Tiistai, 21.08.2007

Blogi, tiistaina 21.08.2007

Tänään saamme Hämeeseen vieraaksi maamme hallituksen kokoomuksen ministeriryhmän. Aamulla aloitamme kaksipäiväisen vierailun Hämeenlinnassa ja kokouksen välissä ensimmäinen toritapahtumamme on kello 12 Hämeenlinnan torilla. Illansuussa puheenjohtajamme ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen suuntaa Riihimäelle Graniitinaukiolle. Riihimäen Graniitilla on paikalla myös runsaasti kuntapäättäjiämme Riihimäeltä, Hausjärveltä ja Lopelta. Riihimäen tilaisuus alkaa kello 16.30 ja parin tunnin aikana Kataisen vierailun lisäksi ohjelmassa on mm. musiikkia, kahvittelua ja jaossa myös jäätelöä ja ilmapalloja. Sitten illalla vielä suuntaamme Lahteen missä toritapahtuma huomenna torstaina. Nyt kuitenkin liikkeelle. Kauniisti aurinko jälleen paistaa.

Kello 20.09 ja hetki sitten Kataisen ja Romakkaniemen Juhon kanssa Lahteen. Päivä siis menty tiukasti edestakaisin. Aamusta ensin Hämeenlinnan Raatihuoneelle käynnistämään ministeriryhmämme ja puheenjohtajistomme kesäkokousta. Päivän aikana esillä ajankohtaiset asiat ja puoliltapäivin sitten yleisötilaisuus Laura Voutilaisen musiikin tahdittamana Hämeenlinnan torilla. Tapahtuma oli kymppi. Veti väkeä useamman sata ja väki viihtyi – jutteli, kertoi ja kuunteli ja samaa teimme mekin. Kiitokset myös jälleen monelle onnittelijalle ja äänestäjällekin, jotka kävitte tervehtimässä. Olen tuestanne edelleen nöyrän kiitollinen ja lupaan tehdä aina parhaani ja kaiken täysillä.

Hämeenlinnan yleisötapahtuman, kokouksen ja kaupunginjohdon lounaan jälkeen sitten siirryin Jyrkin kanssa Riihimäen kansanjuhlaan. Bitterin Rikun ja Heinosen Markkon johdolla kokoomusväki oli rakentanut upean tapahtuman Graniitille ja duo-soitti ja kahvi maistui ja jälleen paikalla useampi sata henkeä. Vähintäänkin yhtä hyvää jälkeä kuin Hämeenlinnassa ja tunnelma hyvä. Päivä jälleen vahvisti sitä käsitystäni, että hallituksemme toimii ja ministereihimme ollaan enemmän kuin tyytyväisiä. Kiitosta tuli nuorilta ja opiskelijoilta opintoraha ja opintotuki asioista, eläkeläiset kiittelivät verotuksen oikaisemisesta ja muista kohdennuksista, yrittäjät ovat tyytyväisiä ja myös lapsiperheiltä tulee kiitosta. Vain osa pahoitellut perintöveroa siitä, että sitä ei kokonaan poisteta ja sitä, että tuloveroa ei voida nyt suhdannesyistä merkittävästi alentaa, mutta mukava on ollut huomata myös se, että väki ymmärtää tilantee ja ovat kiitollisia siitä, että nyt maassamme on hallitus mikä tekee eikä vain pidättele. Itse uskon samaan.

Nyt jo siis Lahdessa. Majoittuminen ja hetken kuluttua kaupungin vastaanotolle ja iltapalalle. Huomenna kokous jatkuu ja Hämeenlinnan tapainen tilaisuus Lahden torilla kello 12.00. Silloin näemme?

Kommentit