Suomen pienin Niinistö Cafe Suomen suurin Pahvi-Sauli

Blogi, keskiviikkona 21.12.2011

Tänään se aukeaa.. Ja paikassa on muuten sitten myös . Tervetuloa Lopelle Ihan pikkuisen Niinistö Cafen avajaisiin tänään keskiviikkona illalla kello 17-19. Tarjolla kahvia, glögiä ja pipareita ja pöydässä varmasti muutakin. Niin ja ihastuttavana lisänä esiintymässä ihan pikkuinen osa Timotei-kuorosta. Tervetuloa.

Ennen illan avajaisia vielä työpäivä eduskunnassa. Kohta äänestämme viimeisistä miljoonalisäyksistä keskustan ja perussuomalaisten lisäyshuutokaupassa. Katsotaanpa kummalla on tänään reilumman korotukset. Siinä pelissä ei tosin vastuulliset puolueet pärjää millään, mutta suotakoon se oppositiossa oleville. Joulumieltä heillekin.

Nyt aamupalalle ja sitten puhemiehen joulukahvien kautta äänestämään.

Päivä alkoi tänään aamiaisella ystävän kanssa Helsingissä. Sitten puhemiehen joulukahvit ja Sibeliuslukion perinteinen nyt jo 25 eduskunnassa kuultu pieni musiikkihetki. Tänä vuonna perinteisiä joululauluja, mutta monta hienoa Rajattoman uuttakin joululaulua ja kyllä se vaan Valtiosalissa on yksi sellainen minun jouluntekijä tämä hetki. Sen perään vielä muutama sata äänestystä sitten täysistunnossa. Jotain opposition vastuullisuudesta kertoi se, että ensin äänestimme satoja ja satoja menolisäyksiä monta päivää budjettiin ja sitten lopuksi ”tulot”-kohdassa muutama hassu esitys. Eli menoja kyllä keksitään ja esitetään, mutta ei niille rahoitusta saatikka huolta maamme velkaantumisesta. Aika velikultia.

Istunto päättyi sitten puhemiehen kiitossanoihin ja sen jälkeen Riihimäelle Cafe Feeniksiin avaamaan joululoma. Olikin mukava vain olla ja nauttia ja iltapäiväkin vain sellaista rentoa elämänmenoa. Sitten illalla avasimme Suomen pienimmän Niinistö Cafen Lopelle. Se osoittautuikin sanalla sanoen todellakin pieneksi – liiankin pieneksi. Avajaisiin tuli väkeä parin tunnin aikana lähes 150 ja siinä vajaan kymmenen hengen Niinistö Cafe oli aikalailla pikkuruinen. No sopu tilaa teki ja takahuonekin ja tuli aivan uskomaton henki päälle. Kiva oli huomata, että Lopella kahvila veti heti paikalle väkeä ylipuoluerajojen ja paikalla oli niin lapsia, nuoria, aikuisia perheitä kuin eläkeläisiäkin. Siis ihan tavallisia suomalaisia – loppilaisia ja vapaa-ajanloppilaisia. Kiitokset kahvilan puuhanaisille ”äidille” Sirpa Hopearuoholle, Riitta Nylundille ja Eeva Pyhälammille järjestelyistä ja isosta työstä Petteri Peltovuorelle ja Jarmo Laukkaselle ja muillekin puuhatalkoissa mukana olleille. Olemme tehneet jo jotain loppilaista historiaa jälleen.

Lopen Suomen pienin Niinistö Cafe on avoinna seuraavaksi ensi viikon torstaina 29.12. illansuussa ja sitten tammikuussa on tarkoitus pitää viikottain pikkuruista avoinna ainakin kolmena päivänä viikossa. Seurailkaapa ilmoittelua ja täälläkin aiheesta varmasti kirjoitan.

Tässä vielä hieman tunnelmaa avajaishetkeltä: Lopen Niinistö Cafe ja Timotein laulajia

Huomenna sitten jouluostoksille ja illalla minun jouluglögit Riihimäen Niinistö Cafessa klo 17-19. Nähdään siellä glögin ja mm. tanssin parissa.

 

 

Kommentit