvelvoitteita vanhoihin taloihin, mutta kyllä tämä jälleen kerran osoittaa, että koskaan ei ole tehty liikaa. Myös automaattiset palonsammutuslaitteet hälyttimien lisäksi on sellaisia mitkä nyt tulevat kaikkiin hoitolaitoksiin ja minusta hyvä niin. Näin myös me Lopella olemme päättäneet tehdä ja olen varma, että ne ovat oikeita ratkaisuja silloinkin kun niitä ei toivottavasti koskaan tarvita. Ja kyllähän oman kodinkin paloturvallisuuteen kannattaa panostaa. Palovarottimien lisäksi kannattaa häkävaroitin olla ja ehkäpä myös kerrostalojen julkisiinkin tiloihin asennuttaa hälytin tai pari. Varmuuden vuoksi.

Mutta palataan aiheisiin tänään päivällä. Kiitokset illan tekstiviesteistä vielä Päijät-Hämeestä liittyen eduskuntavaaleihin ja vaalistarttiimme. Kiva että moni oli hengessäkin mukana vaikka ei paikalle päässytkään. Se lämmittää ja luo intoa yhä lisää. Ei siis jarrutella vaan tehdään.

….

Kello 19.18 ja hetki sitten Helsingin Myllypurosta kotiin. Illansuu siis tänään siellä tutustuen loppilaisen Timo Purjon Non Fightning Generationin toimintaan. NFG on alusta asti perehtynyt nimenomaan nuorten väkivaltaisuuteen ja sen ehkäisyyn ja erittäin mielenkiintoinen ilta olikin. Väkeä hiihtolomasta johtuen hieman vähemmän tiistain avoimissa ovissa liikkeellä, mutta kuitenkin. Tänään vierailuni kunniaksi lisäksi pizzaa ja jutustelua ja aika menikin juosten. Kannattaa muuten tutustua NFG:n toimintaan netissä: Non Fightning Generation ry

Itse tänään tein visiitin siis nimenomaan NFG:n Myllypuron poikien Kohtaamiskeskus Tasoristeykseen. Paikka on toiminut jo yli kuusi vuotta tarjoten palveluita pääkaupunkiseudun nuorille ja siis nimenomaan murrosikäisille pojille. Kohtaamispaikka Tasoristeys on siis yksi toiminnan muodoista ja se nimenomaan täydentää NFG:n kouluissa ja lastensuojelulaitoksissa toteutettamaa työtä ja mahdollistaa myös aiempaa yksilöllisemmän ja tiiviimmän sekä pitkäkestoisemman tuen tarjoamisen nuorille.  Myllypurossa NFG tarjoaa pojille suunnattua elämäntaidollista vertaisryhmätoimintaa, johon on useimmiten yhdistetty keskustelu, liikunta ja nuorten aktiivinen oma toiminta. Mielenkiintoinen toimintamalli ja tuloksekaskin.

Ennen NFG:tä kuitenkin tuhti työpäivä eduskunnassa. Ympäristövaliokunnan asiat etenevät hitaasti ja kohtuullisen varmastikin. Itse en vielä ole aivan varma siitä mitä saamme loppuun ja miten ongelmaisten lakiesitysten kanssa olisi järkevintä edetä. Erityisesti tuo jätelaki nyt isona ongelmana. Katsotaan nyt. Täysistunnossa sitten keskustan Nuorisosäätiön ja Matti Vanhasen vaalirahasotku. Perustuslakivaliokunta esitti, että syytettä valtakunnan oikeuteen ei nostettaisi, mutta samalla totesi, että Vanhanen pääministerinä rikkoi lakia ja syyllistyi mm. esteellisyyssäädösten rikkomiseen. Eli Vanhanen on syyllinen, mutta ei saa syytettä. Sellaista se joskus on. Kyse siis siitä, että tapaus ei tutkimusten mukaan täytä vaadittavaa tahallisuuden ja törkeyden määritelmää ja näin asia painetaan tältä osin siis villaisella. Erikoinen tilanne. No Nuorisosäätiön asioiden käsittely jatkuu sitten muiden osalta vielä ja katsotaan mitä tuleman pitää. Mutta ehkäpä tämä tapaus nyt laittaa pohtimaan sitä, että pitäisikö ministerien ja myös meidän kansanedustajien jääviyssäädöksiä uudistaa ja tiukentaa. Minusta pitäisi.

Samat asiat esillä myös Radio Hämeen Politiikan Puhemyllyssä eli tilanne puhuttaa. Ja hyvä niin.

Mutta nyt iltatöiden pariin. Ohjelmatyötä vielä hieman tulevaan ja sitten vapaata.

Kommentit