Jouluviikko. Äänestysviikko.

Blogi, maanantaina 19.12.2011

Niin se eduskunnassa vaan menee. Tällä viikolla äänestämme joka päivä satoja erilaisia menolisäysäänestyksiä budjettiin. Opposition riveistä esitetään jokaiselle momentille aina hieman enemmän kuin hallitus on esittänyt ja toisaalta lisää kaikkien oppositiokansanedustajien lähes kotiteille tai vähintäänkin kotinurkille. Pekkaroinnin malliin.

Mutta nyt jo tiedämme, että yksikään näistä esityksistä ei tule menestymään isossa salissa. Enemmistö kuitenkin kannattaa sitä, että teemme nyt vastuullista talouspolitiikkaa ja käännämme maamme velkaantumista mahdollisimman pian alenevalle uralle. Siinä on tehtävää ja työtä ilman kansanedustajien kotiteiden perusparannuksiakin. Niin se vaan menee.

Mutta yritän jälleen kerätä tänne hauskimmat menolisäykset opposition varjobudjeteista. Niissä muuten osassa ei oikein tiedä itseäkö vai nauraa.

Maanantai aamu valkeni tutun synkkänä. Kohta eduskuntaa kohden ja siellä siis äänestyksiä ja hieman vielä keskustelujakin muutamasta hallinnonalasta. Iltapäivällä saan vieraakseni sitten HAMK:n ympäristöalan opiskelijoita ja illalla vielä Lopen kunnanhallituksen vuoden viimeinen kokous. Sillä ajopäiväkirjalla tätä päivää käymään.

Kello 21.15 ja kotona. Ilta tänään siis Lopen kunnanhallituksessa. Mukavasti reilussa tunnissa jälleen isot asiat valmiiksi ja eteenpäin. Ehkä merkittävimpänä se, että linjasimme nyt seutukuntamme terveyskeskus- ja soteasioiden kohdalta niin, että ennen uudistuksia pitää alueellamme löytää jälleen yhteinen tahtotila terveyskeskuspalveluiden tuottamiseen yhdessä jatkossakin. Emme siis nykytilassa voi uudistaa terkkaria kun alueella on päätös jossa yksi kunta on tehnyt päätöksen erota kuntayhtymästä 2013 alkaen. Ei siis ole selkänojaa uudistaa toimintoja jos jo vuoden päästä kuitenkin kaikki tähän hajoaa. Mutta katsotaan nyt jos vaikka löytäisimme vielä yhteisen sävelen terkkarin jatkamiseen ja kehittämiseen. Ainakaan Lopesta se ei tule jäämään kiinni. Mutta muuten pöytäkirja jo varmaankin huomenna netissä eli sieltä muut asiat. Ne tosin päätösehdotusten mukaisesti. Hyvässä hengessä siis.

Mutta ennen iltaa ja kokouksia eduskunnassa istunto ja budjetin käsittelyn jatko ja lounaan jälkeen sain vieraakseni vielä ympäristövaliokunnan huoneeseen täyden pöydällisen Hämeen Ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Ympäristöalan opiskelijoiden kanssa aika menikin vauhdilla ja oli mukava jutella niin ympäristöpolitiikasta yleensä kuin myös sen tekemisestä eduskunnassa. Ja olihan hieno tunne kun pöydässä istui opiskelijana yksi entinen alakoulun oppilaanikin. Vanhan opettajan mieltä lämmitti. Oli silloin mukava tyttö ja nyt edennyt hienosti elämänsä askelissa. Mutta kaiken kaikkiaakin kiva ryhmä ja aktiivinen porukka. Ja toivottavasti he saivat myös visiitistään edes vähänkin sitä mitä tulivat hakemaan.

Huomenna jatkamme.

 

Kommentit