Tiistai, 20.06.2006

Blogi, tiistaina 20.06.2006

Tiistai ja aamu Pekkalassa. Olipa kiva herätä jälleen omasta sängytä. Nyt jo kotona ja työpäivä edessä. Tänään neuvottelu muutamasta tv-hankkeesta, yksi käsikirjoitus ja vähän toimistotöitäkin. Täysi työpäivä siis edessä.

Eilenkään ei kuntauudistuksesta päästy sitten sopuun. Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen totesi neuvottelun jälkeen, että hän on pyytänyt hallitusryhmien puheenjohtajia ”arvioimaan pikaisesti mahdollisuuksia jatkaa puitelain valmistelua”. Asia siis menee nyt vielä ennen juhannusta ns. kolmen koplan eli kolmen hallituspuolueen ykkösministerin pohdintaan.

Vanhanen totesi, että kesäkuun aikaraja todennäköisesti ylittyy, mutta Eero Heinäluoman mukaan työryhmällä aikaa on vain kuitenkin tämä viikko. Sen jälkeen Heinäluoman mukaan asia siirtyy hallituksen pöydälle.

Neuvotteluja ovat pitkittäneet kaiken aikaa etenkin kahden suurimman hallituspuolueen eli keskustan ja SDP:n erimielisyydet. Ja voi minusta hyvin olla ettei asiassa saada mitään aikaan. Eilen jo Sirkka-Liisa Anttila toivoi löysää puitelakia mikä käytännössä tarkoittaa koko hankkeen vesittämistä.

No katsotaan taas muutama päivä eteenpäin niin olemme viisaampia 🙂

Iltamyöhä ja sama paikka eli työpäivän jälkeen palasin mökille. Aamulla ensin tiukka työpäivä. Aamusta ensin kunnantalolle muutamien asioiden hoitoon ja sitten Riihimäelle erään merkittävän hämäläisen yritysjohtajan kanssa neuvotteluun. Teemme yhteistä tv-hanketta ja tänään kävimme asian yksityiskohtia läpi. Käytin sitten tänään myös Riihimäen kirjaston internetpalveluita. Oli hyvää palvelua. Sain tarvittavat tulosteet ajoissa tapaamiseemme. Oli mukava huomata miten kätevästi asiat hoituvat ja laadukasta Riihimäen kirjasto käytti samaan aikaan myös useampi ulkomaalainen turistikin.

Riihimäeltä toimisto hommiin ja muutamia lehtijuttuja. Sitten laskutuksia ja illalla vielä yhden tv-ohjelman käsikirjoituksen tekeminen. Siinä sitä töitä yhdeksi päiväksi olikin.

Päivän ehdottomasti paras uutinen oli ystäväni Maken soitto. Viikonlopun endurokilpailun haaveri osoittautui toiveidemme mukaan luultua lievemmäksi. Ei murtumaan – venähdys! Huh ja kiitos. Itseasiassa Markon kanssa Italiassa jo niin enteilimmekin ja toivoimme ja hieman huumorilla juttelimmekin. Huumori auttoi siinäkin vakavassa tilanteessa. Nyt siis kaikki hyvin. Make lepää viikon ja sitten jälleen iskussa mukana taistelussa.

Illalla sitten Jarno ja Anssi asensivat Pekkalaan kylpyhuonekalusteet ja sovimme ystävien kanssa hieman Juhannuksen vietosta. Kaikki alkaa siis olla valmista keskikesän juhlaan.

Sain myös päivällä viestin hyvältä ystävältäni. Niinhän siinä kävi, että työhässäkässä jäi vastaaminen ja nyt muistin. höh ja anteeksi. Huomenna lupaan vastata.

Niin nyt vielä lopuksi kun ilta hämärtyy – sen minkä hämärtyy – niin palataan hieman kuntauudistukseen. Niinhän siinä kävi kuinka me oppositiossa olevat enteilimmekin. Hallituksen lupaukset osoittautuivat tyhjiksi. Puitelakia ei juhannukseksi saada. Niinpä. No ei kummoinen ennustaja tarvinnut olla kun tämän saattoi ennustaa.

Ratkaisut kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta lykkäytyvät nyt siis ainakin ensi viikkoon. Kiistaa selvittänyt hallituspuolueiden avainministereiden niin sanottu kolmen kopla tiedotti tänään, että uudistusta valmisteleva työryhmä kokoontuu vielä ensi viikolla. Heinäluoma söi samalla sanansa ja lupauksensa – vielä aamulla kirjoitin kuinka Heinäluoma lupaili että asia hoidetaan tällä viikolla, mutta niin se helpolla puheet unohtuu.

No niinpä niin. Päätöksiä oli tarkoitus saada aikaan huomenna keskiviikkona aamupäivällä, jolloin hallitus- ja oppositiopuolueiden edustajista koostuvan rakennetyöryhmän piti kokoontua ja juhannus oli asetettu takarajaksi sille, että lakiesitys saataisiin eduskuntaan syksyllä.

No katsotaan vielä ensi viikkoon. Saanko veikata?

No nyt nukkumaan. Huomenna MTV3:sen Motorforumin tekopäivä.

Kommentit