Tiistai, 20.12.2011

Blogi, tiistaina 20.12.2011

Nykyisellä investointitasolla kaikki suunniteltujen liikennehankkeiden toteuttaminen vie 200 vuotta.

Kyllä. Näin suuri on tarve tai ainakin toiveiden tynnyri. Valtavasta rahamäärästä on siis kyse. Ja siis todella suuresta tarpeesta. Itse olen vakuuttunut, että emme tule tieasioista selviämään muuten kuin aivan uudenlaisella yhteisellä tahtotilalla koko eduskunnan kanssa. Liikennehankkeet ja nykyisen tieverkon perusparannus tuleekin ottaa eduskunnan yhteiseen parlamenttariseen käsittelyyn ja tehdä siitä vahva yhteinen tahtotilan ilmaisu ja päätös toteutuksesta. Nykytasolla nimittäin ei ole mahdollista toteuttaa kuin puolikas tai maksimissaan yksi hanke per ELY-alue vuodessa ja kun tiedämme alueiden koon ja tarpeet niin voi todeta, että tilanne on kestämätön.

Se täytyy kuitenkin muistaa, että tästä huolimatta liikenne- ja viestintäministeriö on ensi vuonna yksi ainoista joissa rahaa saadaan lisää verrattuna tähän vuoteen. Mutta siitäkin huolimatta tilanne on näin lohduton.

Itse siis esitän, että eduskunta ottaa asian nyt haltuunsa ja selvitetään uuden Valtion Infra -toimijan luominen ja suunnitelma siitä miten isommat tie- ja ratahankkeet saadaat jatkossa toteutettua ja toisaalta miten pystymme ylläpitämään ja peruskorjaamaan valtion pienempää tieverkkoa mitä maaseutumme on täynnä satojen siltojen kanssa. Puhumattakaan laajasta ja elintärkeästä yksityistieverkosta.

Otetaan tämä nyt eduskunnan sydämen asiaksi. Sitä se vaatii.

Tänään aikainen herätys Lopelta. Aamusta ensin peruskorjaustarpeessa olevaa kantatie 54:ää Riihimäelle ja sieltä moottoritietä Helsinkiin. Taitaa sekin taas kaivata uutta asfalttia ainakin osalle matkaa kulumaurien takia. Niinpä.

Eduskunnassa jatkamme kello kymmenen budjetin äänestyksiä ja käsittelyä. Ja illalla sitten järjestämme Meri-Tuulia Huurresalon kanssa JOULUGLÖGIT Hämeenlinnassa Cafe Veerassa klo 18-19. Tervetuloa juttusille.

 …

Kello 14.29 ja nyt hetki lounaan jälkeen työhuoneessa. Tänään joululounas Takarivin Taavien kanssa eli parhaat ystävät täältä talosta Henna Virkkunen, Sampsa Kataja ja Petteri Orpo. Sampsa tosin tänään vain etäyhteydellä syömässä 🙂 Salissa tänään useampi sata äänestystä ja kaikki äänestykset kaatuivat selkein luvuin. Keskustan ja perussuomalaisten kisahuuto lisämiljoonista siis päättyi kummankin tappioon. Nyt keskustelut jatkuvat ja tänään aina koko pitkän iltapäivän.

Kello 22.42 ja juuri kämpille. Tänään päivän istunnon jälkeen piipahdin Hämeenlinnassa glögikiertueeni tämän illan visiitillä. Cafe Veerassa kivasti väkeä liikkeellä vaikka jo muutamat ilmoittivatkin kiirehtineensä muualle joulunviettoon. Mutta mukavia juttutuokioita ja oli kiva nähdä myös viime kevään eduskuntavaalikampanjanikin nuoria jälleen. Hienoja tyyppejä joista kuulemme monesta vielä.

Hämeenlinnasta sitten vielä takaisin Helsinkiin ja istuntoon. Hetki sitten puhuin tämän budjettikäsittelyn viimeisen puheenvuoroni ja se käsitteli huoltani veteraanien kuntoutusrahoista ja isona osana puhuin liikunnallisen elämäntavan puolesta ja siihen liittyen mm. lastemme kunnosta ja liikalihavuuden aiheuttamista kustannuksista. Sosiaali- ja terveysministeriön hallinnon alaan siis liittyen. Tai oikeastaan aika moneenkin hallinnon alaan liittyen.

Huomenna sitten vielä aamulla viimeiset äänestykset ja sitten joululomalle. Huomenillalla avaamme muuten myös Lopelle Niinistö Cafen klo 17. Tervetuloa mukaan.

 

 

 

Kommentit